Hjemmelaget, crunchy granola

I skrivende stund skulle jeg vel egentlig stått foran speilet og jålet meg for kveldens syforening, men jeg føler meg ikke helt bra denne onsdagen så i stedet ligger jeg på sofaen, dopet på cosylan. Heh! Jeg skal ikke stå over jentekvelden altså. Aldri i livet. Jeg skal bare ha meg en liten powernap først! Det er Annika som styrer showet i kveld, og jeg har gledet meg til å finne ut hva hun skal servere helt siden skalldyrskvelden hos meg for en måned siden. Elsker disse syforeningene våre altså <3 Måtte denne herlige tradisjonen vare for evig og alltid.

Før jeg tar meg en liten ettermiddagslur, tenkte jeg å dele oppskriften på denne hjemmelagde granolaen som jeg har mast på dere om i flere uker nå. Haha, jeg har enda ikke spist opp den gigantiske porsjonen jeg lagde før Hellas-ferien, men dette har virkelig blitt en frokostfavoritt her i huset. En håndfull granola og en halv boks vaniljeyoughurt… NAM! Søtt, godt, og så vanvittig crunchy! Nei, konsistensen på denne må jeg si ble helt perfekt.

Du trenger: 1. 3 dl små havregryn 2. 2 dl store havregryn 3. 1 dl gresskarkjerner 4. 2 dl grovhakket mandler 5. 1 dl grovhakket tørket bananflak 6. 1 dl drovhakket valnøtter 7. 1 dl solsikkekjerner 8. 1 dl sesamfrø 9. 5 ss honning 10. 2,5 dl vann 11. 1 vaniljestang 12. 1 dl matolje uten smak

Slik gjør du:
1.
Skjær vaniljestangen i to, skrap ut frøene og ha alt sammen i en gryte med honning og vann. Gi det hele et lett oppkok, og ta så vaniljestangen ut ifra gryten. Nå sitter du igjen med et søtt honning/vaniljevann.
2. Grovhakk alt av nøtter og bananflak og ha dette sammen med havregrynet i gryten med vanilje/honningvann. Rør godt så alle de tørre frøene og nøttene blir godt blandet inn med det søte.
3. Dekk et stekebrett med bakepapir, og smør bakepapiret fullstendig inn med 1 dl matolje uten smak.
4. Legg musliblandingen ut over hele stekebrettet og ha det midt i ovnen på 150 grader i 40-50 minutt.
5. Åpne ovndøren hvert 15 minutt for å røre litt rundt i muslien på brettet. Dette for at den skal bli stekt jevnt.

– Homemade musli for breakfast –

Når granolaen begynner å få en gyllen farge, tar du den ut for avkjølning på kjøkkenbenken, og så er det bare å nyte! Dette er både sunt og godt og passer som næringsrik topping til både youghurter og smoothies. Mmm!

Porsjonen holder forresten til frokost for en måned <3

16 kommentarer

Siste innlegg