Tidenes festkake til 17. mai

12.05.2017 - 11:04 29 kommentarer



God morgen! Åh, endelig er fredagen her. Kjære vene, denne har vært så innmari etterlengtet etter en noe hard skoleuke! Jeg tror ikke det er en elev i klassen vår som liker disse muntlige fremleggene lærerne vil ha oss til å utføre tre ganger i året, men den følelsen når du har jobbet med en tullete oppgave i to døgn, pugget hvert eneste ord til fremførelsen, og da endelig blir ferdig med sylamitten! Nei... Den er helt nydelig. Jeg var hjemme fra skole og ingrediens-shopping rundt seks i går, og da var jeg altså så matt at jeg ikke orket tanken på å dra frem pcen for å blogge. -I stedet brukte jeg kvelden min på å bake tidenes 17. mai kake! Hva da tidlig ute? Neida, sånn er det jo når man skal prøve å inspirere noen sjeler før den store dagen faktisk er her! Håper dere får lyst til å prøve dere på denne deilige sjokkisvarianten selv, for WOW. Ikke bare er den lekker å se på, men smaken var upåklagelig! Den ble saftig og god med kulturmelk og et lag krem inni. Mmm! Rosene på toppen gjorde den litt majestetisk, men du kan godt bare heldekke den med krem og pynte med bringebær også. Det blir lekkert det og! 



- Sjokoladekake med krem og bringebær -

Du trenger - Sjokoladekake: 1.
4 egg 2. 400g sukker 3. 400g hvetemel 4. 300g smeltet smør 5. 600g kulturmelk 6. 1,5ts natron 7. 2ts bakepulver 8. 1,5 ts salt 9. 60g bakekakao 10. 2ts vaniljesukker


Slik gjør du:
1. Visk egg og sukker til eggedosis. Bruk ca 5 minutter på piskingen, selv med kjøkkenmaskin!
2. Smelt smøret og ha dette i eggedosisen. Rør det godt inn.
3. Sikt så inn alt det tørre vekselsvis med kulturmelken.
4. Ha røren i en smør-smurt, rund kakeform og stek den midt i ovnen på 175g i ca 60 minutt.
5. Stikk en strikkepinne eller en tynn gjenstand ned i midten av kaken når du tror den er ferdig. Så fort den kommer tørr opp igjen så er den klar! Legg den da til avkjøling på kjøkkenbenken før du skjærer den i to på midten slik at du kan legge et lag sjokoladekrem-fyll i midten, før du dekker hele kaken med kremen. NB: Kaken må alltid være helt avkjølt før du begynner på kremen.



Du trenger - Sjokoladekrem til fyll og topping: 1. 500g romtemperert smør 2. 500g melis 3. 80-100g kakaopulver (smak til) 4. 1-2 ss kremfløte 5. 500g romtemperert kremost Philadelphia naturell 6. Noen pakker friske bringebær 7. 17. mai flagg (mine er kjøpt på Nille)



Slik gjør du:
1.
Pisk smør og melis hvitt med en kjøkkenmaskin La det piskes i 5 minutt!
2. Tilsett kakaopulveret og fløten og pisk et minutt til.
3. Tilsett kremosten, og pisk på rolig styrke til osten også er blandet inn i kremen.
4. Smør et godt lag av sjokoladekremen på den ene kakehalvdelen, og legg så på den andre kakehalvdelen. Smør inn toppen av denne også og dekk til slutt sidene så hele kaken er dekket med sjokoladekrem. Jeg brukte bare en slikkepott til å smøre kremen utover alt.
5. Lag to ringer med friske bringebær. En rundt kaken, og en i midten på toppen.
6. Til slutt tar du den resterende biten av frostingen i en sprøytepose med sprøytetipp 1M, og lager noen enkle roser rundt bringebærene. Dette er suuuperenkelt! Virkelig! -Også ser det SÅ innmari flott ut! Dere kan se hvordan HER.



Stikk noen flagg ned i midten av kaken og server til 17. mai gjestene dine! Tips 1: Snu bunn-halvdelen av kaken opp ned og bruk denne delen av kaken som topp i stedet! Den vil nemlig være rettest, og bli enklest å pynte med krem og bringebær. Tips 2: Ha sprøyteposen med frosting 10 minutt i kjøleskapet før du lager rosene, så blir den enda enklere å jobbe med.



Formen jeg brukte var 24cm. Dere kan og bruke en som er mindre!
Da halverer dere bare oppskriften på både kake og krem <3

29 kommentarer

Kaia Matilde

12.05.2017 kl.11:26

Å herlighet så god den kaka ser ut! Og nesten for fin til å spises! Denne skal jeg utvilsomt prøve meg på til 17. Mai!

Marthe Borge

12.05.2017 kl.15:50

Kaia Matilde: JAay! Håper alle er på vei til butikken for å handle inn på ingredienser i skrivende stund :D Den måå prøves!

Marie Oma

12.05.2017 kl.11:33

naam, den såg utrolig god ut! <3

Ingvild

12.05.2017 kl.11:41

Tips hva man skal ha på seg på 17 mai?

Jeg står nemlig fast siden jeg ikke har bunad. Alt jeg har i hus er to svarte dressbukser, jumpsvit og tre kjoler. Ønsker ikke noe fra nelly, posten tar tiden. Klem fast bloggleser. God helg.

Marthe Borge

12.05.2017 kl.15:49

Ingvild: Hva med jumpsuiten du allerede har? Synes det er så fint med jumpsuit jeg da! :D Ellers kjøpte jeg meg et suuperfint blondeskjørt som går over knærene på Bikbok i går. Det hadde og passet perfekt til 17. mai med en hvit eller rød overdel til. De hadde en råfin rød pynte-singlet på Vero Moda som hadde vært midt i blinken om de hadde hatt min størrelse inne :D Hehe!

Martine Ellefsen

12.05.2017 kl.11:42

Den så rett og slett nyyyydelig ut!!

Marthe Borge

12.05.2017 kl.15:50

Martine Ellefsen: Jaay! Hyggelig å høre :-D

Ragnfrid Lind-Jenssen

12.05.2017 kl.12:23

Denne kaken ser nydelig ut. Absolutt noe jeg må prøve å lage en gang. Mmm!

Gudrun

12.05.2017 kl.12:40

Heia Marthe 🌸 Denne så fantastisk ut!! Jeg lurte på hvilken kjøkkenmaskin du bruker? 🍰 Ha en fin dag!

Marthe Borge

12.05.2017 kl.15:47

Gudrun: Du det er ikke noe kjent merke tror jeg! Jeg gikk bare inn på en elektro-butikk for mange år siden og spurte hva det billigste brukbare de hadde var, og dro med meg den! Hehe, tror jeg betalte rett under 2000kr og den har holdt i mange år nå :D Du kan se bilde av den her: http://bloggfiler.no/martheborge.blogg.no/images/1131105-1-1438601029830.jpg

Så lenge du ikke betaler under 1000kr så tror jeg du får en brukbar variant mange steder! :-D

Tonje Pettersen

12.05.2017 kl.12:49

Får vann i munnen av å se på den!

Ha en fin dag videre :)

Marthe Borge

12.05.2017 kl.15:50

Tonje Pettersen: Tusen takk Tonje! Det må du også ha :D

Hege Kristin

12.05.2017 kl.13:48

nam <3

Kathrine

12.05.2017 kl.13:51

Åhællemåne... Nå fikk jeg lyst på sjokoladee <3 Den må prøves!

Statera Marit Ebeltoft

12.05.2017 kl.14:14

Wow! For en fin kake!! Den ser jo helt himmelsk ut, knallflink :) Nesten så jeg kjenner smaken av kremen helt hit, jaggu godt det er bursdag OG konfirmasjon i morgen så det blir nok kaker :D

Marthe Borge

12.05.2017 kl.15:45

Statera Marit Ebeltoft: Tusen takk! :-D Åh, ja da får du nok spist i massevis du også i morgen :D Kos deg en hau!

12.05.2017 kl.14:22

600 gram kulturmelk? :o

Marthe Borge

12.05.2017 kl.15:44

Anonym: Hehe, ja det høres veldig mye ut når jeg skriver det i gram, men kulturmelk er tungt, så det er ikke så fryktelig mye :D

Emilie

12.05.2017 kl.14:46

Heihei!

Dette har ingenting med innlegget å gjøre, men hadde håpet du kunne hjelpe meg litt!

Jeg og kjæresten min gjennom 5 år har nylig gjort det slutt. Jeg husket at jeg hadde lest om dine brudd på bloggen, og bladde i arkivet ditt for å finne det. Synes du skriver så innmari bra om brudd og kjærlighetssorg!

Men mest av alt er det så flott hvordan du er venner med eksene dine.

Kunne du gitt meg noen tips der? Foreløpig har vi kuttet kontakten helt(bortsett fra praktiske ting), og jeg føler at det er viktig at jeg lærer meg å snakke med andre folk om det jeg pleide å snakke med han om. Men er også litt redd for at det er skadelig for et senere vennskap, at det blir veldig rart å ikke snakke på noen måneder og så skulle være "venner". Hva tror du om det?

Ønsker ikke at vi skal være venner som sees hver uke, men vi studere ved samme universitet og jeg vil kunne ta en kaffe i ny og ne og vite litt om hva som foregår i livene til hverandre.

Klem <3

Marthe Borge

12.05.2017 kl.15:57

Emilie: Hei Emilie! Leit å høre om deg og kjæresten din. Jeg tror dere gjør lurt i å bare ha litt avstand akkuart nå i starten. Jeg har alltid hatt veldig lyst til å beholde kontakten etter mine brudd og ha eksen som en god venn helt fra bruddet og frem til en eventuell ny kjæreste skulle komme inn i bilde og ikke synes at det er greit, men det fungerer sjeldent nå helt i starten. Det er så fort gjort å si noe feil, noe som gjør den andre utilpass, sjalu eller trist, så jeg ville holdt meg til kontakt rundt praktiske ting akkurat nå, og heller sett det ann en liten måned eller to. Det er ikke nødvendigvis mange ukene som skal til før ting føles veldig mye bedre, og da kan dere jo begynne å ta opp kontakten igjen, ta en kaffe og prate om alt som har hendt siden sist <3 Det er ihvertfall det jeg tror fungerer best. Dere har stått hverandre så nære i så mange år at det tror jeg ikke blir rart i det hele tatt :-) Stor klem til dere begge!

Michelle

12.05.2017 kl.17:40

Den kaka så helt sinnsykt god ut! Den skal prøves ut!

Men er det riktig at det skal være 100g kakaopulver? Syntes bare det hørtes så mye ut🙈

Marthe Borge

13.05.2017 kl.10:38

Michelle: Jeg hadde ca 100g kakaopulver i min, men du kan godt starte med 80g og smake den til :-)

Ida

12.05.2017 kl.17:58

H-e-r-r-e-g-u-d den såg ikkje lite digg ut då!

Skulle gjerne bakt den til 17.mai, men mulig den er litt vanskelig å ha med seg ut på båttur i 30 grader, hihi! :p

Renathe

12.05.2017 kl.22:36

Den kaka så veldig god ut! Den skal definitivt testes ut :) Ønsker deg en god helg og håper at du finner tid til litt avslapping og kos etter en slitsom skoleuke :)

Lin

13.05.2017 kl.20:24

wow så lekker <3

Michelle

15.05.2017 kl.09:16

Hei, kan man lage den dagen før man skal spise den?

Marthe Borge

15.05.2017 kl.10:09

Michelle: Javisst! Det er ingen problem :D

Katrine

15.05.2017 kl.23:37

Hei! Hvordan deler du opp kakebunnen i to? Bruker du kniv bare? :)

Marthe Borge

16.05.2017 kl.08:08

Katrine: Ja jeg brukte en god kniv :-)

Skriv en ny kommentar

hits