Dette her er hva jeg kaller en verdig fridag <3 Jeg la meg så tidlig som 22.00 i går kveld og våknet opp superuthvilt av meg selv like før syv i dag tidlig. Har dere hørt? Gjett om jeg har fått utnyttet fridagen min fra praksis da! Jeg jobber helg denne uken, så da får jeg noen ekstra fridager midt i uken i stedet, og sånt smaker alltid godt! Jeg startet dagen med en ordentlig treningsøkt på Fresh, handlet inn litt deilige ingredienser, og dro hjem for å koke egg, lage eggesalat og bake meg noen sunne rundstykker! -Både som lunsj til i dag, og til niste på jobb igjen i morgen! Dette ble faktisk så godt at jeg ikke bare vil dele oppskriften videre med dere, men faktisk tvinge alle sammen til å lage det selv. -Et perfekt tips til en sunn og smakfull nistepakke!
Du trenger – Rundstykker: 1. 1,5 ts bakepulver 2. 100g lettkokte havregryn 3. 100g speltmel 4. 2 egg 5. Litt salt 6. 240g cottage cheese
Slik gjør du:
1. Bland sammen alle ingrediensene og mos dem godt sammen (med fingrene) i en bolle.
2. Du skal nå ha en klissete deig som du legger 6 rundstykke-klatter av på et stekebrett.
3. Stek de klissete rundstykkene på 200grader i 20 minutt, så har du noen saftige, sunne rundstykker!
– Rundstykker, eggesalat, vannmelon og pærejuice –
Du trenger – Eggesalat: 1. 3 hardkokte egg 2. 3 ss majones 3. 1 ss creme fraiche 4. Litt salt/pepper 5. Litt frisk gressløk
Slik gjør du:
1. Kok eggene i 12 minutt, og legg dem til avkjøling.
2. Skrell og grovhakk de avkjølte eggene og ha dem i en bolle.
3. Rør inn majones, creme fraiche, og finhakket gressløk.
4. Smak til med salt, pepper og enda mer gressløk
Rundstykkene ble jeg inspirert av Maren til å lage, og eggesalaten var det en av hjelpepleierne på jobb som inspirerte meg til å smelle i sammen. Hun bakte rundstykker til alle på huset en dag og lagde en suuupergod eggesalat til, så da måtte jeg selvsagt snike til meg oppskriften! Det er tre ting jeg craver noe helt vanvittig om dagen, og det er rundstykker med godt pålegg, semulegrøt med sukker og kanel, og vafler.. Alt fordi jeg har smakt så mye av det på jobb! Neste på kokkeleringsplanen er sunne vafler med havregryn eller grovt mel i. -Sånne som man kan spise med smør, ost og skinke på. Mmm! Skal bare skaffe meg et vaffelhjern først, så lover jeg dere en god oppskrift!
Håper uken behandler dere fint! Nå skal jeg kose meg med pensumboken min!
Oppskriften på rundstykkene ga meg forresten seks ganske store <3
Herlige bilder!
Ser kjempegodt ut! Dette skal jeg prøve, for jeg begynner å bli lei brødskiva!
Det hørtes ut som en helt fantastisk god lunsj! Må kanskje prøve den ut
Håper du nyter fridagen, og får lest godt med pensum <3
Dette såg jo bare helt himmelsk godt ut! Detta vil jeg prøve en dag <3 Takk for oppskrift
Så fint du har det, innbydende lyst og koselig


Veldig kjekt med slikt bord over sofaen, hvor er det fra?
Ha en super fridag
Åh vad gott!
En sunn matpakke er jo så viktig for energi og humør. Også er det et lystpunkt i jobb / skoledagen
Statera Marit Ebeltoft: Du det fant jeg på Ikea for en slikk og ingenting
Har de den pærejuicen i kristiansand/norge? Hehe, er den beste drikka jeg veit om, men finner den bare i Sverige!
Går det an å fryse rundstykkene?
Hei! Jeg og kjæresten skal feire 3årsdagen vår ute i skog og mark, altså på en liten telttur
og sett at du er mye ute i natur her i Kristiansand og teltet selv, så lurer på om du har noen steder å anbefale? Det aller beste er hvis vi kan telte ved tjern/innsjø ish! Håper du svarer 
Skal du gi veilederen din noen gave når du er ferdig i praksis? Evt hva?
Mmm, ser godt ut! Neste gang du lager eggesalat anbefaler jeg deg å ha litt curry krydder ilage
HIMMELSK.. 
Hei Marthe!
Ser veldig digg ut! Jeg synes det var så inspirerende før praksis når du spurte etter tips til fine ting å finne på med beboerne på sykehjemmet. Lurte på om du kunne skrive et innlegg der du skriver litt om hvordan dette gikk? Hvis du føler at du får det til uten å bryte taushetsplikten, selvsagt.
Klem fra en sykepleierstudent til en annen <3
Yummi! Men, du må prøve med vårløk eller selleri i stadenfor gressløk
Ooog, topp det heile med piffikrydder.
Forresten såg desse rundstykka så digg og enkle ut at eg trur eg må lage meg nåken og
Hvor er bordet som ligger i sofaen fra?
Hanna: Ja, jeg tror de har de på Meny!
Jeg fikk med et lass fra bestemor og bestefar da jeg var i Stavanger i påska men de har kjøpt det i Norge så det skal finnes her 
Kristin: Å det er jeg ikke sikker på <3 Vet ikke hvor godt det blir å tine cottage cheesen. -Men det er så lettvint at du fint kan lage en liten porsjon et par ganger i uken! Trenger jo ikke heves eller noe som helst
Silje: Heisann! Hmm, der jeg har vært mest på tur er på Justneshalvøya i og rundt “Trollskogen”, i sørlandsparken og opp mot “Ruben”, og i vågsbygd, men alle stedene har en del turgåere som trasker rundt titt og ofte, så dersom du skal gå her og telte så må dere ihvertfall gå langt innover i skogen utenfor stiene så dere får litt privatliv
Jeg ville kjørt opp i Sørlandsparken og parkert bilen der, og så trasket innover i den digre skogen der og funnet et vann å campe ved!
Akkurat her på Justneshalvøya er ikke skogen stor nok til at dere kommer dere langt nok bort fra turstiene tror jeg <3
Anonym: Ja, jeg kjøper kanskje bare en blomst!
Det tror jeg hun blir veldig glad for 
Malin: Åh, hvorfor tenkte jeg ikke på det? Haha! Hørtes nydelig ut
Tonje: Det er fra Ikea
Kostet nesten ingenting <3
Ida: Jaay! Dere har cottage cheese der altså?
Vårløk liker jeg ikke, men piffi hørtes like godt ut som karri!
NAM! Skal definitivt spice den opp neste gang jeg lager 
Mathilde: Heisann! Ja jeg skal helt klart skrive et innlegg om praksisperioden og erfaringen min rundt det til uken, for da er jeg faktisk ferdig med mine syv uker!
Helt utrolig hvor fort tiden har gått <3 Innlegg kommer altså! Stor klem tilbake 
Tusen takk for oppskrift :)) Eg er så dårlig på å lage meg gode sunne frokoster, så dette var heilt perfekt :))
Det gledes!! Ha ein topp arbeidshelg <333
Ja, cottage cheesen er faktisk kjøpt inn og står i kjøleskapet no
hoho, du MÅ ha piffi på. Da savne eg her borte ja :p