Oppskrift: Frokostrundstykker

Riktig god HELG til dere som leser blogg denne formiddagen! Det er tross alt ikke alle som startet den i går. Jeg har bakt ukens tredje porsjon med fiber og proteinrike frokostrundstykker denne fredagsmorgenen, og nå dere… får jeg dem til! SÅ hvem er klare for en ny deilig oppskrift? Disse er laget på under 25 minutt, behøver ingen heving og er uten både hvetemel og gjær. Alt de i hovedsak inneholder er egg, cottage cheese, havregryn og litt 5-korns-frøblanding, og sistnevnte gjør dem SÅ gode og mettende! Dere må bare smake selv…

Jeg ble mett av bare én denne morgenen, men spiste likevel tre bare fordi jeg ikke kunne bestemme meg for om jeg skulle ha ost, syltetøy, eller makrell på.. Story of my life, så nå skal jeg hive meg på trening med tidenes fulleste magesekk. Haha! Ukens tredje og siste styrkeøkt med Selini venter, og så skal jeg hjem og oppdatere dere en gang til før jeg tar turen ut på middag med både Selini og Andrea. Altså dette blir en knallfredag!

Du trenger: 1. 400g Cottage Cheese (en boks) 2. 250g små havregryn 3. 150g 5-korns-blanding 4. 3 egg + 1 til pensling 5. Litt salt 6. 1 1/2 ts bakepulver 7. Litt sesamfrø til å strø på toppen

Slik gjør du:
1.
Mos 3 egg og en boks cottage cheese med en stavmikser.
2. Mål opp havregryn og kornblandingen, og ha dette i en bolle med bakepulveret og litt salt.
3. Hell cottage/egg blandingen over det tørre og mos det hele sammen til en klissete deig med hendene. Kna det hele godt og form rundstykker ved å trykke sammen deigen til små baller. Jeg fikk 11 rundstykker i dag.
4. Pensle rundstykkene med det siste egget, strø over litt sesamfrø på toppen, og stek på et stekebrett med bakepapir midt i ovnen på 200 grader i 20 minutt. Avkjøl på rist i noen minutter før du serverer.

– Perfekt Muskelmat til Frokost og Lunsj –


Min favoritt er hvitost med eple eller blåbærsyltetøy på! Mmmm!

23 kommentarer

Siste innlegg