Oppskrift – Gulrotsuppe med sei

Åh! Dette var bare så utrolig godt! Jeg tror kanskje til og med at denne hjemmelagde gulrotsuppen slår storfavoritten min, “den berømte tomatsuppen”! Det var storesøsteren til Annika som fortalte meg at hun hadde fått servert gulrotsuppe med fisk til middag av moren, og helt siden denne søndagskvelden har jeg gått og tenkt på å prøve meg på en variant selv!

Først i dag tidlig fikk jeg fingeren ut, og fy så fornøyd jeg ble. Denne oppskriften vil få enhver person til å like fisk. Ja! Jeg mener det. Jeg ville byttet ut lørdagsgodtet mitt for denne retten anytime. Den er supergod på smak og det lille stykke med sei er som prikken over i’en. Ikke finn på å droppe fisken! Liker du ikke hvit fisk så er dette måten å lære seg å like det på. <3

Du trenger: 1. 300g sei 2. 2 terninger med fiskebuljong 3. 1 liter vann 4. 2 gulrøtter 5. 1 cm ingefær revet 6. 1 ss flytende margarin 7. 1 ss hvetemel 8. Flatbrød 9. Salt/pepper

Slik gjør du:
1. Start med å koke opp 1 liter vann med de to fiskebuljongene. La buljongene gå i oppløsning.
2. Skjær fisken i litt mindre biter, legg den i vannet og kok til den er nesten gjennomkokt. Ca 5 minutt.
3. Ta ut fisken og sil av vannet. Du skal bruke alt dette vannet, men du vil ikke ha små fiskebiter i det.
4. Skrell både ingefær og gulrøtter, kutt gulrøttene i mindre biter og kok alt sammen i fiskekraften du nettopp har silt.
5. Når gulrøttene er møre, moser du dem med en stavmikser, i selve fiskekraften.
6. Smelt 1 ss margarin, visp inn 1 ss hvetemel og rør også dette inn i suppen.



7. La suppen småkoke i 5 minutt, legg fisken i rett før servering og smak til med salt/pepper!

Jeg brukte ca en halv ts salt og pepper! Server med flatbrød. JUMMY!

Håper det smaker! Nei, jeg vet det smaker! Mihi. <3
Oppskriften er til 2 porsjoner. Ha en fin kveld videre dere!

21 kommentarer
    1. Å, så deilig! 🙂 dette var yndlingsmaten min før, men hadde helt glemt det bort! Skal helt klart prøve denne oppskriften 🙂 Tusen takk, Marthe! 🙂

    2. Nam, takk for middagstips! Jeg skal prøve uten stavmikser, det burde vel gå greit også så lenge de er kokt nok? Hvor finner du inspirasjon til disse matinnleggene? Noe du har gjort før eller trikser du med nye oppskrifter du finner? Skulle gjerne hatt din kreativitet på kjøkkenet 🙂

    3. vilde kristine: Nei, så morsomt! Jeg hadde aldri engang hørt om gulrotsuppe med fisk før, men denne søsteren til annika skrøt seg ihjel av retten så da fikk jeg lyst til å prøve meg på den selv 😀 Bare hyggelig!

    4. Kathrine: Bare hyggelig Kathrine! 😀 Ja, du behøver jo absolutt ikke stavmikser om gulrøttene bare er møre nok. 🙂 Jeg pleier å lese på litt forskjellige oppskrifter, få en forståelse for hvilke ingredienser som er nødvendige for at retten skal bli god, og deretter prøve meg litt frem. Så blir det stort sett veldig bra! 😀

    5. Suppen så skikkelig god ut!
      Hva synes du om de nye kornmo-flatbrødene? De har visst fått litt pes for å ikke være like gode som de gamle, er du enig?

    6. Ingeborg: Er det de jeg har brukt her? De var ihvertfall veldig gode! Men nå spiser jeg ikke flatbrød så fryktelig ofte, så jeg husker ikke helt hvordan de skal smake 😀

    7. Andrea: hun skriver vel ikke om det i tillegg til å ikke svare på kommentaren din fordi hun har sluttet…

    8. Hei, Marthe!
      Husker du hadde en konkurranse for en stund siden hvor man kunne vinne 5000kr til BSU-kontoen sin. Jeg husker ikke å ha sett at du har trukket noen vinner. Har du det? 🙂

    9. Hei Marthe! Jeg blir nesten litt bekymret jeg, når det går tid mellom blogginnleggene dine. Håper du har det fint! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg