Ny oppskrift – Fiskeboller i karrisaus

Farvel høst, og hallo vinter! Tenk, i går stilte vi klokkene våre og takket sommeren offisielt farvel, og i dag våknet (ihvertfall jeg) til hvit asfalt utenfor. Lurer meg på hvor mange som er ute og trøbler med sommerdekk på veiene i dag. Heh! De hadde riktig nok meldt litt snø i dag, men jeg hadde da aldri trodd at jeg skulle få våkne til en ordentlig hvit utsikt!? Hei, akutt julestemning! Fikk jo bare lyst til å hoppe ut av sengen, og handle inn til årets julebakst med en eneste gang!

-Men det ble nok litt i tidligste laget. Istedet får dere en enkel og god middagsoppskrift fra meg denne mandagen. Nemlig fiskeboller i karrisaus med raspede gulrøtter og gulrot/potetmos til. Mmm! En alt annet enn moderne rett som jeg kunne spist til jeg trillet av… Du kan jo selvfølgelig også bare ha vanlige kokte poteter til, men jeg synes det er litt digg med noe litt annerledes.

Nå har jeg akkurat gått tur med min kjære vofs i snøen, og nå ligger hun som et slakt foran en godvarm peis og snorker høyt. Får man bedre bakgrunnsstøy når man skal få unnagjort litt jobb i heimen? Jeg tror ikke det. Jeg kom hjem fra jobb klokken 23.00 i går kveld, så reprisen av farmen fikk jeg kost meg med til frokosten i dag tidlig. Ah, mandagsmorgenen sin <3 Håper dere får en knallstart på den nye uken. Enten den har gitt dere snø eller ei.

Du trenger: 1. En boks med gode fiskeboller 2. 3ss smør 4. 4 ss hvetemel 5. 3dl melk (eller matfløte) 6. 2dl fiskebollekraft 7. 3ts karri 8. Salt og pepper 9. En håndfull purre 10. 3 gulrøtter (1 til potetmos og 2 til revne gulrøtter) 11. 1 ss sukker 13. Sitronsaft 14. 4 store poteter

Slik gjør du: 
1.
Skrell poteter og gulrøtter, og skjær de i mindre biter. Kok potetbitene + 1 gulrot myk. 
2. Lag karrisausen ved å smelte 3 ss smør og vispe inn 4 ss hvetemel. Bland inn melk og fiskebollekraft.
3. Gi sausen et oppkok, hakk opp purren og hiv den i sausen. Hell så i 3ts karri, og en god dose pepper + salt.
4. Smak sausen til med mer krydderier, og la den stå og småputre ferdig tilsmaket i 10 minutt.
5. Vil du ha sausen din tynnere, så tilsett mer kraft fra fiskebollene underveis i småputringen.

6. Mos den ferdigkokte gulrot/potetblandingen, tilsett 1-2ss smør og en dæsj med melk eller fløte.
7. Husk å smake til mosen også med mye salt og pepper! Jo mer smak jo bedre. Mmm!
8. Rasp de to resterende gulrøttene, og bland dette med en god skvett sitronsaft og 1ss sukker.
9. Ha fiskebollene i karri/purre-sausen 5 minutt før servering, og server med mos og de raspede gulrøttene.

Veeldig enkelt, men SÅ godt! 

6 kommentarer
    1. litt random spørsmål men jeg må bare spør: går 1 året på sykeppleie og har begynt praksissen på en legekontor. Jeg er DRIT lei av å vaske håret mitt HVERDAG etter jobb. Etter å ha vært på jobb føler jeg meg at jeg har fått på meg alle basilusker. Å dusje hverdag etterjobb er greit, men å vaske håret i tilegg er jeg dritlei. Er det barre jeg som er overdreven hygensisk eller må alle i helsevesnet Dusje+vaske håret hverdag? Hvem tør å spørre dette spørsmålet til kollega eller venner så får bli anonym og spørre her

    2. Anonym: Hehe, nei nei jeg vasker overhodet ikke håret mitt hver dag etter jobb Hjelp, det hadde jeg aldri orket. Tar meg gjerne en dusj, men behøver ikke å vaske håret hver gang. 🙂 Håret mitt har jo sjeldent vært nær noen, og jeg har enda til gode å bli hostet i håret 😛

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg