100% home made christmas

18.11.2015 - 15:51 20 kommentarer



Hei og hå alle sammen! Aller først: Tusen tusen takk til alle dere som har lagt igjen deres erfaringer, tips og ord under "Our next vacay goes to" innlegget mitt. Dere er altså så fine! Jeg sitter helt overveldet av takknemlighet hver eneste gang jeg spør dere om hjelp! Føler meg faktisk bereist i Dubai selv jeg nå <3 Tusen takk!



Onsdagsmorgenen startet jeg med ukens stallbesøk! Et litt halvdramatisk et også, men mer om det kan vi ta senere. Nå vil jeg dele en cookie-oppskrift med dere! I går ettermiddag lagde jeg meg årets første julekaker, og ettersom jeg er stor fan av både sandkaker og serinakaker, ble det en variant av begge deler. Mmm! Håper det frister. Kakestempelet kjøpte jeg på Hansen og Co for rett under 200 kroner, til dere som måtte lure på det <3





Du trenger: 1. 150g smør 2. 100g sukker 3. 1 egg 4. 250g hvetemel 5. 2 ts bakepulver 6. 2ts vaniljesukker



Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200grader og dekk et stekebrett med bakepapir.
2. Smuldre smøret sammen med hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
3. Visp så inn egg og sukker og bland det hele til en fast og jevn deig.
4. Kjevle deigen flat på kjøkkenbenken. Den skal være ca 5mm tykk. Trykk så ned "100% Home made" stempelet til det dekker hele flata. Press ut hvert stempel med et vinglass som du plasserer opp-ned over stempelmerket. og legg hver ferdige kjeks klar for steking på stekebrettet.
5. Stek midt i ovnen 10-12 minutt og avkjøl på rist før de serveres. Disse smaker best kalde!



Jeg hadde også saften av en halv sitron i, men det kan bare sløyfes. Det gir kanskje litt mindre smak av jul!



Oppskirften gir ca 20 gode kjeks! Et glass melk til er selvsagt også et must. 

20 kommentarer

Henriette Celin

18.11.2015 kl.16:38

Så utrolig fine de ble! tenkte jeg kunne trykke ut min ei hjerteformer eller noe, siden jeg ikke har en sånn som du har (: takk for oppskrift :-D

Marthe Borge

18.11.2015 kl.16:40

Bergensergenser: Ja det kan du også gjøre! :D Å, bare hyggelig <3

Kaia Matilde

18.11.2015 kl.16:53

Så kult! Det ser veldig godt ut også!<3

Sara Katrin

18.11.2015 kl.16:56

Maaaartheee!! Sjekk eposten din asap!!

Har sendt snap til deg om at jeg har sendt avgårde fotoguiden på mail. Rakk ikke å få sendt den i posten, så jeg tok det på mail istedet.

Får du til å skrive den ut, så gjør det før du reiser imorgen :)

Gi meg gjerne en lyd på face eller noe om du får åpbet filen eller ikke. Hvis du ikke får det til, så må jeg endre filformatet, så det blir enklere for deg å printe den ut :) jeg blei ferdig med den igår. Haha. Tok meg bare to mnd. Høøhøø!

Maria

18.11.2015 kl.16:58

De så kjempegode ut! Jeg bakte lussekatter i går jeg.

Trøstespiser, måtte gjøre slutt med kjæresten som jeg har vært sammen med i flere år pga at han løy om noe viktig. Så lei meg. :,(

Vil egentlig ikke ha noen andre men får vel bare hoppe uti igjen.

Kan du skrive et innlegg med tinder tips? Vet jo at du fant din flotte mann der men synes det er vanskelig å finne noen bra som dessuten er seriøse... Skrev du noe spesielt på profilen din eller hva gjorde du for å velge ut hvem som var verdt å snakke med?

OPIA - Emilie & Sondre

18.11.2015 kl.16:59

Skal lagre oppskriften til det er vår tur til å ha julebesøk :-)

Suzanne

18.11.2015 kl.17:16

Så gode de ser ut! Vil tipse om at de selger lignende kakestempel på TGR til 30 og 50 kroner, om man ønsker et billigere alternativ :) håper å få bakt slike til helgekosen! :D

18.11.2015 kl.17:44

serenekaker og berlinerkrantser er vel de beste eg får til jul.

Eg skal bake det i år også med spelt og brunt sukker blir de ekstra jummmmmyyy :D

Disse så jo griselekre ut da...wow....god jul likssom hahaha, eg venter til uken :)

Marthe Borge

18.11.2015 kl.17:56

Sara Katrin: Wææ! Skal logge meg inn med eeeen gang :D Hurra! Gleder meg til å lese <3 Tusen millioner takk igjen. Du er helt rå!

Marthe Borge

18.11.2015 kl.17:57

Kaia Matilde: Så bra :D Glad for å høre at de fristet <3

Marthe Borge

18.11.2015 kl.17:57

OPIA: Jaay! :D Lykke til med bakingen :')

Marthe Borge

18.11.2015 kl.17:58

Suzanne: Aha! At jeg ikke tenkte på det. Der skal jeg ta turen snarest! :') Takk for tips! <3

Marthe Borge

18.11.2015 kl.17:59

Anonym: Haha! Ikke sant? Plutselig var det jul... Tenkte jeg skulle drøye julestemningen til desember måned i år, men èn uskyldig novemberoppskrift måtte til. <3

Marthe Borge

18.11.2015 kl.18:06

Maria: Nam! Lussekatter er jo noe av det beste <3 Huff, leit å høre at det ble slutt med kjæresten Maria, men var det det riktige så er trøstespisingen bare midlertidig! Hmm, jeg skrev ikke noe spesielt på profilen min, og slet mildt sagt ikke ut "like" knappen da det var få jeg fant interessante. Klysete sjekkereplikker eller barisbilder i speilet er ihvertfall ikke noe jeg ville oppsøkt. Hehe! Se etter han "normale" du. Han med helt vanlige bilder og ikke mer informasjon enn hva som er nødvendig. Det føler jeg er litt trygt :) Får du en match så ta kontakt! Skriv hei, og se hva du får igjen av respons! Det er absolutt håp på Tinder også :D

Forsvarsfrue

18.11.2015 kl.20:11

Hjemmelagde julegaver er gull da! Spesielt hvis du kan spise/drikke dem! :) Takk for tips! :)

coffee & cardamom

18.11.2015 kl.22:05

Å, disse så skikkelig gode ut :)

Nydelige bilder av fristende julekaker.

Det nærmer seg jo årets hyggeligste måned, så litt førjulsstemning er ikke feil.

Studentfruene

18.11.2015 kl.22:07

Naam! Dette passet perfekt da vi snart begynner med julebaksten :-D Tusen takk, Marthe!!

Kristina

19.11.2015 kl.00:54

Hvilket smør bruker du? Margarin? Tine Meierismør?? :)

Fikk utrolig lyst på å bake disse nå! Men får vel vente til i morgen..haha

Marthe Borge

19.11.2015 kl.12:08

Kristina: Jeg bruker litt av hvert jeg, men her brukte jeg vel Tine meierismør :)

Madelen

30.11.2016 kl.04:18

Vi har laget disse i dag, og deigen ligger i kjøleskapet. I morgen skal vi bake de ut :) *spent* Kjøpte nemlig slike stempel i fjor, men da rakk jeg aldri å bruke de. Eller. Jeg rakk det, men vi hadde allerede bakt fire-fem slag, så det holdt liksom!

Skriv en ny kommentar

hits