Riktig god HELG til dere som leser blogg denne formiddagen! Det er tross alt ikke alle som startet den i går. Jeg har bakt ukens tredje porsjon med fiber og proteinrike frokostrundstykker denne fredagsmorgenen, og nå dere… får jeg dem til! SÅ hvem er klare for en ny deilig oppskrift? Disse er laget på under 25 minutt, behøver ingen heving og er uten både hvetemel og gjær. Alt de i hovedsak inneholder er egg, cottage cheese, havregryn og litt 5-korns-frøblanding, og sistnevnte gjør dem SÅ gode og mettende! Dere må bare smake selv…
Jeg ble mett av bare én denne morgenen, men spiste likevel tre bare fordi jeg ikke kunne bestemme meg for om jeg skulle ha ost, syltetøy, eller makrell på.. Story of my life, så nå skal jeg hive meg på trening med tidenes fulleste magesekk. Haha! Ukens tredje og siste styrkeøkt med Selini venter, og så skal jeg hjem og oppdatere dere en gang til før jeg tar turen ut på middag med både Selini og Andrea. Altså dette blir en knallfredag!
Du trenger: 1. 400g Cottage Cheese (en boks) 2. 250g små havregryn 3. 150g 5-korns-blanding 4. 3 egg + 1 til pensling 5. Litt salt 6. 1 1/2 ts bakepulver 7. Litt sesamfrø til å strø på toppen
Slik gjør du:
1. Mos 3 egg og en boks cottage cheese med en stavmikser.
2. Mål opp havregryn og kornblandingen, og ha dette i en bolle med bakepulveret og litt salt.
3. Hell cottage/egg blandingen over det tørre og mos det hele sammen til en klissete deig med hendene. Kna det hele godt og form rundstykker ved å trykke sammen deigen til små baller. Jeg fikk 11 rundstykker i dag.
4. Pensle rundstykkene med det siste egget, strø over litt sesamfrø på toppen, og stek på et stekebrett med bakepapir midt i ovnen på 200 grader i 20 minutt. Avkjøl på rist i noen minutter før du serverer.
– Perfekt Muskelmat til Frokost og Lunsj –
Min favoritt er hvitost med eple eller blåbærsyltetøy på! Mmmm!
Nam, dette såg nydelig ut! Nesten så eg kan lukte dei inn her 😉
De så helt nydelige ut! Håper du får en super fredag, Marthe! 😀
ååh,nam! Dette skal jeg prøve meg på en dag! 😀 Tusen takk for oppskrift!
Dette ser helt nydelig ut! Ha en fin ettermiddag! 🙂
Tror det er første gang jeg ser noen spise blåbærsyltetøy med hvitost. Rundstykkene ser ut til at de inneholder mye fiber som er bra.
Håper du hadde en fin treningsøkt. 🙂
Hilsen Julia 🙂
Mailinn Goldhahn Aske: Tusen takk, det samme 😀
Marie Oma: Baare hyggelig! 😀
Camilla Acklam: Tusen takk fina! Du også 🙂
Ida: Du må prøve disse Ida! 😀 Supergode, OG sunne! <3
De ser helt fantastisk deilige ut! Kos deg på trening og middag! God helg!<3
Cottage cheese rundstykker er så utrolig godt! Jeg skal prøve denne varianten med 5-korn. Ha en god helg 🙂
Åh disse må jeg prøve til uken! Hvor har du kjøpt den femkorns-blandingen? Kan ikke huske at jeg har sett den på min faste Kiwibutikk…
Åh, det her så virkelig fristende ut! Må nok prøve denne oppskriften neste uke 🙂
Dette så jammen godt ut, og ikke minst lett og lage. Takk for tips!:-)) Ha en fin helg!
Hei hei! En fattig student her, som da altså er uten noe som helst form for en stavmikser. Tror du det funker å bare røre elsn eggene og cottage cheesen for hand?
Hanne: Hei! Ja det går helt fint! 🙂 Bare trykk alt godt sammen med hendene i 4-5 minutt. Det virker tørt til å begynne med, men så blir deigen klissete og god å klemme på etterhvert 😀
Lagde akkurat disse nå! Hvordan er det med å fryse de ned? 🙂
Marie: Hmm, det har jeg ikke gjort før. Jeg lager alltid så få at jeg rekker å spise dem opp på to dager 😀 Du kan jo prøve med noen og se hvordan det går 🙂
Heihei:) prøvde meg nettopp på disse for første gang, og herregud hvor himmelsk de smakte! dette må være noe av det beste jeg har spist😻tusen takk for oppskrift, ha en fortsatt fin kveld! Klem Ann-Heidi
Ann: Jaay! 😀 Herlig å høre 😀
Disse lagde jeg igår, og de smaker jo supergodt! 😀 Ikke minst var det veldig enkelt å lage! <3 Det blir ikke siste gang jeg lager de for å si det sånn 🙂
Kathrine Skaug: Jaay! 😀 Glad du likte dem!