– Chilli Con Carne –


Hei og riktig fin tirsdag dere! Så fort min enorme porsjon med chilli con carne får sunket litt i magen, skal jeg hive på meg treningstightsen og komme meg en tur på Sats! Det ble nemlig ingen praksis på meg likevel i dag. Eller det vil si, jeg dro i psykatrien, fikk litt snoperier av veileder og ble sendt hjem igjen for å fullføre påskeferien <3 Hehe, dere kan tro jeg hadde en fornøyd hund da jeg kom hjem igjen allerede før klokken 10.00 om formiddagen.


Så ble det fyr i peisen og kokkelering på meg istedet. Herlig! Jeg har cravet chilli con carne helt siden Daniel serverte meg det for flere uker siden, så i dag måtte jeg bare se å få handlet inn og lage meg en porsjon allerede til lunch! Middagen skal jeg nemlig få servert hos Siri når kvelden kommer. For en luksus! I dag får jeg middag på bordet av Siri, og på torsdag har kjæresten til bestis invitert både Daniel og meg på tre retters middag! Altså, livet nå… JA!


Du trenger: 1. En boks hakkede hermetisk tomater 2. En boks chillibønner 3. 1 gul løk 4. 2 fedd hvitløk 5. 1 gulrot 6. 2/3 grønn paprika 7. 2/3 rød paprika 8. 1 pakke kjøttdeig 9. 1/2ts cayennepepper 10. 1,5 ts malt spisskummen 11. 1 ts paprikakrydder 12. Salt/pepper 13. Saften av 1/2 lime 14. En håndfull Maarud Tortillachips (verdens beste) 15. Ris 16. 1 ts gurkemeie 17. 1-2 ss creme fraiche 18. 1ss sukker 19. 1,5 ss tomatpuré 20. 1 chilli uten frøene


– Chilli Con Carne – 


Slik gjør du: 
1.
 Start med å skjære opp alt av grønnsaker og løk og ha det i to boller. En for løk og en for resten.
2. Kok risen i en gryte med vann og 1 ts gurkemeie.
3. Stek den hakkede gule løken og hvitløken i en stekepanne med kjøttdeigen.


4. Ha kjøttdeigblandingen over på en tallerken og stek resten av grønnsakene i ca 3 min.
5. Bland alt sammen igjen, og hiv oppi 1,5 ss tomatpuré, 1 ss sukker og alt krydderet. 
6. Klem over saften fra en halv lime og tilsett de hermetiske tomatene samt chillibønnene.
7. Gi det hele et oppkok på 5 minutt og smak til med salt og pepper. 


– Server med den gule risen, en dæsj creme fraiche og tortillachips –


Oppskriften holder til fire sultne!

23 kommentarer
    1. «min enorme porsjon med chilli con carne» – nå ble jeg skuffa, Marthe. Tenkte at du som kommende spl tenkte mer over hva du skriver enn dette? I hvilken verden er det der en «enorm» porsjon…

    2. Jeg har lagt merke til at du spiser veldig mye kjøtt til middag. Har du noen gang vurdert å kutte det ut? Kanskje du skal prøve å se en dokumentar som handler om kjøttproduksjon slik at du får sett hvor mye dyrene lider? Du som er så glad i hunder burde vite at griser faktisk er smartere enn dem og de føler glede, sorg, redsel osv :/ Forestill deg en hund innelåst i et bur hele livet sitt hvor den kun kan røre seg 20cm fram og tilbake, og heller ikke kan snu seg.. Å bare kutte ut kjøtt flere dager i uken hjelper utrolig mye! Jeg sier ikke at du burde bli veganer (selv om det selvsagt er beste løsning), men at du kanskje skal vurdere å redusere kjøttinntaket. Jeg anbefaler dokumentaren «H.O.P.E – What you eat matters»! Du finner den på youtube

    3. Mina: Du klarer da ikke å se hvor stor denne tallerkenen faktisk er ved å se på et bilde? Denne porsjonen ER om ikke enorm så STOR, og jeg klarte heller ikke å spise den opp. Blir du ikke mett av en porsjon som dette her og spiser andre vanlige måltid ved siden av så kan jeg som både blogger, sykepleierstudent eller butikkdame på Vero Moda tippe at du får i deg for mye om du er interessert i å holde vekten stabil. Med mindre du er mye mer aktiv enn det jeg er såklart. Når det er sagt så er det godt mulig porsjonen ser liten ut på bilde. For alt du vet kan det jo se ut som en frokosttallerken uten noe som helst fjell på, men jeg må si jeg i det hele tatt synes det er synd at noen bruker tid på å analysere middagsporsjonen min.

    4. Karina: Siden jeg er glad i hunder, burde jeg vite at griser er smartere enn dem? Nei, det ante jeg ikke. Synes det er flott at noen klarer å leve som vegetarianere og veganere. Stor klapp på skuldra til dere! -Men for nå, har jeg ikke tenkt til å prøve meg på noe annet enn noen meat free mondays selv 🙂

    5. Middagen så kjempegod ut!❤️
      Synes det er så trist at noen skal henge seg opp i alle detaljer, og finne feil på alt.
      Synes også måten veganere og vegetarianere går frem på for å fronte saken sin ødelegger mer enn det faktisk gir nytte. Nå er jeg selv veganer, men tvinger ingen andre til å bli det, eller høre på mine synspunkter. Det må folk finne ut av selv, tenker jeg. Og jeg tror heller på å spre kunnskap på en måte hvor ikke alt fremstilles så svart/hvitt og hvor man stempler andre som forferdelige personer som ikke bryr seg om dyr og dyrs rettigheter, selv om de spiser kjøtt. Forandring tar tid, og det er blitt mer fokus på plantebasert kost- noe som er veldig bra🤞🏼
      Nuvel, god påske❤️🐥

    6. Mina:
      Marthe fremmer et sunt forhold til mat og kropp. En av de få bloggerne som gjør det! Og om det er sånn at det er for lite mat på tallerken noe det egentlig ikke er så går det an å forskyne seg flere ganger ved behov
      Stå på Marthe. Digger oppskriftene dine 🙂

    7. Hva folk skal henge seg oppi altså!!
      Den retten skal helt klart prøves ut i påsken, det så helt nydelig ut! Ha en superfin påske, Marthe<3

    8. Det så godt ut! Synd at et innlegg med en superfristende oppskrift skal lage sånn diskusjon.. tenk å henge seg opp i hvor mye kjøtt du spiser! 😂
      Ha en fin påske! 🐣💛

    9. Hei Marthe!
      Jeg skal til Kristiansand i morgen for å se på leilighet til å kunne studere der til høsten. Men fra vi kommer til visningen skal være har jeg og venninnen min noen timer hvor vi ikke har planlagt noe å gjøre. Vet du om noe som er åpent skjærtorsdag? Er det noen restauranter du vil anbefale? 🙂

    10. Anonym: Hei hei! Så hyggelig 😀 Jeg vil tro de fleste restauranter har åpent i morgen, selv om det er påske. Det er ihvertfall i Kristiansand sentrum restaurantene våre ligger og mine favoritter er Le Monde Tapas bar for tapas, og Food Asylum for supergod sushi. Eller Mother India for indisk! Alle disse restaurantene ligger nesten rett ved siden av hverandre nede i Markens gate midt i sentrum 🙂

    11. Hei, fine du!
      Synes du har så fin stil, så lurte på om du ville lage et innlegg med feks inspirasjon til vår- og sommerklær, eller bare generelt klær til en i alderen 23-27-ish? Synes det er så vanskelig å vite hva som blir for ungt eller for modent om du skjønner? Og har så lyst å oppgrade litt i klesskapet, haha! Er forresten 23 selv

    12. Hei Marthe! Ville bare takke deg jeg, for at du er en av de få bloggerne som FAKTISK fremmer et normalt kosthold. Du er den eneste bloggeren jeg har fulgt fast over lengre tid, rett og slett fordi at du ikke pynter på sannheten. Synes faktisk det er på tide at du får litt velfortjent ros fra samfunnet for jobben du gjør. Flere tusen jenter leser bloggen din. Selv så slet jeg litt med synspunktet mitt på mat, og du var en av grunnene til at jeg kom meg over det. Fordi du har vist at det går an å leve et sunt liv og likevel spise piano yoghurt på bussen, eller drikke sjokomelk ved flere anledninger midt i uka. Samtidig som at du deler varierte middager som fisk og masse grønnsaker + pizza og andre ting man gjerne koser seg ekstra med. Ting trenger ikke å være A4 for at man skal kunne leve et relativt sunt og IKKE MINST lykkelig liv. Så fortsett den gode jobben ❤ Haters gonna hate, men vit at du har flertallet i ryggen som støtter deg og alltid vil støtte deg – Marthe, bloggeren og mennesket ❤

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg