Vet dere hva? I dag har jeg hatt den gøyeste skoledagen noen sinne. Fy søren for et spennende studie jeg har valgt. Jeg får faktisk ikke skrytt nok. En formiddag som denne var akkurat hva motivasjonen min trengte. Jeg har vært på kanten til møkklei anatomilesing den siste uken, og derfor smakte det så innmari godt med en hel dag i skolens øvingsavdelingen denne tirsdagen! Øvingsavdelingen er liksom universitetets “sykehus” med alt av utstyr som vi sykepleiestudenter skal lære oss å bruke i tiden fremover, og jeg koser meg sånn hver gang vi er her. I dag var det injeksjons-prosedyrer som sto på læreplanen, og etter å ha stukket ihjel noen appelsiner fikk vi prøve oss på hverandre også. Har dere hørt så spennende!? Haha, nei i dag har jeg all grunn til å føle meg litt stolt. Mine første subcutane og intramuskulære injeksjoner er satt, og pasienten min Ida overlevde <3
Hurra for det! Jammen fikk jeg noen stikk i både arm og stump selv også, men det vet vel dere som følger meg på snap allerede alt om. Ja til flere skoledager som denne altså. Praktiske forelesninger er stas!
Neste gang (om to uker) lover jeg å ta med kamera på skolen og knipse litt av disse morsomhetene til dere. Jeg hadde det med i dag også, men det fristet liksom ikke så innmari å dra det gigantiske apparatet frem når mine medelever lå med rumpene sine bare. Hihi, jeg tar det neste gang og da skal jeg skrive et fint lite innlegg om hele min oppfatning og erfaring med sykepleie-studiet så langt. Jeg vet at et slikt innlegg har vært etterlyst lenge.
Ellers er det vel på høy tid å dele gårsdagens middagsoppskrift med dere! Er dere klare med notatblokk og penn? For denne var GOD. Hvem skulle tro at gratinert blomkål skulle smake så digg? Dropper du baconterningene så har du også en nydelig vegetarsk rett her, men personlig synes jeg de sprø, salte baconbitene gjorde underverker akkurat i denne oppskriften og vil kanskje heller tilsette enda litt mer neste gang.
Du trenger: 1. 2 blomkål 2. 2 store champignon sopp 3. 1 gul løk 4. 1 paprika 5. 1 ss hvetemel 6. 1 ss margarin 7. Salt/pepper 8. 150g revet ost 9. 150g finhakekt bacon 10. Hvitløksbaguetter 11. 4dl melk
Slik gjør du:
1. Del blomkålene i små buketter og kok dem gjennomkokte i en gryte med vann.
2. Finhakk sopp, paprika, bacon og løk og stek dette ferdigstekt i en stekepanne.
3. Sil vannet av blomkålene og legg dem i bunnen av en ildfast form. Topp med den ferdigstekte soppen, paprikaen, bacon og løk, og krydre med litt salt og pepper.
Slik gjør du – Ostesaus:
1. Ha 1 ss margarin i en gryte og visp inn 1 ss hvetemel mens det smelter.
2. Tilsett 4 dl melk (litt og litt) mens du fortsetter å vispe.
3. La det hele få et lett oppkok og tilsett så et par never med revet ost.
4. La osten smelte inn og krydre med litt salt og pepper.
5. Hell ostesausen over blomkål, sopp, bacon, paprika og løk-blandingen i formen og strø så over enda litt mer ost på toppen! Stek midt i ovnen på 200grader til osten på toppen har smeltet og blitt litt gyllenbrun. Server gjerne gratengen med noen ferske hvitløksbaguetter. Mmm!
– Oppskriften skal holde til fire personer –
Håper det smaker <3 Det gjorde det ihvertfall her i hus.
-Både til middag i går, og skolelunsj i dag.