7 favorittretter fra havet

Hei og riktig god tirsdagsmorgen! Det ble ingen ukesmeny på bloggen i går, men dere som liker fisk behøver likevel ikke å fortvile! Hihi, før jeg hopper avgårde på shoot og lunchdate har jeg nemlig lyst til å dele mine syv favorittretter fra havet med dere! Rød fisk er noe av det beste jeg får, men sei, torsk og steinbit glir også ned på høy kant med riktig tilbehør. Jeg hviner ikke av glede om jeg blir servert en tallerken med hvit fisk, ihjelkokte poteter og vassne gulrøtter, men om tilbehøret bare er litt mer spenstig så kan retten bli så utrolig god!

Det kan være alt fra et nøttelokk, litt hjemmelaget pestosaus, en dillkrem eller en frisk mangosalat. Erstatt de vanlige potetene med villris, pasta, en grønnsaksmos eller hjemmelaget fries? Det er jo så vanvittig enkelt! Klikk på bildene for å komme til de ulike oppskriftene, og skal dere bare velge én denne uken så gå for en av lakserettene. Mmm! Eller gulrotsuppen… Eller… nei fader bare prøv alt. Haha, det er godt alt sammen!

– Sei med søtpotetmos –
– Og et lokk av pinjekjerner og krydderurter. Mmm! I søtpotetmosen liker jeg å ha en god dæsj chilli og lime for å få spritet opp smaken litt, ellers blir det litt i søteste laget for min smak. Litt sitronsaft over fisken og noen sprø aspagres til er heller ikke feil.

– Laks med bakt grønnsakspakke –
Går jeg meg lei av ovnsbakt laks så steker jeg fileten i panna i stedet og koser meg med tilbehøret villris, tzatziki og en grønnsakspakke til. Dette synes jeg er så godt at jeg må lage dobbel porsjon til både Daniel og meg. Skylder på at man ikke like full i magen av ris som poteter.

– Gulrotsuppe med sei –
Dere som har vokst opp med gulrotsuppe på middagsbordet vet allerede alt om hvor god denne retten er. Jeg hadde aldri smakt det før jeg lagde meg det selv for ca et års tid siden og siden har jeg laget meg det både til middag og kvelds flere ganger. Med flattbrød til synes jeg det smaker like godt både med og uten fisk i.

– My all time favorite –
Pannestekt laks med hjemmelaget pesto, cherrytomater og tagliatelle til. Herregud så godt dette er! Liker du ikke fisk så er denne nesten like god med en saftig kyllingfilet til. Dessuten er retten laget på toppen 20 minutt!

– Torsk med paprikasaus –
Jeg tror fisk og pasta er en vanesak. Så fort du er blitt litt vandt, så vil du helst ikke ha noe annet. Denne torskevarianten toppet med chorizopølse smaker helt forbaska magisk.

– Ovnsbakt laks med frisk mangosalat –
Verdens beste salat til laks! Den består bare av mango, avokado, chilli, lime, litt olje og finhakket korriander, men disse seks ingrediensene sammen… Superfriskt blir det! Pepperrotkremen må også testes ut. Nydelig til fisk.

– Steinbit med søtpotetmos –
Denne ser definitivt mer fancy ut enn den er. Husker retten var kaldere enn kald da jeg endelig sa meg fornøyd med danderingen og dro frem kamera for å knipse bloggbildene. Steinbit med nøttelokk, søtpotetpure og stekt paprika/løk smaker supergodt, og er laget på en halvtime. Absolutt verdt å prøve om du er lei torsk, sei og laks.

Pasta carbonara med torskebiter og bacon er også en stor favoritt hos meg <3
Har dere noen ønsker til fiskeretter her på bloggen i fremtiden så hyl ut!

20 kommentarer
    1. Herlig innlegg!
      Elsker å få litt inspo på fiskefronten da man lett kan falle i vane å kun variere mellom noen få oppskrifter, for så å bli lei.
      Flere fiskeretter roper jeg høyt hurra for!

    2. Ah, laks+mango og avokado er SÅ godt sammen! Ovnsbakte båtpoteter og stekte gulrøtter smaker også supergodt sammen med det andre, det må du faktisk bare prøve 😀

    3. Du har en så utrolig inspirerende blogg! Du er skikkelig flink og jeg blir så glad av å lese den <3
      Siden du er endel i Stavanger så tenkte jeg å komme med et resturant-tips til deg! Deja Vu på Magasin Blaa har verdens beste tapastallerken! Vet ikke om du allerede har vært der og spist, men det er en av favorittene mine 🙂
      Ha en super dag fine deg!
      Klem

    4. Nam, alt ser og høres så sykt godt ut! Min favorittfisk er så absolutt laks, som jeg oftest bare spiser sammen med ris, og en deilig salat! Nam!

    5. Oppskrifter på alle retten over!😍Nydelig
      Vil bare si at du har en kjempe Fin blogg, du skuffer aldri med innlegg!
      Forresten, hvordan går den derre squat challengen?

    6. når jeg flytter hjem til norge igjen så må du nesten invitere meg på middag…! Vil veldig gjerne ha fisk da! 😀

    7. Sofie: Tusen takk Sofie! For en herlig liten tilbakemelding :’) -Og restaurant-tips i Stavanger kunne ikke passet bedre. Deja Vu på Magasin Blaa er notert ned i min lille notebook! 😀 Elsker tapas, og visste ikke om noe sted som serverte dette i Stavanger. Helt topp altså <3

      Du må ha en finfin onsdag 🙂 Klem!

    8. Pauline: Å <3 Så hyggelig å høre 😀 Alle oppskriftene på rettene er allerede publisert tidligere så hvis du trykker på bildene så kommer du rett til dem 😀 Angående squat-challengen... *kremt* Så går det ikke så veldig bra. Jeg har nok falt litt av dessverre. Jeg hang på i to uker, men 140 squats smakte ikke noe særlig godt og siden har det blitt squats hver tredje dag istedet for hvile hver tredje dag.. *Skammer meg* 😛

    9. Lol, nå har jeg det skriftlig frøken. Får booke om turen til Kristiansand istedenfor til oslo, haha <3

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg