Something sweet for the weekend

  •   

God helg alle sammen! Himmel, det er ikke lett å få ut blogginnlegg samtidig som de norske skiskyting jentene er i ferd med å ta VM gull.. Jeg visste ikke at jeg var interessert i denne sporten engang, men den siste timen har virkelig tatt knekken på både stemmebånd og og nerver. *Puh* Flinke jentene som tok det på håret!

Hvordan står det til med dere i dag? Jeg har akkurat laget to gigantiske porsjoner med sitronfromasj jeg, for I DAG er det Idol, og da trenger vi noe godt å knaske på når klokken slår 20.00. Ellers er planene for denne fredagen bare å finne frem mopp og vaskeklut, for i morgen flytter vi ut herfra igjen, og innen den tid har jeg noen hundehår som må fjernes fra både sofa og stuegulv. Hihi, håper dere alle har en hyggelig helg foran dere <3 Får dere lyst til å teste ut en frisk og god sitronfromasj, så får dere notere ned oppskriften under her.

Du trenger – 2 store porsjoner:
1.
2 sitroner 2. 6 gelatinplater 3. 4dl kremfløte 4. 2 egg 5. 6 ss sukker 6. Jordbær 7. 1 dl vann

– Sitronfromasj med jordbær i bunn –

Slik gjør du:
1.
Start med å vispe to egg og 4 ss sukker til eggedosis.
2. Legg gelatinplatene i litt kaldt vann og la dem ligge og bli myke i 5 minutt.
3. Kok opp 1 dl vann i en kjele, og ta så kjelen av platen. Press vannet av de myke gelatinplatene og hiv dem i det varme vannet så de få smelte inn. Press saften av to sitroner i den varme gelatinblandingen, tilsett 2 ss sukker og rør alt godt sammen. Sett hele kjelen til avkjøling i 10 minutt.
4. Pisk krem av kremfløten, rør skålen med eggedosis i kremfløten og tilsett til slutt kjelen med gelatinvann, sitronsaft og sukker. Ha litt oppkuttet jordbær med sukker i bunnen av serveringsglassene og hell over sitronfromasjen. Sett til stivning i kjøleskapet 4-5  timer før servering.


Nom, nom, noom!

Siste innlegg