Fargelegg livet ditt!

Vi blir bombadert med farger fra alle kanter. Det ser litt ut som fargesjokk, men det kalles color blocking. I sommer skal man være alt annet enn redd for å mixe farger! Ikke bare farger, men knallfarger.. Selv synes jeg denne trenden er helt rå og jeg har faktisk kommet godt i gang med fargeleggingen av sommergarderoben. Farger gjør noe med energien. De gjør meg rett og slett gladere. Jeg har undersøkt litt rundt hva de ulike fargene egentlig gjør med følelsene våre. Ta en titt og si gjerne om du er enig eller ikke!

Farger påvirker oss både fysisk og psykisk. Her ser du på hvilken måte de ulike fargene fungerer..

ROSA
Har en beroligende effekt og fremmer både tålmodighet og godhet.

RØD
Gir deg mer selvtillit, mot, energi og utholdenhet. Man får ofte mer oppmerksomhet dersom man kler seg i rødt.

ORANSJE
Kan fort muntre en opp. Fargen skaper entusiasme, godt humør, vennlighet, begeistring og avslapning. Oransje skal styrke immunforsvaret og hindre depresjon og fordøyelsesproblemer.

GUL
Gule klær kan bidra til klarere tanker.Gult øker kreaviteten og kan derfor hjelpe med å ta vanskelige valg eller løse problemer.

GRØNN
Grønt hjelper deg til å finne roen og bli mer avslappet. Mennesker føler seg ofte mer avslappet når de er ute i naturen der det er mye grønt. Grønn er også fargen for betingelsesløs kjærlighet og en øker takknemligheten for det du har.

BLÅ
Blått hjelper deg med å finne problemer litt på avstand slik at du lettere kan finne løsninger. Blått anbefales når man skal på jobbintervju da fargen solid og tillitsvekkende. (Godt jeg gikk i blått på eksamen).


Ser du på fargene på samme måte?

– Marthe <3

31 kommentarer

Siste innlegg