hits

- Hverdagsluksus -Det er lite jeg setter mer pris på enn den deilige hverdagsluksusen! Sjokoladefondant smaker godt på en lørdag også, men på en mandag... Håhå, kan ikke engang sammenlignes. Jeg synes det er så viktig å unne seg litt luksus også i ukedagene, og spesielt når det krever så vanvittig lite. Et kvarter tok det meg å dandere dette til meg selv etter møte, frisørtime og middagskokkelering i dag, og den festen av en smaksbombe som møtte tunga mi.. Haha! Det var verdt hvert eneste sekund. FY fader. Jeg hadde helt glemt hvor sinnsykt god denne desserten er. Gjett om jeg er glad jeg lagde dobbel porsjon, for om en liten time skal jeg slå meg ned med ungkarskvinnen og nyte den neste. Steinplatene er fra Upstairs og koster rundt 50kr per stykk om jeg husker riktig. Kanskje var de enda billigere også. Jeg er jammen ikke sikker, men var de ikke litt kule å bruke slik som dette?- Sjokoladefondant på en mandag -Oppskrift - Sjokoladefondant: 1. 100g mørk kokesjokolade 2. 30g lys kokesjokolade 3. 4 egg 4. 130g smør 5. 130g sukker 6. 90g hvetemel 7. 4 små ildfaste former + litt smør til å smøre dem med.Slik gjør du: 
1.
Start med å smelte smøret i en gryte. Hell oppi sukkeret og la det smelte inn. 
2. Ta så gryta av plata og knekk opp alt av lys og mørk kokesjokolade.
3. La også dette smelte inn i smør/sukkerblandingen mens du rører forsiktig. 
4. Sikt inn hvetemelet og rør inn eggene til du har en rennende, men luftig sjokoladerøre.5. Smør formene med litt smør, fyll de nesten fulle (2/3 fulle) og ha dem midt i ovnen på 200 grader i 10-11 minutt. Jeg hadde mine i 10 minutt og kjernen min ble helt perfekt for min smak. Bruker du mindre former enn meg så behøver du kanskje bare 9 minutt. Jeg tar mine ut når jeg ser at overflaten er av fondanten er stekt og ikke lengre rennende. Vil du ha den litt fastere enn det jeg hadde så ha den i ett minutt lengre etter at du ser overflaten er blitt stekt. Server umiddelbart med litt siktet melis over, noen bær på siden og... viktigst av alt: Vaniljeis. Mmmm! En uslåelig kombinasjon. Virkelig.. Det smaker helt sykt.
Ser det ikke digg ut? Desserten tar altså 15 minutt å stelle i stand!
-Og den kan stå i kjøleskapet flere timer før du steker og serverer den :-) 

34 kommentarer

Ikke praksis negler dette vel...

Anonym: Tror nesten bare du må stole på at jeg klarer å ta av og på neglene etter når jeg er på jobb og ikke. Jeg har jo et liv på siden av også, og nå har jeg ikke hatt praksis siden forrige tirsdag :-)

Beklager at jeg spør så mange ganger, men når kommer andre del av spørsmålsrunden ut? :)

Anonym: Jeg jobber med den i kveld, så forhåpentligvis i løpet av morgendagen! :-)

Ahhh nam! Og så flink du er til å dandere og ordne det fint :-)

Karoline: <3 Det var virkelig helt nydelig altså! Må prøves enten det blir på en lørdag eller mandag :D

Hei Marthe! Trives du fortsatt godt i praksis? :) Hvordan fungerer det for dere, har dere 8 uker med 4 dagers uke, eller hvordan er det?:)

Marte: Heisann! Ja, absolutt. Stortrives så langt :-) Vi har stort sett 4 dager i uken i 8 uker (eller 7 uker ettersom vi har en påskeferie inni der), men jeg har veldig mange 8 timers vakter så for at det ikke skulle overskride 225 timer måtte jeg kutte bort et par dager fra turnusen min forrige uke :-) Dermed fikk jeg veldig mange fridager på rad forrige uke, men heretter kommer det til å gå i 4 praksisdager i uken helt frem til mai :-)

Hvor ser du unkarskvinnen?

Silje: Jeg ser det på FEM :-) Det begynner halv ti i kveld.

Mmm, dette så utrolig godt ut, og så fine bilder :) Ha en flott kveld!

Pernille: Tusen takk! Det må du også ha :')

Mm, dette så helt nydelig ut!<3 Hadde det ikke vært for at jeg allerede har kost meg med jordbær dyppet i sjokolade idag, tror jeg jammen at jeg hadde kastet meg rundt og lagd en porsjon av disse:) Kos deg med Ungkarskvinnen!

Hanna: Mm! Jordbær dyppet i sjokkis hørtes heller ikke feil ut da :D Tusen takk, det må du og gjøre! :-)

Nam!! Dette så supergodt ut <3 må lages i nærmeste fremtid! Lurer på hvor mange former oppskriften er til?

Nydelige bilder, elsker bloggen din! Håper du koser deg ikveld :-)

Ine: Så bra :D Tusen takk! Hyggelig å høre, og kjekt at jeg kunne friste med noe i dag! :-) Jeg får 4 sjokoladefondant-former ut av denne oppskriften :-)

Lista for hva jeg skal prøve å få tid til å lage etter å lest bloggen din hver dag blir såå lang, og jeg gleeder meg til å få satt i gang med lista når hverdagen roer seg!! digger at du kommer med oppskrifter på både desserter og middager blanda med mote og personlige oppdateringer :D you go!

Foorresten, hvor mange porsjoner/fondanter blir dette? (Muligens jeg som er for trøtt til å ikke finne svare i innlegget meeeen what the hell) <3

Annikken: Hihi, såå hyggelig å høre Annikken! :D Tusen takk for gode ord <3 Jeg lager 4 sjokoladefondant-porsjoner ut av denne oppskriften. Ganske store også, for jeg fyller opp formene mine nesten helt til toppen :-)

Det så helt nydelig ut, og så enkelt å lage! Det hadde jeg ikke trodd, så dette må jeg prøve en dag :D

Malin H: Hurra! :D Lykke til med kokkeleringen når du kommer så langt :) Dette var suuperdigg!

Hei, har du tips til studietenknikker og måter man kan øve og huske på pensum til eksamen? Syntes å ha lest slik innlegg på bloggen din for en liten stund tilbake, men husker ikke.

Anonym: Heisann! Hmm, jeg har ikke skrevet så veldig mye om dette, men jeg har nevnt en "studielek" som jeg brutke hyppig før min anatomieksamen her: http://martheborge.blogg.no/1481243071_en_oppdatering_fra_ne.html

Ellers har jeg skrevet et lite innlegg om lesetips her: http://martheborge.blogg.no/1446151980_marthes_beste_studiet.html

Håper noe av det kan være liitt til inspirasjon :-)

Så sant, noen ganger er det så deilig å kunne ta en lørdag på en tirsdag eller unne seg noe godt på en mandag! :)

så digg! nå gikk jeg personlig på en liten smell med smågodtet! men er vel sunt å unne seg litt og

Ida Øverland: Ja, det er det :-) Det er ofte når jeg stresser med å la være å spise usunt at jeg spiser som mest. Hehe! Bedre å ta en sjokkisbit hver dag enn å holde seg unna i tre dager og spise hele plata + en chipspose på en gang. Der har du gjerne meg... Hehe!

BUSTED! Dette skjedde ikke i går, de neglene kan du ikke ha i praksis...

Oda: Jeg er ikke i praksis hver dag Oda. Og H&M negler kan tas av og på så ofte man bare vil :-)

Du brukte 15 min på å legge sjokoladefondant, is, jordbær og passionfruit på tallerkenen? :P (etter det jeg har lært på kokkeskolen, så betyr dandere: pynte/legge opp fint, men kan vær jeg lærte feil. ehhe)

Sofia: Prøver du å si at jeg har laget meg en stygg dessert? Haha, det var jo ikke så snilt :-) Kanskje det blir kokkeskolen etter sykepleien da :-)

sv: ikke sant! blir glad av at du sier sånt hihi!

HVOR er skjeene fra? omg

Caroline: De er fra Åhlens :-)

Hvor er "serveringsfatet" fra? Såå pent!:-)

Skriv en ny kommentar