Tjo hei! Har dere hatt en bra dag så langt? Kvelden min har gått til pakking av koffert, vasking av leilighet, og kokkelering på kjøkkenet. Jeg tenkte bloggen trengte en dessert-oppskrift denne onsdagen! Dessuten trengte jeg noen kalorier å forbrenne på PT timen min i morgen tidlig. Høhø! Er dere klare? Jeg har prøvd meg på noe helt nytt! Jeg vet ikke med dere, men jeg hadde før i dag, aldri smakt sjokoladepannacotta! Derfor ble jeg så glad da jeg kunne smake på et ferdig resultat som både smakte og så vellykket ut. Hihi! -Men jeg må jo si at det smaker akkurat likt som sjokolademoussè.. Liker dere det, så liker dere denne sjokoladepannacottaen også. Ferdig snakket.
Du trenger: 1. 3 dl kremfløte 2. 3 dl melk 3. 5 gelatinplater 4. 100g sukker 5. 100g mørk kokesjokolade
Slik gjør du:
1. Start med å legge gelatinplatene i en bolle kaldt vann. La dem ligge heldekket slik i 7 minutt.
2. Hakk opp kokesjokoladen og hell melk, kremfløte og sukker i en kjele. Rør og varm opp til kokepunktet.
3. Når fløteblandingen småkoker, tar du kjelen av plata og heller i sjokoladebitene. La dem smelte inn.
4. Ta opp en og en gelatinplate, klem ut alt vannet og legg platene i den varme fløte/sjokoladeblandingen.
5. La glatene smelte inn mens du rører forsiktig. Hell det hele over i porsjonsglass og sett i kjøleskapet.
6. Jeg anbefaler å la glassene stå i kjøleskapet i minst 4 timer før servering. Jo stivere pannacottaen er, jo bedre!
Server gjerne med vaniljesaus, litt opphakket kokesjokolade, bringebær eller blåbær!
Så det ikke godt ut? Det er bare å hive seg på kjøkkenet!
nam, det så utrolig godt ut. Samboeren min er helt gal etter sjokolade, dessert så dette skal jeg overaske han med en dag! Takk for en fin oppskrift
Det så sinnsykt godt ut! 🙂
Nam nam nam nam nam nam nam!!!!!!! 😀 Det der så farlig godt ut! Jeg skal selvfølgelig lage sjokoladepannacotta en dag jeg får tid! 😀 Kan man bruke hva som helst å ha det i?
Hei Marthe! OMG – for en utrolig fristelse på en onsdag! Sånt er fælt og legge ut altså 😛 Haha. God pakking videre! Klem<3
Hvor mange porsjoner utgjør denne oppskriften? 4? 4 vinglass? 🙂
Kamilla: 2 store glass, eller fire små 🙂
Ida Rygnestad: Hihi! Det var jo så lenge siden sist 😀 Dessuten er onsdag lillelørdag 😀 Tusen takk Ida. Klem <3
Sølvi Birgitte Wærness: Så bra! 😀 Ja det kan man absolutt 🙂
Åh, nam! så helt fantastisk godt ut!!
Så kjempe godt ut!! Jeg har laget panne cotta før, men aldri med sjokolade. Men dette er noe jeg skal definitivt prøve i helgen 😀
Det så kjempegodt ut. Ser forresten at innlegget ligger på EF språkreiser….
Det ser helt nydelig ut! Skal virkelig prøve å lage dette 😀 Ha en fantastisk kveld videre 🙂
Ååå nammii 😀
Nam, det ser helt fantastisk ut! please ta en titt innom bloggen min <3
Åh, det ser utrolig godt ut 😀
Så godt det så ut. 😀
ville bare si ifra at dette innlegget hører til mat og ikke EF Costa Rica, hehe 🙂