Marthe tipser – Smakfull nistepakke



Dette her er hva jeg kaller en verdig fridag <3 Jeg la meg så tidlig som 22.00 i går kveld og våknet opp superuthvilt av meg selv like før syv i dag tidlig. Har dere hørt? Gjett om jeg har fått utnyttet fridagen min fra praksis da! Jeg jobber helg denne uken, så da får jeg noen ekstra fridager midt i uken i stedet, og sånt smaker alltid godt! Jeg startet dagen med en ordentlig treningsøkt på Fresh, handlet inn litt deilige ingredienser, og dro hjem for å koke egg, lage eggesalat og bake meg noen sunne rundstykker! -Både som lunsj til i dag, og til niste på jobb igjen i morgen! Dette ble faktisk så godt at jeg ikke bare vil dele oppskriften videre med dere, men faktisk tvinge alle sammen til å lage det selv. -Et perfekt tips til en sunn og smakfull nistepakke! 

Du trenger – Rundstykker: 1. 1,5 ts bakepulver 2. 100g lettkokte havregryn 3. 100g speltmel 4. 2 egg 5. Litt salt 6. 240g cottage cheese

Slik gjør du: 
1.
Bland sammen alle ingrediensene og mos dem godt sammen (med fingrene) i en bolle.
2. Du skal nå ha en klissete deig som du legger 6 rundstykke-klatter av på et stekebrett.
3. Stek de klissete rundstykkene på 200grader i 20 minutt, så har du noen saftige, sunne rundstykker!

– Rundstykker, eggesalat, vannmelon og pærejuice –

Du trenger – Eggesalat: 1. 3 hardkokte egg 2. 3 ss majones 3. 1 ss creme fraiche 4. Litt salt/pepper 5. Litt frisk gressløk

Slik gjør du: 
1.
Kok eggene i 12 minutt, og legg dem til avkjøling.
2. Skrell og grovhakk de avkjølte eggene og ha dem i en bolle.
3. Rør inn majones, creme fraiche, og finhakket gressløk.
4. Smak til med salt, pepper og enda mer gressløk

Rundstykkene ble jeg inspirert av Maren til å lage, og eggesalaten var det en av hjelpepleierne på jobb som inspirerte meg til å smelle i sammen. Hun bakte rundstykker til alle på huset en dag og lagde en suuupergod eggesalat til, så da måtte jeg selvsagt snike til meg oppskriften! Det er tre ting jeg craver noe helt vanvittig om dagen, og det er rundstykker med godt pålegg, semulegrøt med sukker og kanel, og vafler.. Alt fordi jeg har smakt så mye av det på jobb! Neste på kokkeleringsplanen er sunne vafler med havregryn eller grovt mel i. -Sånne som man kan spise med smør, ost og skinke på. Mmm! Skal bare skaffe meg et vaffelhjern først, så lover jeg dere en god oppskrift!

Håper uken behandler dere fint! Nå skal jeg kose meg med pensumboken min!
Oppskriften på rundstykkene ga meg forresten seks ganske store <3

26 kommentarer
    1. Det hørtes ut som en helt fantastisk god lunsj! Må kanskje prøve den ut 😀 Håper du nyter fridagen, og får lest godt med pensum <3

    2. Har de den pærejuicen i kristiansand/norge? Hehe, er den beste drikka jeg veit om, men finner den bare i Sverige!

    3. Hei! Jeg og kjæresten skal feire 3årsdagen vår ute i skog og mark, altså på en liten telttur 🙂 og sett at du er mye ute i natur her i Kristiansand og teltet selv, så lurer på om du har noen steder å anbefale? Det aller beste er hvis vi kan telte ved tjern/innsjø ish! Håper du svarer 😀

    4. Mmm, ser godt ut! Neste gang du lager eggesalat anbefaler jeg deg å ha litt curry krydder ilage 😍 HIMMELSK.. 😁

    5. Hei Marthe!
      Ser veldig digg ut! Jeg synes det var så inspirerende før praksis når du spurte etter tips til fine ting å finne på med beboerne på sykehjemmet. Lurte på om du kunne skrive et innlegg der du skriver litt om hvordan dette gikk? Hvis du føler at du får det til uten å bryte taushetsplikten, selvsagt. 🙂
      Klem fra en sykepleierstudent til en annen <3

    6. Yummi! Men, du må prøve med vårløk eller selleri i stadenfor gressløk 🙂 Ooog, topp det heile med piffikrydder.
      Forresten såg desse rundstykka så digg og enkle ut at eg trur eg må lage meg nåken og 🙂

    7. Hanna: Ja, jeg tror de har de på Meny! 😀 Jeg fikk med et lass fra bestemor og bestefar da jeg var i Stavanger i påska men de har kjøpt det i Norge så det skal finnes her 😀

    8. Kristin: Å det er jeg ikke sikker på <3 Vet ikke hvor godt det blir å tine cottage cheesen. -Men det er så lettvint at du fint kan lage en liten porsjon et par ganger i uken! Trenger jo ikke heves eller noe som helst 😀

    9. Silje: Heisann! Hmm, der jeg har vært mest på tur er på Justneshalvøya i og rundt “Trollskogen”, i sørlandsparken og opp mot “Ruben”, og i vågsbygd, men alle stedene har en del turgåere som trasker rundt titt og ofte, så dersom du skal gå her og telte så må dere ihvertfall gå langt innover i skogen utenfor stiene så dere får litt privatliv 😀 Jeg ville kjørt opp i Sørlandsparken og parkert bilen der, og så trasket innover i den digre skogen der og funnet et vann å campe ved! 😀 Akkurat her på Justneshalvøya er ikke skogen stor nok til at dere kommer dere langt nok bort fra turstiene tror jeg <3

    10. Ida: Jaay! Dere har cottage cheese der altså? 😀 Vårløk liker jeg ikke, men piffi hørtes like godt ut som karri! 😀 NAM! Skal definitivt spice den opp neste gang jeg lager 😀

    11. Mathilde: Heisann! Ja jeg skal helt klart skrive et innlegg om praksisperioden og erfaringen min rundt det til uken, for da er jeg faktisk ferdig med mine syv uker! 😀 Helt utrolig hvor fort tiden har gått <3 Innlegg kommer altså! Stor klem tilbake 🙂

    12. Tusen takk for oppskrift :)) Eg er så dårlig på å lage meg gode sunne frokoster, så dette var heilt perfekt :))
      Det gledes!! Ha ein topp arbeidshelg <333

    13. Ja, cottage cheesen er faktisk kjøpt inn og står i kjøleskapet no 😀 hoho, du MÅ ha piffi på. Da savne eg her borte ja :p

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg