Something sweet for the weekend

11.03.2016 - 16:53 15 kommentarer


God helg alle sammen! Himmel, det er ikke lett å få ut blogginnlegg samtidig som de norske skiskyting jentene er i ferd med å ta VM gull.. Jeg visste ikke at jeg var interessert i denne sporten engang, men den siste timen har virkelig tatt knekken på både stemmebånd og og nerver. *Puh* Flinke jentene som tok det på håret!



Hvordan står det til med dere i dag? Jeg har akkurat laget to gigantiske porsjoner med sitronfromasj jeg, for I DAG er det Idol, og da trenger vi noe godt å knaske på når klokken slår 20.00. Ellers er planene for denne fredagen bare å finne frem mopp og vaskeklut, for i morgen flytter vi ut herfra igjen, og innen den tid har jeg noen hundehår som må fjernes fra både sofa og stuegulv. Hihi, håper dere alle har en hyggelig helg foran dere <3 Får dere lyst til å teste ut en frisk og god sitronfromasj, så får dere notere ned oppskriften under her.



Du trenger - 2 store porsjoner:
1.
2 sitroner 2. 6 gelatinplater 3. 4dl kremfløte 4. 2 egg 5. 6 ss sukker 6. Jordbær 7. 1 dl vann



- Sitronfromasj med jordbær i bunn -



Slik gjør du:
1.
Start med å vispe to egg og 4 ss sukker til eggedosis.
2. Legg gelatinplatene i litt kaldt vann og la dem ligge og bli myke i 5 minutt.
3. Kok opp 1 dl vann i en kjele, og ta så kjelen av platen. Press vannet av de myke gelatinplatene og hiv dem i det varme vannet så de få smelte inn. Press saften av to sitroner i den varme gelatinblandingen, tilsett 2 ss sukker og rør alt godt sammen. Sett hele kjelen til avkjøling i 10 minutt.
4. Pisk krem av kremfløten, rør skålen med eggedosis i kremfløten og tilsett til slutt kjelen med gelatinvann, sitronsaft og sukker. Ha litt oppkuttet jordbær med sukker i bunnen av serveringsglassene og hell over sitronfromasjen. Sett til stivning i kjøleskapet 4-5  timer før servering.




Nom, nom, noom!

15 kommentarer

Merethe Høili Johansen

11.03.2016 kl.17:31

Det så nyyydelig ut :D Ha en fin kveld <3

Elena

11.03.2016 kl.19:27

Bildene får meg til å smile! :)

Evelin

11.03.2016 kl.19:27

ååh nam marthe det så nydelig ut. ha en fin kveld:D

Kaia Matilde

11.03.2016 kl.19:43

Nam, ser grusomt godt ut! Fikk lyst til å lage det med en gang!<3

Ingvild F. Falck-Ytter

11.03.2016 kl.19:47

NOK en fristelse! Haha, jeg elsker det! :)

Henriette Celin

11.03.2016 kl.20:08

Så nydelig dette så ut! og ikke minst søtt og godt :-D

takk for fin oppskrift<3

Karoline

11.03.2016 kl.20:42

Det så utrolig godt ut :-D

Marte

11.03.2016 kl.21:31

Hei fine Marthe!

Kan ikke du ha et innlegg om hvilke klær som kan brukes om sommeren? :D Noe som du har på headeren din fks.

Synes det er så vanskelig å finne klær til sommeren. Ha en fin kveld videre søte deg <3

Connie

12.03.2016 kl.12:21

Det er så jo helt fantastisk ut!! :D

Kos dere den siste tiden på gården :)

Karina

12.03.2016 kl.13:46

Det så utrolig godt ut! God helg til deg :)

Sandra

12.03.2016 kl.14:49

Dette så utrolig godt ut :) God lørdag dere :)

Ingrid

12.03.2016 kl.14:59

Ser kjempegodt ut :) Håper du fortsatt får en herlig helg :D

Cassandra Lysgård

12.03.2016 kl.15:42

Så godt ut! :)

Janne

12.03.2016 kl.18:14

Åå det så godt ut :D Kos dere videre :)

Charlotte Tunes

12.03.2016 kl.19:18

Åå, dette så helt himmelsk ut! Du lager sååå mye godt. Takk for nok en flott oppskrift :-) Ha en strålende helg, fine deg!

Skriv en ny kommentar

hits