Husmannskost på budsjett

12.11.2016 - 16:40 5 kommentarer

Tusen hjertelig takk for god bekledningshjelp i går! Herlighet, det ble en jevn kamp mellom rød og beige, men sist jeg talte så tror jeg sistnevnte fikk seieren, så da blir det den :-) Jeg har vært på farten i mer eller mindre et døgn nå. Kost meg med å handle inn både interiør og dilldall, montert tvbenk, og proppet kjøleskapet fullt av ostefjøl-ingredienser. Hihi, dette blir så hyggelig at! Jentene kommer klokken syv så det er bare å stå i her.



Håper dere har fått en fin start på helgen? Her kommer ukens budsjett-vennlige rett. Litt ekte husmannskost med fiskeboller i karrisaus. Jeg prøvde meg frem med både baconbiter og reker i også, men vet dere hva? Bare dropp det! Fiskeboller og grønnsaker holder i massevis her. Det var godt med litt bacon, men rekene endte jeg opp med å pille vekk likevel, så kjør på med masse fiskeboller så blir dette både superbillig og nydelig på smak.

Jeg har stelt det kjempefint i stand her i heimen allerede, (om jeg får si det selv) og knipset på både bilder og video til dere, så jeg håper jeg får redigert en liten snutt til dere i løpet av søndagen så dere endelig får sett ihvertfall mesteparten av hjemmet mitt. Koser meg seriøst sånn her at jeg nesten ikke vil gå ut døra.



Du trenger: 1. 1 hermetisk boks fiskeboller + kraften - 8kr 2. 1 pose grønnsaksblanding - 13 kr 3. Terteskjell - 30kr 4. 3 dl melk - 16kr 5. 1ss karri + litt salt/pepper 6. 3 ss hvetemel - 12 kr 7. 3 ss smør 8. 1 sjalottløk - 14kr

Totalsum dersom du har krydder og margarin i hus: 93 kr



Slik gjør du:
1.
Finhakk løken og surr den i en gryte med 3 ss smør.
2. Visp inn 3 ss hvetemel og spe med 3dl melk. (litt og litt)
3. Tilsett 1 ss karri, og 3 dl av kraften fra boksen med fiskeboller.
4. Gi det hele et oppkok mens du jevnlig rører i karrisausen.



5. Kok grønnsakene etter anvisningen bak på bakken og sil av vannet.
6. Del fiskebollene i mindre biter og ha dem i karrisausen. La det småputre i 5 minutt.
7. Ha til slutt i de ferdigkokte grønnsakene og stek terteskjellene i ovnen på 200g i 3 minutt.



Smak til sausen med litt salt/pepper/mer karri og server karrigryten i skjellene!





Håper det smaker! Oppskriften holder til fire porsjoner. 
-Og smaker like godt oppvarmet dag nummer 2!

5 kommentarer

Elise

12.11.2016 kl.18:43

Åååh sånne terteskjell eeeer så godt!😍👏🏻Jeg ber alltid mamma om det til middag om jeg er på besøk en helg! Har aldri hatt karri i sausen da, men drysset litt på toppen :) er vant til hvit saus, fiskepudding i små terninger, reker og amerikansk grønnsaksblanding oppi - det er sååå digg! Tipset forresten mamma om den tomatsalaten til laks du la ut,og den skulle hun prøve med en gang! :D takk for alle de herlige tipsene på digg mat du legger ut😘 Ha en kjempefin helg og vellykket innflytningsfest i kveld søte deg<3

Charlotte

12.11.2016 kl.20:12

Åå, nam!! Dette skal jeg absolutt prøve ut.. Jeg elsker husmannskost.. Skal på søndagsmiddag til mormor og morfar i morgen - gleder meg latterlig mye allerede! Finnes ikke stort bedre <3 Ha en nydelig kveld videre!

FAST LESER

12.11.2016 kl.21:28

Hei Marthe!

Det er ikke ofte jeg kommenterer, men jeg har veldig lyst til å høre hvordan du oppbevarer maten og hva systemer du har å f.eks. skuffene og skapene på kjøkkenet. Har akkurat flytta for meg selv og trenger desperat tipst til oppbevaring og systemer på kjøkkenet.

Digger deg!

Caroline

12.11.2016 kl.23:05

ser kjempe godt ut ;)

Camilla Sundet

12.11.2016 kl.23:13

Nam! Takk for tips :) Denne tror jeg selv den kresne kjæresten min vil like :D

Skriv en ny kommentar

hits