My Favorite Christmas Cookie

God morgen kjære dere. Endelig ser togene ut til å gå igjen! Ah, jeg kan nesten ikke vente med å få plassert stumpen min i stuen til bestemor igjen nå! Det er bare halvannen uke igjen til juleferien, men så lenge kan jeg faktisk ikke vente. Jeg få klemt litt på gamlingene mine før den tid. <3 Jeg rekker ikke et opphold på mer enn et par dager, men det er alt jeg trenger! To små dager med familiekos, skravling og en liten update på livet.

Jeg har liksom aldri vært den som ringer hver dag og skravler i timesvis. Ikke verken med venner eller familie. For at savnet da ikke skal bli alt for slitsomt å kjenne på, er det viktig for meg å dra på besøk så ofte som mulig. Denne uken har jeg to dager ledige, og da benytter jeg meg av de! Farmor og farfar er i Thailand på besøk hos papsen og lillebror (de heldiggrisene), men jeg får ihvertfall klemt ihjel besta og besten! <3

Toget mitt går 14.08, så nå tenkte jeg først å dele gårsdagens bakverk med dere! Ettersom Daniel og jeg spiste opp de forrige julekakene samme dag som jeg bakte dem, satte jeg i går i gang på kjøkkenet igjen. Vi måtte jeg jo ha noe å kose oss med til gårsdagens farmenfinale! Hihi. Doble havreflarn sto denne gang på bakeplanen, og med et deilig lag sjokolade mellom. Så farlig godt at den aller siste kjeksen gikk ned til frokost..

Du trenger: 1. 3 dl små lettkokte havregryn 2. 1 egg 3. 1,5dl sukker 4. 1 ts vaniljesukker 5. 1,5 ts bakepulver 6. 100g smeltet smør 7. 100g smeltet lys/mørk sjokolade (Jeg brukte 100g vanlig lys freia sjokolade)

Slik gjør du:
1. Smelt smøret og hell det over tre desiliter med havregryn. Rør godt så alt av gryn blir dekket i smør.
2. Visp eggedosis av sukker og egg. Tilsett så bakepulver og vaniljesukker og bland det hele godt sammen.
3. Hell eggedosis/bake og vaniljesukker-blandingen over i gryn og smørblandingen og vips røra er klar!
4. Dekk et stekebrett med bakepapir og stek 9 havreflarn av gangen. Jeg hadde 1,5 ts røre på hver kakeklatt og fikk til sammen 24 havreflarn da jeg var ferdig. Det holder nok med 1 ts røre per kake, men jeg liker dem store.
5. Stek midt i ovnen på 175 grader i 7-10 minutt. De er ferdige når kantene begynner å bli gylne.

Mens kjeksene avkjøles smelter du sjokoladen i et vannbad eller bare i mikroen. Smør så hver kjeks med et lag sjokolade på undersiden, og legg to og to sammen! Sett til avkjøling i kjøleskapet en times tid, og nyyyt! <3

Legger du de over hverandre som dette sitter du altså igjen med 12 doble kjeks <3

En av julens storfavoritter her i heimen <3
Tenk det Stavanger, her kommer jeg endelig!

The Perfect Christmas Gift

Annonse

I dag har jeg lyst til å komme med et julegavetips litt utenom de vanlige! Jeg har nemlig testet et par produkter fra White One de siste ukene som jeg virkelig føler kunne tatt seg godt ut under juletreet i år. Kanskje ikke som presant til papsen, men til både søster, mor, tante eller venninne! Dere som har fulgt meg i lange stunder har nok fått med dere at jeg har tipset om White One sin tannbleking for flere år siden? Dette er rett og slett et merke jeg lenge har likt, og derfor ble jeg så glad da jeg også fikk lov til å teste de godt beryktede serumene deres!

White One – Brynserum
White One sitt brynserum ligner en helt vanlig lipgloss, og påføres i grunn på samme måte også! Hver kveld før jeg går og legger meg, fjerner jeg sminken og påfører et lag med bryngele helt ved roten av brynhårene mine, og gjennom hele natten får dette ligge og trekke inn. Det er de sunne vitaminene i serumet som får hårene til å vokse seg så lange og tykke, og når produktet er mer enn godkjent av MPA og heller ikke testet på dyr, er det vel ingen grunn til å nøle med å prøve? Er det ikke herlig at det finnes et produkt som kan redde ethvert skamnappet øyenbryn!? Hvor mange er det ikke som har gått på den smellen i både ung og voksen alder?

Brynserumet fås kjøpt HER, og finnes i tre forskjellige størrelser, hvor 4,8ml er den vanligste og rimeligste flasken. Jeg vet ikke med dere, men jeg ville ihvertfall blitt superglad for å få fyldigere bryn til jul! 

White One – Vippeserum
White One sitt vippeserum har jeg lenge visst fungerer da jeg brukte det for et år siden etter noen runder med vippe-extensions. Jeg vet ikke om vippene mine forsvant eller om de bare ble litt kortere etter extensionsbehandlingene, men etter tre uker med vippeserum var de nå ihvertfall så gode som nye igjen. Bruker du disse serumene både morgen og kveld i 2-8 uker så er du faktisk garantert å se forskjell. Jeg har brukt dem begge i tre uker, kun om kveldene, og kan skrive under på at jeg ser resultater allerede. De små “hullene” som jeg vanligvis dekker med en hel del brynpenn, er allerede blitt “tettet” igjen av nye hår, og vippene mine er ikke bare blitt lengre, men fyldigere også. Når effekten kan bli så stor bare på tre små uker, lurer jeg meg på hvilken lengde disse vippene mine skal ha etter en sminkefri juleferie med serumsbehandling fra morgen til kveld!

Hoho, jeg gleder meg til fortsettelsen <3 Vippeserumet fås også i flere størrelser HER
Ved bruk av koden “MARTHE” får dere nå 25% avslag på begge produkter! Happy shopping <3 

Uken som gikk…

Ukens film… “Blandede følelser”. Herregud som jeg ler av denne! Det er ikke mange komedier jeg ler godt av, men denne synes jeg er ordentlig søt. Dere finner den på Netflix om dere vil gi den en sjanse. <3

Ukens høydepunkt… Denne uken har bare flydd forbi! Hvor har dagene blitt av, og hva har jeg egentlig gjort? Jo, jeg har vært på julegaveshopping med bestis, reist til Oslo for jobb, tilbrakt en hel dag i stallen, bakt julekaker og karameller, vært på julebord, oog hatt romantisk klisselørdag med ribbemiddag og film. Hvis jeg skal velge bare ett høydepunkt, går jeg faktisk for gårskvelden. Daniel og jeg har ikke hatt en SÅ hyggelig kveld sammen på lenge. Ribba ble perfekt, og etter noen timer med kokkelering, latter og dansing til julemusikk, tente vi stearinlys og så film i sengen heelt til midnatt. Kunne ikke bedt om en bedre lørdagskveld jeg <3

Ukens innkjøp… Det må bli soveromsinteriøret jeg gikk til innkjøp av mandag! Jeg skulle egentlig bare på julegaveshopping denne dagen, men så fant jeg alt for mange fine pynteputer på H&M interiør, at jeg bestemte meg for å klikke helt og ta med meg ni av dem hjem, sammen med en hel hau av gullpynt, og to nye nattbord. Hele uken har jeg bare gått og smilt hver eneste gang jeg har tittet inn på soverommet. Haha!

Ukens nedtur… Ukens nedtur har jeg vel akkurat nå! Jeg skulle nemlig egentlig ha vært i Stavanger på dette tidspunkt, men da jeg klokken 09.00 sto på togstasjonen i dag tidlig fikk jeg beskjed om å bare dra hjem igjen ettersom ingen tog gikk grunnet flom i Egersund. Været har herjet noe helt vanvittig både i Vest og sør hele helgen, så på noe familiebesøk kommer jeg meg ikke med verken fly, tog eller bil i dag. Æsj, håper dette været snart tar slutt, så jeg får reist i kveld eller i morgen i stedet <3 Savner jo den fine familien sånn!

Ukens sang… For å ikke nevne en av de 100 julesangene som har gått på repeat hver dag hele uken.. “Love Yourself” av Justin Bieber. Denne spiller jeg når jeg vil ha en pause fra “Have yourself a merry little Christmas”.

Ukens bilde… Selv om bildet under ikke er så skarpt, synes jeg det sier mye om stemningen under bloggjulebordet fredag kveld <3 Vedder på at det er knipset like etter en morsom kommentar fra byens regnskapsfører. I dag fyller han jammen år også. Gratulerer med dagen Geiremann!

Ukens cravings… Dette har vært den store bakeuken for min del. Godtestoppen har virkelig blitt satt på prøve med både hjemmelagde karameller, og sjokoladekjeks i hus! Neida, det er klart man ikke kan ha godtestopp i desember måned! Daniel og jeg har spist opp begge deler, så nå som det er andre søndag i advent og ingen transportmidler vil ta meg til Stavanger, tenkte jeg å kjøre i gang med enda litt mer baking <3

Det var min uke, kort men godt oppsummert! Ha en fin adventsøndag dere <3

Hugh Hefner er herved historie…

Denne posten kom litt senere ut enn planlagt, men dere vet det tar tid å sortete 119 klinebilder av Geir og kjærleiken! Hehehe, nei jeg bare tøyser. Herlighet for et radarpar. Aldri sett Geir så forelsket jeg, og makan for en babe av ei dame!? Mona, jeg krysser fingrene for deg. Måtte Viego’s Hugh Hefner endelig ha landet… <3

Hei og god lørdag forresten! Hvordan har dere det? Jeg sitter enda bare i pysjen på sofaen og oppdaterer dere. Formen er utrolig nok helt super etter gårskvelden, men jeg har likevel ikke orket å hoppe i klærene enda. Hoho! Vi hadde det så fint i går. Himmel, som vi lo. I år satte vi julebordet til Bølgen og Moi på fiskebrygga i Kristiansand, og her ble vi sittende i hele tre og en halv time. Timene bare fløy avsted til skravling og spising av alt for god mat. Litt krangling om fremtidsplaner og livsverdier var det selvsagt som vanlig umulig å unngå med Kristina og Geir på samme bord, men heldigvis var denne gang Mona med for å sette Geiremann på plass når meningene ble for kvasse. Jeg ler seriøst bare så jeg griner av dette opplegget… For en herlig gjeng <3

Ingen tvil om at Geir skal ha prisen for årets regnskapsfører. Takk for at du er deg Geir. Jentene dine digger deg! 

Jeg gleder meg allerede til neste års bloggjulebord <3
Da skal jeg jammen introdusere Daniel for galskapen og.

Salty chocolate & caramel cookies

Etter å ha delt min lille bucket list med dere tidligere i dag, ble jeg bare nødt til å gå løs på første punkt. Jeg klarte rett og slett å friste meg selv til å hoppe i kosetøyet, sette julemusikken på full guffe og bare bake og bake og bake. SÅ her kommer ukens deilige juleoppskrift… Salte sjokoladecookies med rennende karamellkjerne! Høres ikke feil ut eller hva? Helt nydelige var de. Faktisk så nydelige at det nå bare er tre kjeks igjen.

Kanskje ikke de mest tradisjonelle julekjeksene, men målet er jo å prøve ut noe nytt hvert år! Nå skal jeg hive meg på badet og gjøre meg klar for årets bloggjulebord. Kristina og jeg skal kose oss med Geir og hans kjære i kveld, og etter en bedre middag med vin tar de yngste turen videre på byen <3 Det må jo bli en bra fredda?

Du trenger – 9 store cookies: 1. 1 pakke smil 2. 1/2 ts maldonsalt 3. 50g Freia sjokoladeknapper/eller mørk kokesjokolade 4. 150g hvetemel 5. 60g smør 6. 170g brunt sukker 7. 1 egg 8. 25g kakao 9. 1 ts bakepulver

Slik gjør du:
1. Smelt smøret, rør inn sukker, bakepulver, kakao og egg.
2. Mål så opp hvetemelet og sikt dette inn litt etter litt.
3. Tilsett 50g sjokoladeknapper/eller hakket mørk kokesjokolade og rør også dette godt inn.
4. Dekk et stekebrett med bakepapir og rull 9 fine baller av 2/3 kakedeig som du plasserer på brettet og trykker ned med håndflaten. La resten av kakedeigen ligge igjen i bollen. Dette skal du nemlig bruke i neste steg.
5. Press en smil sjokolade ned i midten på hver cookie, ta litt mer deig fra bolla og lag dette lokket som du dekker hele sjokoladen med. Sørg for at lokket dekker alt så ingen smeltet karamell renner ut under steking.

Stek midt i ovnen på 180grader i 10 minutt, avkjøl i 10 minutt og dryss over litt maldonsalt!

Håper det smaker <3 Jeg la også med noen Freia sjokoladeknapper på toppen før steking.
Du bør forresten lage dobbelt opp. Det gjorde jeg! Ellers forsvinner kakene på en kveld <3

Things i want to do in December

♥ Sette av to hele dager til julebakst, høre på julemusikk fra jeg står opp til jeg går og legger meg, og drikke latterlige mengder med kakao og krem. Åh, dette fikk jeg lyst til å gjøre med en eneste gang! For å makse julestemningen skal fruktkurven på kjøkkenet til enhver tid i desember måned også være full av klementiner.

♥ Delta på minst tre julebord! Et av dem er allerede vel gjennomført. Årets bloggjulebord skal jeg på i kveld, og enda et tar Daniel og jeg med naboene neste helg. Ah, for en måned! Full av sammenkomster og festligheter <3
 
♥ Virkelig kose meg med julegaveshoppingen og kjøpe ting jeg vet familiemedlemmene vil sette pris på.

♥ Utfordre meg selv i situasjoner jeg føler meg ukomfortabel i på jobbfronten. Det er slik man vokser har jeg hørt? Til tross for at jeg etter forrige videoinnspilling lovet meg selv å aldri takke ja til et slikt oppdrag igjen, har jeg i dag gjort det. Neste fredag drar jeg inn til Oslo igjen for filming for en spennende serie.

♥ Dra på to Stavangerbesøk! Førstkommende søndag reiser jeg på et etterlengtet familiebesøk bare fordi jeg ikke kunne vente helt til jul. Jeg har fire dager som jeg skal nyte sammen med verdens beste familie, og forhåpentligvis får Iselin og jeg også kost oss med litt jentetid og julegaveshopping.

♥ Skrive en morsom liste av mine nyttårsforsett. Jeg har allerede halve lisen planlagt i hodet, men jeg deler den ikke med dere før den er komplett mot slutten av måneden! Hihi, skriving av nyttårsforsetter er like moro hvert år.

♥ Innrede ferdig klesrommet, og få orden på stuen. Stuebordet bestilte vi forrige uke, så jeg vil tippe vi har det i løpet av uken! Endelig begynner det å ligne på et ferdig møblert hjem her <3 Det gjør meg så GLAD!

♥ Stå opp klokken 07.00 hver eneste dag, helt til juleferien begynner 20 desember… Da skal jeg sove til bestemor vekker meg 08.30 og nyte hele dagen med familien, god mat og julefilm etter julefilm. En familie-movie-night har vi de siste årene også innført rundt juletiden. Da kommer tante med en utvalgt film som vi alle setter oss ned for å titte på sammen med julekaker og godteri <3 En av mine favorittstunder i julen!

♥ Shoppe på romjulssalg. Oh yes! Ingen vits i å blakke seg til jul, for romjulssalget til Nelly bør man aldri gå glipp av. I år vil jeg handle sommerkjoler, skjørt og bikinier i drøssevis! Vi skal jo på ferie allerede i januar!

Det var min desember bucket list! Hvordan ser din ut? <3

10 kjappe – All about Christmas

1. desember eller lille julaften? Lille julaften. Enkelt og greit fordi jeg alltid tilbringer denne dagen med familien. Bestemor vekker meg til rene koldtbordet av en frokost, og skjemmer meg bort fra jeg står opp til jeg går og legger meg. Og om morgenen på julaften kommer hun snikende inn på rommet mitt og legger en stappfull julesokk med godteri ved siden av sengen min. Fyy søren som jeg gleder meg til juleferien 2015 <3

Favoritt julekaker? Bestemor og tantes pepperkaker. Den oppskriften der er helt SYK <3 Ellers elsker jeg både havreflarn, kakemenn og disse kjeksene med sjokoladebiter i som folk kaller de mest underlige ting. Her i Kristiansand kaller vi det måkelort… Hjemmelaget julekonfekt er også superdigg! -Og sjokoladerisboller..

Gi eller få gaver? Haha, er det noe tvil? Favoritthobbyen i hele november og desember er julegaveshoppingen. Jeg elsker, elsker, elsker å gi, og har de siste par årene til og med tatt på meg oppgaven som julenisse i heimen. Å løpe frem og tilbake fra juletreet med èn og èn pakke er jo helt fantastisk!? Spesielt når jeg kommer til en gave fra meg som jeg virkelig tror vil falle i smak. Å se reaksjonen til den jeg er glad i når gaven åpnes er like priceless hver eneste gang. Jeg husker jeg ga Bestemor noen nøkkelringer fra Egypt hvor navnet hennes og bestefar var gravert inn for et par år siden, og hun satte med frysninger resten av kvelden <3 Beste følelsen.



Ekte eller plastikktre?
Jeg sier ekte nå, men om noen år går vel jeg også for plastikktre.. Duften av grantre er bare så koselig! Dessuten er barnåler all over the place også en del av julesjarmen <3

Tre nøtter til Askepott eller Reisen til julestjernen? Ingen av delene! Det hender at jeg ser Askepott julemorgen, men ingen av disse filmene er noen jeg MÅ få med meg hvert år! Grevinnen og hovmesteren derimot.. Det MÅ jeg få med meg. Jeg ler kanskje ikke like mye som aller første gang jeg så den, men det er en viktig tradisjon jeg forbinder med jul, farmor og farfar <3

Hvordan ser julaften ut for deg? Jeg står opp, hopper i pysj og godtøflene, trasker ned til bestemors frokost, og nyter morgentimene sminkefri med en julefilm eller noen kapitler i min nyeste roman. Når klokken begynner å nærme seg fire, hopper jeg på badet og steller meg for kvelden, og rundt 17-18.00 står middagen på bordet. Her blir vi sittende så lenge vi bare makter, skravle i vei, nyte årets måltid og spise riskrem med mandel til dessert. Til tross for at det er jeg som deler ut skålene med riskrem er det tante som gang på gang stikker av seieren. Hvert eneste år finner hun mandelen, og hvert eneste år klarer hun å svelge den. Ler meg altså ihjel av den dama<3

Ribbe eller pinnekjøtt? Jeg har blitt mer og mer glad i ribbe jeg de siste årene, men hos besta spiser vi pinnekjøtt på julaften, og det håper jeg vi alltid kommer til å gjøre. Det kjøttet der med kålrabistappe, poteter og sprø grønnsaker til… Helt ubeskrivelig godt er det! Ribbe får jeg hos farmor og farfar 1 juledag, og det er også et festmåltid uten like. Farmors ribbesaus og farfars ribbesvor… Himmel, jeg sikler bare av tanken! 

Favoritt aktivitet i desember? Hmm.. 1. Bakingen av alle de deilige julekakene. 2. Gaveshopping og kreativ innpakning 3. Julebord med jobb, venner og bekjente 4. Pynte juletreet og nyte synet av det med litt julemusikk til. 5. Drikke sinnsyke mengder kakao med krem. 6. Ha date nights hvor Daniel og jeg setter av hele kvelden til å se julefilmer og spise julemiddag. Førstkommende lørdag skal vi spise ribbe bare meg og han, snurre film med en hau av stearinlys og bare hamstre julestemning før jeg reiser til Stavanger morgenen etter <3

Favorittdager i desember? 1. desember føles alltid litt spesiell, og det samme gjør adventsøndagene. Ellers er jeg veldig glad i Luciadagen da jeg eeelsker å bake lussekatter. Vel, ja og familiedagene mellom 20 – 26 desember er like magiske hvert år. Håper vi får snø i år! Det ville ha vært så fint med hvit jul denne gang <3

Hva gleder du deg mest til i romjulstiden? Først og fremst jul nr. 2 som jeg feirer 1. juledag oppe hos farmor og farfar. Da er det som sagt ribbemiddag som venter meg, med enda mer gaveåpning <3 2. juledag har jeg de siste par årene dratt hjem igjen til Kristiansand for å spise julefrokost med jentene mine, og hvis dette også blir en tradisjon i år gleder jeg meg allerede. Dette blir liksom den ene tiden på året alle studentene er hjemme på ferie, så vi kanskje kan klare å samle hele gjengen <3 Nyttårsaften i år gleder jeg meg også en HAU til.

Det var 10 kjappe med litt julestemning! Jeg ble så inspirert av Lenes innlegg <3

Don’t forget to follow!

Morn morn! SÅ deilig å våkne opp til torsdag og vite at bestis og jeg har en alt for bra stalldag i vente. Jeg tror torsdagene herved er blitt min favorittdag! Jeg hopper avgårde om to små timer, men først skal jeg nyte en bedre frokost, og besvare noe som føles som 900 meldinger. Mobilen kom endelig til rette i går kveld og det er vel først når man ikke har vært tilgjengelig på 24 timer, man oppdager hvor godt brukt dette kontaktmiddelet faktisk er.

Jaja, det føles godt å holde min elskede iphone i hånden, og jeg gleder meg en hau til å snappe dere igjen! Både mobil og kamera blir med i stallen, så vi får sjå om ikke det blir noen hesteupdates i løpet av dagen. <3 Noen av mine siste snaps får dere over og under her. Hjelpe meg, det er jo flere måneder siden forrige oppsummering nå!

Ikke glem å følge meg da dere. Martheborge heter jeg!
Ønsker dere alle en finfin torsdag, så skrives vi mer siden <3 

Christmas movie checklist

Hei og hopp, og god ettermiddag alle sammen! Nå sitter jeg på Oslo lufthavn og venter på flyet som skal ta meg hjem til Kristiansand. Ah, for en fin dag! Møtet med Nettavisen gikk som forventet superfint! Sjefen på huset fikk presentert meg bloggkontrakten for 2016, og alt så for meg helt upåklagelig ut <3 Hurra for det! Jeg får ikke sagt nok hvor glad jeg er for at dette mediehuset etter fire år, endelig har tatt meg under vingene sine. Det kommende året skal uten tvil ta bloggen og meg til nye høyder, og jeg håper dere alle vil være med på reisen <3

Hvordan har deres dag vært? Flere som har vært litt på farten denne onsdagen? Ah, det skal bli så godt å komme hjem til den fine leiligheten igjen nå. Innta et deilig måltid taco, tenne stearinlys, beundre treet og snurre julefilm! Jeg har en hel hau av filmer på sjekklisten min for desember måned, så det er bare å begynne! Jeg får jo aldri kommet gjennom alle sammen, men for julestemningens skyld skal jeg sette som mål å se minst halvparten. Harry Potter, Bridget Jones, The Holiday og Love Actually ser jeg hvert eneste år og jeg blir aldri lei. Ingenting er som de late morgentimene hos bestemor og bestefar dagene før jul. Alt jeg har på planen er å sitte i pysjen med godtøflene og se julefilm etter julefilm, spise bestas kaker, og bare NYTE <3 Gud jeg gleder meg!


♥ New Years Eve ♥ Christmas Miracle ♥ The Christmas Card ♥ Hjemme alene ♥ While you were sleeping ♥ A Christmas Wish ♥ The Heart of Christmas ♥ Bridget Jones ♥ Harry Potter ♥ The Holiday ♥ Christmas Lodge ♥ Christmas for a dollar ♥ One Magic Christmas ♥ Love Actually ♥ Christmas with the Kranks ♥ One Christmas Eve ♥ Elf ♥ Holiday in Handcuffs

Fjorårets julefilmtips-innlegg finner dere HER

Home made caramel

Der satte jeg… Lykkelig uvitende om at jeg noen timer senere ville glemme igjen mobilen på enda en butikk.. Fader altså. Hva er det? Syttende gang i år? Jeg gir opp… Bestis og jeg dro på Egon for en kopp te i kveld, og fem minutt før senteret stengte dro vi innom New Yorker for å kjøpe en nude-farget clutch. Der legger jeg også igjen mobilen, og oppdager det ikke før minuttet senteret stenger dørene. Arh! Og jeg som har et møte i Oslo klokken 06.50 i morgen! Lykke til med å finne frem til det kontoret Borge… Jaja, alt ordner seg!

Utrolig hyggelig å komme hjem til mange fine kommentarer på soverommet da! Stas å høre at dere likte det <3 Håper denne karamelloppskriften faller like godt i smak! Jeg rakk ikke å vente til den hadde stivnet helt da jeg selvfølgelig måtte ha dagslyset til å få knipset noen fine bilder til dere. -Men jeg kan informere om at den nå – syv timer senere allerede er tatt ut fra kjøleskapet, kuttet opp og smugspist på. He-rre-GUD så gode! Jeg sier bare godtestoppen kan drite og dra, for jeg skal spise karameller med salt heeele uken <3

Du trenger:
1. 400g sukker 2. 3dl lys siryp 3. 5dl kremfløte 4. 50g smør 5. Frøene fra 1 vaniljestang 6. 1/2ts maldonsalt

Slik gjør du:
1. Ha alt i en gryte og kok opp under omrøring. Pass på å stå ved komfyren hele tiden så det ikke koker over. Når det har fått et godt oppkok lar du det stå og småkoke uten lokk helt til temperaturen i gryta når 120grader. (Jeg brukte et steketermometer). Da skal fargen på karamellrøra også ha endret seg til en mer brunlig masse.
2.
Hell over i en liten ildfast form med bakepapir, og la det stå til avkjøling på kjøkkenbenken i 40 minutt.
3.
Strø så over litt mer maldonsalt og sett formen inn i kjøleskapet for avkjøling en hel natt.
4.
Når karamellmassen er blitt fastere kan du ta en pizzakutter og dele karamellen i mindre porsjonsbiter. 

Nå skal du ha MYKE fløtekarameller med smak av vanlije og et hint av salt. Naaaam!

Nå må jeg se og hoppe i bingen! Jeg har en lang dag foran meg i morgen <3