Middagsoppskrift – Fiskegrateng

Hurra! Det ble nok en vellykket middag. Det betyr at jeg med glede kan dele oppskriften videre med dere! Jeg vet ikke hva det er med meg og fiskegrateng, men jeg er ihvertfall fryktelig glad i det. Noen tenker kun på hamburger og pommes frites etter en kveld på byen.. Vel, jeg vil ha fiskegrateng. Det er jo så godt! Med revet gulrot og mandelpoteter til. Mmm! Skikkelig bestemormiddag <3

Du trenger:
1.
400g torsk 2. 2dl makaroni 3. 2dl ost 4. 4dl melk 5. 3 egg 6. 1dl strøkarve 7. 5ss mel 8. 3ss smør 9. 1ts salt 10. 1ts malt muskat

 
 

Slik gjør du:
1. Kok torskestykkene til de er ferdig gjennomkokte, og kok makaronien etter anvisningen på pakken.
2. Smelt 3 ss smør i en gryte og gog inn de fem spiseskjeene med mel. Rør godt så du ikke får klumper.

 
 

3. Spe inn melken litt etter litt før du tilsetter et og et egg i blandingen. Rør godt mens dette koker opp.
4. Tilsett salt og muskat, og rør inn ca 1,5 dl revet ost. Resten skal du ha på toppen av gratengen.
5. Når osten har smeltet inn kan du sile av vannet på makaronien og ha dette også oppi.
6. Del de ferdigkokte torskestykkene i små biter og hell til slutt disse i.
7. Bland alt godt sammen, smør en ildfast form og hell hele gratengen over i formen.
8. Strø over strøkavre og litt ekstra ost, og stek nederst i ovnen på 200 grader i 20 minutt.

Håper det smaker! Litt brød ville nok også vært kjempegodt til.

37 kommentarer
    1. Mmm…. Ser himmelsk ut 😀
      *Vann i munnen*
      Jeg har aldri likt fisk, eller fiskegrateng! Men jeg må si! Du har inspirert meg!
      Hahah, det blir nok fiskegrateng på meg idag:)
      Naam<3

    2. Hei Marthe! kan du lage en Middagsplan for hver uke som går, så kan vi se hva dere har til middag denne uken, plis håper du gjør det! 🙂

    3. du er superflink Marthe
      Alle sier du har så flott mann ( jada det har du) og du er så heldig,men han er jammen heldig også som har deg!
      Eg hater fiskegrateng etter grusomme barndomsminner,men nå vurderer eg nesten kanskje å prøve egenlaget, for hjemmelaget har eg smakt mange ganger.
      Noen ganger blir ting bedre om du lager din varient. Andre ganger er ting best når andre lager det.
      Eg er ikkje veldig glad i skiver med pålegg og sånt og likte ikkje matpakke på skolen.
      Men lager noen skiver til meg i dag så er de nesten alltid supergode:)
      Eller på roadtrip er skiver med ost og skinke eller brunost fantastisk!
      Og skivene vi lager selv til julebrunchen er fantastisk 🙂
      Egentlig er det ikkje sånn at pålegget er fælt eller sånn til daglig,men eg spiser mer knekkebrød og middag og salater og sånn ting enn brødmat.

    4. Hei 🙂
      Så utrolig gost ut, er forresten godt med poteter og smeltet smør til! Poteten kan brukes til alt, i tillegg så er det så enkelt!
      Men skal ikke du lage videoblogg snart? Du skrev jo det i ett innlegg om det videokameraet du fikk, hadde vært spennede og nytt med litt videoer av og til!

    5. Renathe: Heisann! Så bra at det så godt ut 😀 Ja vi har alltid poteter til. Mandelpotetene er min favoritt! Videoblogg skal bli. Jeg tenkte å prøve meg på litt filming allerede i kveld. Vi får se hvordan det går. Hehe!

    6. MartheBorgeFan: Å så bra at jeg klarte å friste i dag også! 😀 Det er så herlig å dele middagsoppskrifter på bloggen. Dere blir jo alltid så glade! <3

    7. ~Lin: Tusen takk Lin! Har du enda ikke fått noe hentelapp? Det er faktisk helt sant det du sier her. Jeg er heller ikke spesielt glad i brødmat og spiser mye oftere knekkebrød, salat og middagsrester *kremt* til frokost, lunsj og kvelds. Hehe! -Men er jeg på fjelltur og noen i familien har pakket niste til oss så smaker plutselig skiven med gulost fantastisk. .D

    8. Det så kjempe godt ut! Jeg blir så imponert over hvor flink du er å blogge. Du tar kjempefine bilder, oppdaterer regelmessig, har varierte og interessante innlegg og du virker som en veldig blid og positiv jente. Ser virkelig opp til deg Marthe! Du er kjempeflink:)

    9. Hei Marthe 🙂
      Jeg lurer på om du kunne svart med på mailen jeg har sendt deg angående bacheloroppgaven. Kan bare ta noen spørsmål over mail, kommer ikke til å ta mer enn noen minutter. Det hadde hjulpet meg mye 🙂
      Ha en fin dag videre 🙂

    10. Ser sykt godt ut ^^ Vi hadde laks idag ^^ Nå skal jeg på trening straks ^^ Godt med ei trenings økt syns jeg 🙂

    11. Jeg pleier av å til å ha grønnsaksblanding i fiskegratengen, da blir den litt sunnere og en smart måte å få i seg grønnsaker på 🙂

    12. Det såg kjempe godt ut, må nesten prøve det<3
      Kan du snart ha ein spørsmåls runde med video, vist ikke du har kamera kan du kankje låne kamera til veninen din, ho som lagde den filmen som var SÅ sykt fin<3
      Eg elsker deg og bloggen din<3 Eg hadde elsket deg enda mer vist du kunne ha lagt ut ein video av stemmen din, lurer på korleis den er<3

    13. Angående leiligheten deres som du ikke blir helt fornøyd med: hva med å legge ut bilde av det du ikke er helt fornøyd med? kanskje det er noen interiørsjeler med sans for praktiske løsninger som ser potensiale i den tomme flekken? bare en tanke :)) det hender seg at en ser seg blind på enkelte ting, når man har sett og tenkt på det for lenge

    14. Ser kjempe deilig ut!
      Må si at du er en helt fantastisk blogger, blir alltid inspirert, og motivert av å ta turen innom din side.
      Hvordan klarer du å ha så fint hår når du ordner så mye med det, krøller osv.?

    15. Katarina: Å, nå ble jeg glad! Tusen takk 🙂 Håret mitt er rimelig slitt, men jeg prøver å farge det så lite som mulig så jeg i hvert fall ikke sliter det så mye på den fronten i tillegg. Ellers kurer jeg det 2 ganger i uken! 🙂

    16. Elsker fiskegrateng! bare synd eg ikkje kan eta det meir 🙁 får dei magesmertene av det..
      Såg veldig godt ut forresten!

    17. Det så godt ut! Det er kanskje litt tidlig å spørre om dette nå, men må få spurt, siden jeg er så glemmsom 😛
      Litt mot høsten og slik, kunne du lagt ut noe student tips og mat til en billig penge? 🙂

    18. Prøv å forvarm melken i mikro eller melkepakken i en kjele med varmt vann FØR du tilsetter den. Da får gratengen en mye mer kremaktig og ikke minst IKKE-grynete konsistens! 😀 Samme gjelder både når man lager havregrøt og generelt alt man bruker melk i. Har oppdaget en ny matverden!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg