Middagstips: Sei med søtpotet

God formiddag kjære lesere! Her kommer et deilig, lite middagstips fra meg til dere. Jeg lagde oss dette i går ettermiddag og skulle egentlig dele oppskriften med dere allerede da, men tiden rant fra meg og plutselig satte jeg på besøk hos Kristinemor. Jaja, bedre sent enn aldri? Det er så lenge siden jeg har kommet med en god middagsoppskrift! -Og ihvertfall en som består av fisk. Håper dere finner den så fristende at dere får lyst til å prøve ut dette selv. Kanskje jeg kan få flere enn meg selv til å smake søtpotet for aller første gang? Haha, jeg kan ikke tro at det tok meg 21 år å teste dette. Hvorfor har ingen fortalt meg at søtpotet smaker så godt?

Du trenger:
1.
En boks pinjekjerner 2. En håndfull persille 3. 400g sei 4. En chilli 5. En lime 6. En sitron 7. To søtpoteter 8. Salt/pepper


Slik gjør du – Fisken:
1. Finhakk pinjekjerner og persille, bland det sammen og hell over 1 ss olivenolje og saften av en halv sitron.
2. Sett ovnen på 200 grader og legg fiskefiletene i en ildfast form. Krydre dem med litt salt og pepper før du dekker dem med blandingen av pinjekjerner, persille, sitron og olivenolje. Stek midt i ovnen til fisken er ferdig.
3. Er fisken frossen så vil det ta 35-40 minutt. Ellers vil filetene kun behøve 10-12 minutt.

Slik gjør du – Søtpotetstappe:
1. Skrell 2 søtpoteter og skjær dem opp i mindre terninger.
2. Legg dem i en gryte med vann, en halv chilli og saften av en halv lime.
3. Kok opp og la søtpoteten ligge slik og småkoke til den er blitt helt mør.
4. Hell av vannet, fjern chillien og mos søtpoteten med en moser eller bare en gaffel.
5. Tilsett en liten skje smør og krydre godt med salt og pepper.



Søtpotet smaker Søtt med stor S. Derfor synes jeg det er godt å tilsette litt smak av både chilli, lime og pepper!

Server gjerne med litt asparges også til. JUMMY, JUMMY!

30 kommentarer
    1. Søtpotet er kjempegodt, men har du noen gang prøvd å lage stappe av blomkål, sellerirot og fløte?:)
      Kok opp sellerirot og blomkål. Når det er såpass mykt at det kan moses, heller du av vannet, moser innholdet og tilsetter fløte. Kok det opp til det får en passeling konsistens og nyt! Jeg var frelst etter første forsøk 🙂 No more potatoes in this house!

    2. Har sagt det før; du er favorittbloggeren min! Du legger mye hardt og ordentlig arbeid i bloggingen, og nettopp derfor digger jeg deg. Stå på! Er ofte innom for å få hentet litt inspirasjon 🙂

    3. Vivian Engh: Åh, for en herlig tilbakemelding. Tusen takk for gode ord Vivian! Setter stoor stor pris på slike kommentarer 😀 Hyggelig å høre at du finner inspirasjon her på bloggen 🙂

    4. Du lager så mye spennende mat 😀 Blir skikkelig inspirert! Prøvde den hjemmelagde lasagnen du la ut. Kjeeeempe god! Har lest bloggen din lenge men aldri kommentert. Syns du har veldig god kvalitet på bloggen, og tar flotte bilder! Også liker jeg at du inspirerer til klær og mat med normalt budsjett som en fattig student kan holde følge med 🙂 Keep up the good work! Klem

    5. heii heii 🙂 tror nok du har lagd ut innlegg om leiliheten deres før osv men lurte på om du kunne linke til det eller om du kunne skrive litt om den? :)det er en super fin leilighet, hvor mye betaler dere i måneden? 🙂

    6. Emily: Trines matblogg brukte torsk i den retten som likner. Man finner jo inspirasjon til nye matretter via andre blogger. Det er helt vanlig. Det er anderledes når man kopierer både tekst og bilder. Det er ikke gjort her. Marthe har jo skrevet teksten og tatt bildene selv så skjønner ikke hvorfor du reagerer.

    7. Christi: Hei hei! Jeg har en egen interiør-kategori hvor du finner alle innlegg som er blitt skrevet om leiligheten vår. Du må gjerne ta en titt i den i sidemargen til høyre her på bloggen 🙂 Vi betaler 8000 kroner i måneden for å bo i denne 75 kvadrats leiligheten på tømmerstø. Den er helt perfekt for oss. 😀

    8. Kristina: Å så bra! Hyggelig å høre at du har prøvd ut lasagnen min tidligere og at den falt så godt i smak hos dere også 😀 Herlig! Lover å komme med disse middagsoppskriftene litt oftere. Spesielt de billigere variantene som også studentene kan ta i bruk 😀 Stor klem!

    9. dette skal prøves i dag, alt er handlet inn 😀 Gjenstår å finne ut om det er like godt med laks da 🙂 Stedatter på 8 år liker laks, så da er det tryggest å “safe” med en fisk vi vet hun liker 😀

    10. Ååååh, nammm nammm, den her va en hitt! Laga idag tel meg og samboern, den gikk rett i oppskriftboka, og skal nok lages igjen i løpet av nesteuka! Du må lag fleire matinnlegg! 😀

    11. Åhhh, nammmm!! Den her oppskrifta va bære aldeles nyyyydelig! Laga den tel meg og samoer før et par daga sia, å den jekk rett i oppskriftboka! Eg geda meg bære tel neste gång eg ska lag den! E egentlig ikkje så glad i fesk, så den er her imponert meg verkelig 🙂
      Laga føresten kyllingwoken idag, og den også va bære heilt fantastisk god! Jekk i kokeboka den og 🙂 Fortsett å legg ut middagstips, dæ jør kværdagen min 100 gånga lættare 😀 På forhond takk 😉

    12. Charlotte: Aspargesen pleier jeg omtrent alltid bare å koke i en gryte med vann + 1/2 ts salt i 3 små minutt. Så spyler jeg de med kaldt vann med en gang så de holder seg sprø og ikke etterkoker 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg