Laks med pesto og tagliatelle

NÅ er det lenge siden sist jeg delte en middagsoppskrift her på bloggen! Håper dagens laksetallerken kan friste! Mangler dere litt inspirasjon på middagsfronten denne uken så har dere ihvertfall et fint, lite tips her. Bare ikke finn på å kjøpe ferdigpesto. Lag den fra bunnen av. Det er litt dyrere, men fy søren så mye bedre det smaker. Ikke er det vanskelig eller tidskrevende heller! <3

Du trenger: 1. 4 laksefilèter 2. Tagliatelle for to 3. En håndfull asparges 4. 2 fedd hvitløk 5. 1 dl revet parmesanost 6. En god håndfull friske basilikumblader 7. 1 dl pinjekjerner 8. 1 dl olivenolje 9. Litt sitronsaft 10. Salt/pepper 11. 6 Cherrytomater


Slik gjør du:
1. Start med å lage ferdig basilikumpestoen. Denne har jeg lagt ut oppskriften på tidligere også. Den er så vanvittig GOD! Bland sammen ristede pinjekjerner, en håndfull basilikumblader, parmesanost, olivenolje, og et par moste fedd hvitløk. Mos alt dette med en kjøkkenmaskin og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
2. Sett på en gryte med vann og litt salt, og kok tagliatellen ferdig. Det tar bare 5-7 minutt.
3. Krydre fiskefilètene med sitronpepper og stek hver og en av dem i en varm stekepanne på 3 minutt per side. Hvis du ser at fisken ikke blir gjennomstekt på tre minutt så lar du den ligge litt til, men ikke glem den der, for det er jammen ikke godt med tørr laks.
4. Når både tagliatelle og fisk begynner å bli ferdig, setter du på en gryte med asparges. Disse skal kun koke i et par minutt.

Server med den basilikumpestoen over laksen, og strø også gjerne over det som måtte være igjen av ristede pinjekjerner.

Så enkelt, men den smakfulle pestoen gjør virkelig hele retten!
Her gikk det akkurat ned på høy kant. <3 Oppskriften er for 2 personer.

10 kommentarer

Siste innlegg