hits

Oppskrift: Saftige, lyse rundstykkerRiktig god helg dere! Håper dere nyter den like mye som meg. Daniel og jeg hadde en planlagt date night vi i går, hvor han sto for innkjøp av både røde og hvite vinflasker, mens jeg lagde oss lam, fløtegratinerte poteter og deilig soppstuing. Mmm! Elsker disse fredagskveldene, hvor vi bare er oss to, ser en spennende film til middagen og spiller kort og hører på musikk helt til midnatt. Da er vi (ihvertfall i går) så slitne at vi bare må ta med oss pcen i sengen og sovne til en episode av Mesternes mester. Vi er visst begge helt oppslukt av både det og "Hva feiler det meg?" på Nrk i disse dager... I dag har bestis meldt seg frivillig til å spise kinamat, godteri og montere mitt aller siste møbel med meg, så det gleder jeg meg masse til! Jeg skal hente henne på jobb nå hvert øyeblikk og kjøre avgårde til leiligheten for å montere tvsjenken min. Tror ingen av oss har begitt oss ut på noe så vilt med skruhjernet før, så det skal bli artig! -Men først tenkte jeg å dele en nydelig oppskrift på noen lyse frokostrundtstykker som jeg bakte tidligere denne uken. Noen heftig saftige også! Oppskriften fikk jeg sneket til meg fra ei av de ansatte i praksis på tirsdag, og jeg bakte faktisk 25 rundstykker allerede samme dag! Nå er det bare fem igjen her, og det tar jeg som et godt tegn.Du trenger: 1. 1,5kg hvetemel 2. 200 smeltet smør (og avkjølt til ca 37 grader) 3. 1,5ts salt 4. 1,5pakke tørrgjær 5. 1 liter skummet melkSlik gjør du: 
1.
Smelt og avkjøl smøret, og varm melken til ca 37 grader. 
2. Bland sammen det tørre og rør inn melk og smør når dette er lunket.
3. Sett deigen til heving i 2 timer, del deigen i 20-25 små biter og rull boller ut av dem.
4. Pensle med et egg eller litt melk og stek midt i ovnen på 225grader i 13 minutt.- 25 saftige lyse rundstykker -Smaker himmelsk med eplesyltetøy, rekesalat eller kreolsk kyllingsalat.
Og har dere forresten smakt appelsinene om dagen? Woaah! Så gode!!

22 kommentarer

Så koselig! Hvilket kortspill spiller dere når dere bare er to :)?

Lisa: Vi pleier alltid å spille amerikaneren :D Han knuser meg hver gang, men er like spennende for det. Haha!

Tusen takk for oppskrift! Denne skal jeg lage meg :-)

Siv Renate: Baare hyggelig :-D

Det så utrolig godt ut! Må nok prøves :D

Hvor møtte du kjæresten din? :)

Marthe: Hehe, det var nok appen Tinder :')

Kan du blogge om noe annet snart eller? Annet hvert innlegg er jo en matoppskrift. Få mer variasjon! Greit at du er opptatt for tiden, men bloggen din har blitt veldig kjedelig å lese. I tillegg blogger du med dårlig kvalitet på bilder og et innlegg hver 2-3 dag. Skjerp deg!

Anonym: Nei det kan jeg ikke :-) Jeg blogger om hverdagen min og akkurat nå blir det mye flyttesnakk! :-) matoppskrifter har jeg på ingen måte tid til å dele så ofte som i annet hvert innlegg, men så fort jeg får nytt kjøkken blir det nok mye mer
Oppskrifter og :-) Jeg tror ikke du burde lese denne bloggen hvis du finner alt jeg skriver om i disse dager så kjedelig for det blir bare mer av det fremover! :) Ha en fortsatt fin helg!

Disse må prøves ut! :)

Er det Daniel som du var kjæreste med før du har funnet tilbake til igjen eller er det en ny Daniel ? :)

Anonym: Så bra! :D Ja det er gamle-Daniel jeg har funnet tilbake til <3

Rundstykker laget med kesam er også helt villt godt!!

Anonym: Høres veldig godt ut det også! :-)

Hvilken frukt er den ene der? Aldri sett ☺

Linn: Det er Persimon! :D smaker litt som pære, bare bedre :)

Disse må jeg prøve!! Så også på snappen din i går at soppstuingen så supergod ut, så fikk lyst til å lage det i kveld ! Hvordan lagde du den?

Trine: Ja den er supergod! Har delt oppskriften i en tidligere kyllingoppskrift med soppstuing her: http://martheborge.blogg.no/1422896691_oppskrift__baconsurre.html

Lykke til! :D

Hei! Tenkte lage rundstykkene og ha med på UiA imorgen (lesedag). Kan disse kaldheves over natten? Foretrekker nystekte rundstykker

Thilde: Ja det går nok fint! ??

Jeg synes bloggen din er utrolig kjekk å lese, og matoppskrifter setter jeg virkelig pris på! Så jeg synes ikke det blir for mye med matoppskrifter. :)

Jeg er egentlig ikke så fan av oppskrifter på blogg , men dine har jeg lagret flere av. Tror det er kombinasjon av at du får det til å virke lett og samtidig se fristende og delikat ut:) også at du ikke alltid velger de mest avanserte og suneste alternativene. Det setter jeg pris på ;)

Kjempe fin leilighet forresten!

Skriv en ny kommentar