Torsk med paprikasaus

Ah, det er så gøy å dele oppskrifter som jeg bare
vet vil falle i smak. Denne fiskemiddagen smakte så godt at jeg kunne laget meg den igjen allerede i morgen. Jeg har hatt torsk toppet med bacon utallige ganger, men aldri fisk med chorizopølse! For å være ærlig så tror jeg aldri jeg engang hadde smakt chorizopølse før i dag? Hihi, alltid moro å prøve ut noe nytt! Spesielt når det smaker
godt. Håper dere finner dette fristende dere også! Jeg skulle gjerne ha spist restene til kvelds, men på kveldmenyen står det faktisk reker!

Hoho, åjada. Mer fra havet! Jeg tenkte jeg skulle hvitløksgratinere litt reker til Daniel og meg i kveld. Har dere smakt det? Ah, det er så godt! Det er rett og slett bare å legge vanlige skrelte, eller ikke skrelte reker i en ildfast form, strø over litt olje, masse knust hvitløk, og dekke formen med sølvfolie. Så steker du dem midt i ovnen på 200grader i 10 minutt. Superenkelt, og duperdigg! -Så har man dem selvfølgelig på skiver med loff!

Du trenger: 1. 4 torskefileter 2. Salt/pepper 3. 100g chorizopølse 4. En hermetisk boks med grillet paprika 5. En halv løk 6. 2 fedd hvitløk 7. 2 sjalottløk 8. 1/2 chilli 9. 4 ss ristede pinjekjerner 10. 50g hermetisk soltørka tomat (finhakket) 11. 0,5dl olivenolje 12. 2 dl vann 13. 1,5ss fiskefond 14. 3 ss matfløte 15. 6 asparges

Slik gjør du – Paprikasaus:

1. Hakk opp 1/2 løk og 1 hvitløksfedd som du heller i en gryte med 2 ss matolje. La løken surre seg blank før du tilsetter de hele grillede paprikastrimlene. La også disse surre seg litt i gryta før du heller over 2 dl vann og 1,2 ss fiskefond. Krydre gjerne med litt salt og pepper her også! -Men dette kan du smake til mot slutten.

2. Kok opp og la det stå og småputre i syv minutt. Mos så løk og paprika med en stavmikser før du tilsetter 2-3 ss matfløte og rører det hele sammen. Mmm! Denne sausen skal jeg lage meg mange flere ganger!

Slik gjør du – Fisk:

1. Sett ovnen på 200grader og legg torskefiletene i en ildfast form. Rist over litt olivenolje, krydre med litt salt og sitronpepper, og stek midt i ovnen i 10-15 minutt. Jeg valgte også å legge ved noen cherrytomater.

2. Skjær chorizopølsen (100g av den) i mindre terninger, hakk opp 2 sjalottløk, 1/2 chilli, 1 hvitløksfedd og de soltørkede tomatene. Bland alt sammen med 4 ss ristede pinjekjerner, og stek i en stekepanne med 0,5dl olivenolje. Vips der har du chorizotoppingen! Denne legger du oppå fisken, like før servering.

3. Pastaen koker du etter anvisningen på pakken, og kok gjerne også litt asparges til.

Aspargesen renser du ved å brekke av litt på nederste del. Kok den så 3 minutt i vann med både litt sukker og salt. Hell av vannet og spyl aspargesen med kaldt vann så den ikke etterkoker og blir vassen.

Ser det godt ut eller? Håper dere får lyst til å prøve ut retten selv!

Nå må dere ha en fin kveld videre. Det skal DEFINITIVT jeg ha <3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg