Oppskrift – Sjokoladefondant

Det er helg og derfor synes jeg alle bloggleserne mine skal lage seg en hjemmelaget dessert. Kast dere på kjøkkenet og lag sjokoladefondant jenter og gutter! Dere kommer ikke til å angre når gaffelen trykkes gjennom kaken, og den varme sjokoladekjernen velter ut. Dette sammen med et par skjeer vaniljeis.. HJELP! Den deilige oppskriften er hentet fra DENNE bloggen. En rimelig fantastisk matblogg.

 
 

Du trenger:
125 g smør
85 g hvetemel
125 g sukker
4 egg
150 g lys/mørk kokesjokolade
Små ildfaste former

Slik gjør du – 10 mini sjokoladefondanter:
1. Ha smør og sukker i en gryte og smelt det forsiktig sammen på lav varme.
2. Hell så også i sjokoladen som er hakket i biter. La også denne smelte inn.
3. Finn frem melet og sikt det inn i sjokoladerøren. Bland godt.
4. Til slutt rører du inn et og et egg til du har fått alle fire i.
5. Smør små former med litt smør før du heller den ferdige sjokoladerøra oppi.
6. Stek på 200 grader midt i ovnen på 8-10 minutt. Dette varierer fra ovn til ovn. Prøv deg frem!

 

 

 

Serveres med et lite dryss melis og friske bær. Enjoy!
Alle kommentarer vil bli besvart når jeg er fremme i varmen.

28 kommentarer

Siste innlegg