Marthe tipser – Frokost

Ååå! Jeg har
enda hjertebank! Norge gjør det igjen.. Hvem ellers? Dette innlegget skulle egentlig ha vært publisert for to timer siden, men VM er så spennende at jeg bare ikke klarer å skrive og heie samtidig! Jeg blir så giret at jeg bare må legge fra meg alt annet til det hele er over. Puh!

Det er ikke meningen å drepe dere med matlagingen min om dagen, men jeg tenkte bare at denne søte, lille hjertepaien med egg og bacon kunne være noe å overraske kjæresten med i helgen? Hva med å stå opp en halvtime før mannen, gå til innkjøp av butterdeig fra frysedisken på dagligvaren og servere ham varm hjertepai på sengen? Med den allerede ferdiglagde deigen, behøver du nemlig bare 20 minutt på å stelle i stand med litt kliss på lørdagsmorgenen!

Du trenger:

1. 2 plater butterdeig 2. 2 ss rød pesto/tomatpurrè 3. 2 egg 4. 1 skive bacon 5. Salt/pepper

Slik gjør du:

1. Kjevle ut to plater butterdeig til en stor flat firkant.

2. Trykk en hjerteformet form ned i deigen, riv bort deigen rundt og rull en lang pølse av det som blir igjen. Denne skal du bruke som kant etterpå.

3. Finn en kniv og skjær et hjerte inni det allerede utskjærte hjerte, eller gjør som meg, og bruk en mindre hjerteform. (Se bildet øverst til venstre).

4. Stikk noen hull i midten av hjerte med en gaffel, og pensle kanten med et egg.

5. Legg så på deigpølsen som en opphøyd kant, pensle også denne med egg, og smør bunnen med 2 ss rød pesto, eller litt tomatpurrè. Dekk med en skive bacon og krydre med litt salt/pepper.

6. Stek midt i ovnen på 200grader i 15 minutt. Ta så hjertepaien ut, hell over et egg og stek i ovnen i nye 5 minutt. Pynt så gjerne med tomat, eller noen blader basilikum.

Det slår jo heller aldri feil med litt friske bær til!

Riktig god helg alle sammen! <3

Nå skal jeg ut på løpetur i finværet!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg