hits

Oppskrift: Sjokoladepannacotta

17.09.2014 - 21:24 17 kommentarer



Tjo hei! Har dere hatt en bra dag så langt? Kvelden min har gått til pakking av koffert, vasking av leilighet, og kokkelering på kjøkkenet. Jeg tenkte bloggen trengte en dessert-oppskrift denne onsdagen! Dessuten trengte jeg noen kalorier å forbrenne på PT timen min i morgen tidlig. Høhø! Er dere klare? Jeg har prøvd meg på noe helt nytt! Jeg vet ikke med dere, men jeg hadde før i dag, aldri smakt sjokoladepannacotta! Derfor ble jeg så glad da jeg kunne smake på et ferdig resultat som både smakte og så vellykket ut. Hihi! -Men jeg må jo si at det smaker akkurat likt som sjokolademoussè.. Liker dere det, så liker dere denne sjokoladepannacottaen også. Ferdig snakket.



Du trenger: 1.
3 dl kremfløte 2. 3 dl melk 3. 5 gelatinplater 4. 100g sukker 5. 100g mørk kokesjokolade



Slik gjør du:
1.
Start med å legge gelatinplatene i en bolle kaldt vann. La dem ligge heldekket slik i 7 minutt.
2.
Hakk opp kokesjokoladen og hell melk, kremfløte og sukker i en kjele. Rør og varm opp til kokepunktet.
3.
Når fløteblandingen småkoker, tar du kjelen av plata og heller i sjokoladebitene. La dem smelte inn.
4.
Ta opp en og en gelatinplate, klem ut alt vannet og legg platene i den varme fløte/sjokoladeblandingen.
5.
La glatene smelte inn mens du rører forsiktig. Hell det hele over i porsjonsglass og sett i kjøleskapet.
6.
Jeg anbefaler å la glassene stå i kjøleskapet i minst 4 timer før servering. Jo stivere pannacottaen er, jo bedre!





Server gjerne med vaniljesaus, litt opphakket kokesjokolade, bringebær eller blåbær!







Så det ikke godt ut? Det er bare å hive seg på kjøkkenet!

17 kommentarer

Marie-Madelen Bekken

17.09.2014 kl.21:30

nam, det så utrolig godt ut. Samboeren min er helt gal etter sjokolade, dessert så dette skal jeg overaske han med en dag! Takk for en fin oppskrift

Victoria Frostmann Skau

17.09.2014 kl.21:36

Det så sinnsykt godt ut! :)

Sølvi Birgitte Wærness

17.09.2014 kl.21:38

Nam nam nam nam nam nam nam!!!!!!! :D Det der så farlig godt ut! Jeg skal selvfølgelig lage sjokoladepannacotta en dag jeg får tid! :D Kan man bruke hva som helst å ha det i?

Ida Rygnestad

17.09.2014 kl.21:56

Hei Marthe! OMG - for en utrolig fristelse på en onsdag! Sånt er fælt og legge ut altså :P Haha. God pakking videre! Klem<3

Kamilla

17.09.2014 kl.22:01

Hvor mange porsjoner utgjør denne oppskriften? 4? 4 vinglass? :)

Marthe Borge

17.09.2014 kl.22:13

Kamilla: 2 store glass, eller fire små :-)

Marthe Borge

17.09.2014 kl.22:14

Ida Rygnestad: Hihi! Det var jo så lenge siden sist :D Dessuten er onsdag lillelørdag :D Tusen takk Ida. Klem <3

Marthe Borge

17.09.2014 kl.22:14

Sølvi Birgitte Wærness: Så bra! :-D Ja det kan man absolutt :-)

Kamilla Haaland

17.09.2014 kl.22:18

Åh, nam! så helt fantastisk godt ut!!

Anna

17.09.2014 kl.22:27

Så kjempe godt ut!! Jeg har laget panne cotta før, men aldri med sjokolade. Men dette er noe jeg skal definitivt prøve i helgen :D

17.09.2014 kl.22:32

Det så kjempegodt ut. Ser forresten at innlegget ligger på EF språkreiser....

Cecilia Catharina

17.09.2014 kl.22:54

Det ser helt nydelig ut! Skal virkelig prøve å lage dette :D Ha en fantastisk kveld videre :-)

theresekristina

18.09.2014 kl.10:09

Ååå nammii :D

Michelle

18.09.2014 kl.17:41

Nam, det ser helt fantastisk ut! please ta en titt innom bloggen min <3

Karoline

18.09.2014 kl.19:16

Åh, det ser utrolig godt ut :D

Rocket

29.09.2014 kl.11:57

Så godt det så ut. :D

14.12.2014 kl.22:58

ville bare si ifra at dette innlegget hører til mat og ikke EF Costa Rica, hehe :)

Skriv en ny kommentar