10 tips: Slik går du frem på date

♥ Først og fremst: Ikke bli så redd av ordet “date”. Tenk, “dette er bare et møte der tanken er å ha det gøy og bli kjent med en ny person”! Kanskje blir denne personen partneren i ditt liv, kanskje blir han bare en venn, og kanskje liker du han ikke i det hele tatt. Time will show! Ikke stress.. en date ikke ende med noe som helst. 

Ikke gå på date med en liste av egenskaper og ting du ser etter i din fremtidige mann. Det er flott å ha en viss peiling på hva man verdsetter hos en partner, men vi jenter har en tendens til å trenge en virkelighetssjekk med våre usannsynlig lange lister. Let’s face it. Verdens snilleste, trofaste, ærlige, lojale badboy finnes ikke. Må du virkelig sveipe “niks” om han ikke har halvlangt hår og en tatovering på overarmen? Tror du det blekket på kroppen kombinert med de perfekte brystmusklene vil være avgjørende for et bra forhold? Jeg er ikke så sikker!

♥ Skal du treffe en du bare har skravlet med over en datingapp? Møt han på et offentlig sted! Gå en tur sammen, ta en kaffekopp, en middag, eller gjør noe aktivt og GØY. Test kjemien og gjør det enklest mulig å bli kjent. Ikke sett dere i en mørk kinosal hvor dere de neste to timene verken skal se på hverandre eller høre hverandres stemmer. En enkel regel kan være å ikke snurre film på aller første date. Netflix and chill fører sjeldent til noe bra.

♥ Vil du at daten din skal invitere deg ut igjen? Vær vennlig, tilgjengelig og alt annet enn en snobbete isprinsesse. En ordentlig mann vil synes denne jentete leken er barnselig, uforståelig og lite tiltrekkende. Han vil tolke de ubesvarte/4 timerforsent besvarte meldingene som om du er uinteressert og uoppnåelig, og gir før eller siden opp. Bare dropp det! Liker du noen? Uttrykk det. Ønsker du noe? Be om det. Vil du dra på date? Inviter. Har du spørsmål? Spør. Ikke gjør det mer komplisert enn det er. Mannfolk er enkle! 

 Åjoda, “hard to get” leken fungerer som bare det den.. hos guttungene. Han tusseladden som elsker å jakte, for så å nedlegge.. Dersom målet for daten din er å finne en partner for livet, er ikke denne karen ideell for deg. Vær på vakt dersom du tror du har truffet på et av disse unntakene, og husk at tusseladder kommer i alle aldre!

Slapp av og vær deg selv. Kanskje lettere sagt enn gjort. Mange jenter blir vanvittig skravlete når nervøsiteten tar over. Redselen for at det skal dukke opp en ørliten pause i samtalen gjør at vi skravler i ett sett, serverer den ene livshistorien etter den andre og glemmer å la mannen slippe til. Pust! Sett av tid til å virkelig se denne karen du har kommet for å bli kjent med. Lytt på hva han har å si, og still spørsmål som du genuint lurer på! Det er ikke din feil om det skulle dukke opp en liten pinlig stillhet. Det er begges oppgave å ta initiativ til å prate.

Hva prater man om? Prat om det du vil prate om! Still de spørsmålene du vil stille, men ikke glem å ta tak i svarene du får. Det siste du vil er å stille nøyaktig de samme spørsmålene på date nummer 2 fordi du 1. Var for nervøs til å klare å registrere svarene han ga deg under første date. Eller 2. Var for opptatt med å tenke på hvilket spørsmål du skulle stille neste. Er du oppriktig interessert i å bli kjent med mannen, så blir ikke dette et problem. Klarer du i tillegg å styre unna emner som ex-kjærester, fyll, og babynavn så er du på riktig spor!

 Fire tindertips: 1. “Hei” er ikke kjedelig. Det er trygt, og det samme er “Har du det bra?”. Om mannfolket du har matchet med ikke kommenterer utseende ditt i første setning, er det helt okei. Faktisk bør du juble. Han er kanskje ute etter noe mer enn kløfta di. 2. Ikke velg det fortryllende redigerte bilde av deg selv fra 2009, hvis det ikke er slik du ser ut i dag. Det vil kanskje skaffe deg en ekstra date, men sjansen er stor for at daten din vil føle seg lurt, og avvise deg så fort møtet er over. 3. Du kan starte Tinder-samtalen du også! Det verste som kan skje er at du ikke får svar. 4. Står han i baris foran speilet på bildene sine, så er han mest sannynlig en tusseladd.

Blir du avvist? Ikke ta så på vei. Dra på fem nye uforpliktede møter, bli kjent med fem nye mennesker, kom deg ut og ha det moro <3 Det er vanskelig å finne en sjelevenn! Alle klaffer ikke med alle, og det er helt greit.

Til slutt: Fire datingregler fra meg til deg som planlegger å dra på date: 1. Vær ferdig med alle tidligere forhold. 2. Ikke møt opp på date med innstillingen “kanskje jeg kommer over eksen hvis jeg dater han her”. 3. Ikke bli dritings. 4. Ikke dra hjem til han og be om eller ta imot en soveroms-tour.Konklusjon: Slapp av, pust, og ha det gøy! <3

20 kommentarer
  1. Takk for tips!! Dette kommer godt til nytte nå. Møtte en gutt i bursdag til en fellesbekjent for to helger siden, og vi skal møtes denne uken. Smålig nervøs, så takk igjen :))

  2. masse flotte tips:D
   og når dere event begynner å date bør du alltid være blandt hans topp 3 viktige ting i Livet…..hvis ikkje er det lett å akseptere å bli skjøvet lengre og lengre ned på listen under kompiser, jobb, trening,hunden,bilen,gutteturer, jakthelg,pokerkvelder mm

  3. Skal på date i kveld, så denne kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt! Planen var å styrte to glass med vin først, men troor jeg styrer unna det..

  4. Kjempegode tips! Jeg og samboeren min koser oss veldig i samværet men kunne trenge litt tips; hva synes du er det beste å gjøre om han har blitt litt slapp i forhold til å finne på noe nytt og spennende i forholdet? Jeg prøver å planlegge litt og komme med forslag men jobb og studier tar opp mye tid.. Vi er glade i hverandre men det er jo alltid gøy å finne på noe nytt!

  5. Fine tips, Marthe! Kunne du også ha laget et innlegg om hvordan man tar kontakt med gutten man liker? Vet at det er mange, blant annet meg, som sliter med akkurat dette, og hadde vært helt supert med noen tips! 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg