Det er helg og derfor synes jeg alle bloggleserne mine skal lage seg en hjemmelaget dessert. Kast dere på kjøkkenet og lag sjokoladefondant jenter og gutter! Dere kommer ikke til å angre når gaffelen trykkes gjennom kaken, og den varme sjokoladekjernen velter ut. Dette sammen med et par skjeer vaniljeis.. HJELP! Den deilige oppskriften er hentet fra DENNE bloggen. En rimelig fantastisk matblogg.
Du trenger:
125 g smør
85 g hvetemel
125 g sukker
4 egg
150 g lys/mørk kokesjokolade
Små ildfaste former
Slik gjør du – 10 mini sjokoladefondanter:
1. Ha smør og sukker i en gryte og smelt det forsiktig sammen på lav varme.
2. Hell så også i sjokoladen som er hakket i biter. La også denne smelte inn.
3. Finn frem melet og sikt det inn i sjokoladerøren. Bland godt.
4. Til slutt rører du inn et og et egg til du har fått alle fire i.
5. Smør små former med litt smør før du heller den ferdige sjokoladerøra oppi.
6. Stek på 200 grader midt i ovnen på 8-10 minutt. Dette varierer fra ovn til ovn. Prøv deg frem!
Serveres med et lite dryss melis og friske bær. Enjoy!
Alle kommentarer vil bli besvart når jeg er fremme i varmen.
Mm, det så utrolig deilig ut!
mm, så kjempe godt ut 🙂
Hei 🙂
Kor har du kjøpt dei fine fata frå? Den lange som har plass til tre små fat inni. Superkoselegt å gjere måltida hyggeleg ved å gjere det fancy og restaurantprega 😀
Såg utruleg godt ut forresten! <3
åå gud så godt det så ut, og gud så flink du er også. dette må jeg faktisk prøve ut, for er ikke mye som slår en god sjokoladefondant med vaniljeis på siden – herlig 🙂
ååh, nam!
Jeg ELSKER sjokoladefondant! Så jeg kan egentlig ikke lære meg å bake det, for da vil jeg gå opp et par kjole størrelser, hehe :p
Ojoj sikler over tastaturet nå… hehe stakkars.. 😀
Kan jeg spørre hvor mye 125 g sukker tilsvarer i dl? 🙂
Ikke alle som har kjøkkenvekt, hehe!
Veronika om du googler det finnes det sidern som hjelper deg og konvertere;)
her er en link du kan printe ut. Husk at 150 gram smør er ikke like mange desiliter som 150 gram mel pga vekt og volum;)
http://www.matoppskrift.no/sider/maalvekt.asp#Mål%20til%20vekt/volum%20ved%20baking
Marthe eg kan ikkje fordra sjokoladeforndant,men DENNE så utrolig god ut!!!!!!! kan være eg må prøve 😉
Naaam, ser utrolig godt ut! Skal definitivt lage disse iløpet av helga. Tusen takk for at du deler oppskrift 😀
Naaam, så fantastisk godt ut! Må prøves ut 🙂
Så flink du er! Next out i 4-stjerners middag, eller? 😉
kan jeg lage design og header til deg ? har laget mitt design og flere ! har laget til sofiemote før
Mmm, sjokoladefondant er en av favorittdessertene mine! Supergodt sammen med pistasjis også 😀
Åååå, skal prøve det!!! *-*
Linda: Disse små firkantede tallerknene kjøpte jeg faktisk på Living. Jeg har brukt dem masse! Passer jo til alt 😀 Ikke var de dyre heller. <3
helene: Ja dette må du prøve Helene! 😀 Men man må ha vaniljeis til. Ingen tvil om det 😀
susan: Haha 😀 Nå måtte jeg le. <3
Veronika: 1 dl og 3 ss. Hehe! Det skal bli riktig 😀
Signe: Baare hyggelig! Det synes jeg du skal 😀 Jeg lagde dem bare i muffinsformer, men du kan også lage dem litt større og få litt ferre. 🙂
Janne, mamma til Eline: Tusen takk! Hehe, nei da ville jeg nok ha vært et nervevrak. <3
Hanna Brandt Davidsen: Jeg har akkurat byttet header og er kjempefornøyd med den, så jeg kunne i grunn tenke meg å ha bloggen seende slik ut en liten stund til. 🙂 Men tusen takk for at du tilbyr deg! <3 Jeg kan kontakte deg om jeg får lyst på noen nye forandringer igjen kanskje? 🙂
så utrolig gode ut! 🙂
Oh lalal:) Denne så virkelig deilig ut:)
BRA det er lørdag i dag, hihi:) Har ikke vært innom her på lenge, men jeg ser at du har det fint:) Du stråler i alle fall!
God helg til deg fine:)
ja det kan du !:-)
Det så helt fantastisk godt ut! 🙂
Ser kjempegode ut! Bare lurer på en ting; blir de rennende på innsiden pga deigen, eller må man legge en skjokoladebit i midten av deigen før man steker de?