Ny uke, ny oppskrift – Favorittkaken

God morgen! Ny uke, ny oppskrift. Her kommer den etterlengtede oppskriften på bestemors marengskake! Dette er en av mine favorittkaker, og den er så enkel at selv jeg skulle fått til å lage den. Cupcakes og kjeks mestrer jeg, men kaker har aldri vært min sterke side. Denne vet jeg likevel at både du og jeg ville fått til. Her snakker vi kake som jeg fint kan spise opp på egenhånd. Det er nesten farlig! 

Du trenger:
3 egg – Kun eggehviten
1,5 dl sukker
3 dl kremfløte
2 ts sukker
Valgfrie bær
Mørk kokesjokolade


Slik gjør du:
1. Mål opp 1,5 dl sukker og skill 3 egg. Her skal kun det hvite i egget brukes.
2. Finn frem kjøkkenmaskinen og hell i sukker og eggehvitene.
3. Visp på full styrke til massen er blitt hvit og luftig.
4. Smør røren utover et stekebrett med bakepapir på. Marengsrøren skal være en tykk kakebunn.
5. Stek midt i ovnen på 100 grader i 4 timer. Bunnen skal IKKE være seig.
6. Skru av ovnen og åpne døren halveis. La marengsen stå inni til ovnen er avkjølt.
7. Pisk nå kremen! 3 dl fløte skal piskes med 2 ts sukker til det er blitt krem.
8. Pass på å ikke piske kremen til smør. Hakk 2 remser mørk kokesjokolade og finn frem bær.
9. Når den ferdig stekte marengsbunnen er helt kald, kan du smøre på krem og pynte.

 
 

Man kan også blande inn litt vaniljekrem i kremen om ønsket!
-Og man kan velge å steke marengsen mindre og få den seigere.

53 kommentarer
    1. hei Marthe 🙂 ! det så kjempe digg ut, men syn det tar så lang tid..
      Har du lyst til å hjelpe meg med å bestemme hvilken header jeg skal bruke? Gå ikke på blogen min og stem 😀

    2. vi bruker også å lage slik kake til bursdager og slikt 🙂 jeg liker den ikke da, i og med at jeg ikke liker krem. men alle de andre elsker den ! 🙂
      her heter den foresten verdens beste 😛

    3. Hei! Jeg har prøvd å kommentere før, om at jeg har sendt deg en mail. Men jeg prøver igjen jeg 🙂 Jeg har ihvertfall sendt deg en mail, om en forskningsoppgave jeg har på Universitetet i Oslo, og jeg hadde blitt så ueeeendelig glad om du hadde satt av noen minutter til å svare på noen korte spørsmål. Jeg har sendt deg litt informasjon om oppgaven på mail, og så sender jeg gjerne en mail til med spørsmålene om du hadde hatt mulighet til å svare. Lover at det ikke vil tatt mer enn ca. 5 minutter av din tid, men det hadde hjulpet meg så utrolig så mye at du aner ikke! På forhånd tusen takk, og håper du har en fin dag videre:) Håper også du hadde en fin feiring med din kjære i går!
      Klem Cathrine

    4. Jeg hadde en sån kake i selskapet mitt i går <3 Den er kjempe god. Ja som du sier så er den nesten farlig! <3 Digger bloggen din og leser den fast <3

    5. pleier ofte å lage denne kaken til bursdager og sånt, sååå god! Som oftest kjøper jeg marengsbunnen da, men har laget den selv en gang og det ble supergodt 😀 Ser så fin ut også!

    6. Naam, så godt ut! Du er så flink og kreativ:-) Men jeg bare lurer, når du baker; hvem er det som spiser opp? Cupcakes, kaker, kjeks osv. Spiser du og Jonas opp alt, fryser du ned eller deler du med andre?

    7. T: Tusen takk! 🙂 Jeg spiser som regel opp mesteparten selv og det som blir igjen blir kastet. Jonas spiser det stort sett bare når det er ferskt og nybakt, mens jeg går og spiser både til frokost, lunsj, middag og kvelds. Hehe! <3

    8. Cathrine T Pettersen: Heisann Cathrine! Jeg skal se på mailen din i kveld og se hva jeg kan få gjort 🙂 Jeg har en tendens til å bruke tre timer på å svare på slike mail, men jeg skal prøve å beherske meg 😀 Hehe!

    9. Anonym: Ja, jeg forstår det slik at den har mange navn 😀 Hehe! Noen kaller den pavlova selv om den ikke har vaniljekrem eller seig bunn og andre kaller den verdens beste. 🙂 Vi kaller den bare marengskake 😀 Hehe! GOD er den uansett 😀

    10. ooh yummy, dette frista som bare det. marengskake er noe av det enkleste men samtidig det beste man kan få servert 🙂 med masse bær på toppen, namnamnam <3

    11. Takk for at du deler oppskrifter som denne, du har delt oppskriften på “Misslykket sjokoladekake” før som her i huset har fått navnet “smørje” haha. Den er helt utrooolig god og den har blitt brukt til både konfirmasjoner, familieselskap eller så har vi byttet ut lørdagsgodtet for en porsjon smørje og is. Takk for at du delte den oppskriften, skal definitivt prøve ut marengskaken også!

    12. Så flott! 😀 hehe, forstår hvordan det kan være. Men da sender jeg deg en ny mail med spørsmålene, så kan du ta en titt på den også 🙂 Håper du har anledning. Ha en fin kveld videre!

    13. Isa: Å! Så hyggelig å høre 😀 Misslykket sjokoladekake er også.. HIMMELSK. Spesielt med is til. Åh, så godt! Herlighet for et kakemonster jeg er. Det er så hyggelig når dere tester ut oppskriftene jeg legger ut og får det til 🙂 Håper du prøver ut marengskaken også. Den kan umulig bli misslykket 🙂

    14. ååå, den kaken er så god! jeg er helt enig med deg i at man kan spise hele kaken selv. den er helt nydelig god 🙂

    15. Hei Marthe 🙂 Kjempefin blogg du har!
      Angående kaken: må man servere den med det samme, eller kan det stå 1 dag i kjøleskapet eller liknende? Vurderer den for 17. mai 🙂

    16. hahah, hvordan klarer du å holde deg så tynn? får en følelse av at du spiser mye dritmat, men du er fortsatt fint tynn og godt trent! bra for deg da : – D

    17. Et tips til stivpisket eggehvitte og sukker er å la maskinen gå mens du tar i én og én skje med sukker. Da blir den enda mer luftigere, og perfekt! 🙂

    18. Lise: Hei Lise! Tusen takk for det 🙂 Kaken kan fint stå i et par dager, men kremen kan trekke ned i marengsen og da kan den bli litt mykere enn når den er fersk så jeg ville laget marengsen en dag i forveien og pyntet med krem og bær samme dag 🙂

    19. Blir marengsen større i ovnen? jeg syns røren såg så liten ut da jeg spurte den på stekepapiret, håper den ikkje blir kjempetynn :S …fikk en luftig og fin marengs da 🙂

    20. frkalnes: Hmm. Den blir ca slik som du smører den på stekebrettet, men det sto mer du pisker den i kjøkkenmaskinen, det sto større og mer luftig blir den. Kanskje du skulle pisket enda litt mer? <3

    21. Bunnen står å gjør seg klar i kjøkkenmaskinen nå! Vi skal ha to av denne i helgens konfirmasjon 🙂

    22. frkalnes: Åå så bra! 😀 Kjempegodt å høre! Det er en fryd å dele oppskrifter når jeg får tilbakemeldinger på at dere lesere også får det til 😀 Blir så glad!

    23. Går det ann å få marengsen like god uten kjøkkenmaskin? ved å piske for hånd eller med en håndmikser? 🙂 hvor lenge står den i kjøkkenmaskinen?

    24. Vi hadde denne kaken i min brors bursdag 13. Mai. Jeg ble veldig fornøy med den og det var nok med en kake til 12 personer. Alle spiste ikke men det var litt igjen. Tror folk likte den;-) Skal lage den igjen i dag. Du eier!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg