Oppskrift – Baconsurret kylling

Er det noe som burde ha stått på listen over nyttårsforsetter for 2015, så er det “Lage mer hjemmelaget middag”. Jeg er det siste halve året blitt litt for flink til å dra med meg venninnene ut for å spise eller rett og slett bare erstatte dagens mest næringsrike måltid med et par brødskiver! For hvor kjedelig er det ikke å stå og lage en lettvint mandagsmiddag som spaghetti bolognese med posesaus?

Jeg finner det ihvertfall dritkjedelig! Lager jeg derimot noe med litt mer smak, litt flere elementer og bare litt mer avansert, så blir det med en gang en hel del morsommere! Denne baconsurrede kyllingretten lagde jeg i dag kun til meg selv, og jeg virkelig storkoste meg på kjøkkenet! En middag som denne vil vel i utgangspunktet ta rundt 45 minutt (ettersom potetene behøver litt tid i ovnen), men når bloggbilder skal knipses og jeg står og både brøler og shaker til topplisten på Spotify.. Ja, da går det mer 120 minutt… <3

Du trenger: 1. 2 kyllingfilèter 2. 10 miniasparges 3. 6 cherrytomater 4. 1 fedd hvitløk 5. 1/2 gul løk 6. 1 dl matfløte 7. 3 champignon 8. 6 strimler stjernebacon (hele pakken) 9. Litt salt/pepper 10. 6-7 små amandinepoteter 11. 1ss smør til steking


Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader, og skjær amandinepotetene i små, tynne båter. Dekk en ildfast form med potetene og hell over både litt olje, salt og pepper. Sett midt i ovnen så fort den er varm. Potetene trenger nemlig rundt 40-45 minutt på å bli gode og sprø.
2. Skjær opp en halv gul løk, 3 champignon, 2 skiver bacon og 1 fedd hvitløk. Dette er til soppstuingen!
3. Surr to baconskiver rundt hver kyllingfilèt, krydre med litt salt og pepper, og stek kyllingen på en varm panne med smør til både bacon og kyllingfilèt har fått en gyllen brun farge. Den behøver bare et par minutt på hver side!

4. Legg så kyllingen i en ildfastform med noen cherrytomater, sett et steketermometer i den tykkeste delen av kyllingen og ha kjøttet sammen med potetene i ovnen i ca 13 minutt. Nå skal filètene ha en kjernetemperatur på ca 67 grader.
5. Mens kyllingen får hvile på kjøkkenbenken i ca 10 minutt og kjernetemperaturen stiger til 69 grader, steker du løk, sopp, og bacon i en stekepanne med smør. Krydre med litt salt og pepper og tilsett 1 dl matfløte når løken er blitt ordentlig brun.
6. Sett på vann til aspargesen og la den koke i 2-3 minutt. Hell de så over i kaldt vann så de ikke “etterkoker”.

Ta kylling og poteter ut fra ovnen og dander med asparges i bunn, kylling på topp, soppstuing ved siden av og båtpoteter i en miniskål! Jeg valgte også å strø over noen pinjekjerner, en halv sitron, litt cherrytomater og en liten grønn busk. <3

Noen som vil prøve seg på denne til uken?
Oppskriften er forresten beregnet for to!

22 kommentarer

Siste innlegg