Oppskrift: Sjokoladepannacotta

Tjo hei! Har dere hatt en bra dag så langt? Kvelden min har gått til pakking av koffert, vasking av leilighet, og kokkelering på kjøkkenet. Jeg tenkte bloggen trengte en dessert-oppskrift denne onsdagen! Dessuten trengte jeg noen kalorier å forbrenne på PT timen min i morgen tidlig. Høhø! Er dere klare? Jeg har prøvd meg på noe helt nytt! Jeg vet ikke med dere, men jeg hadde før i dag, aldri smakt sjokoladepannacotta! Derfor ble jeg så glad da jeg kunne smake på et ferdig resultat som både smakte og så vellykket ut. Hihi! -Men jeg må jo si at det smaker akkurat likt som sjokolademoussè.. Liker dere det, så liker dere denne sjokoladepannacottaen også. Ferdig snakket.

Du trenger: 1. 3 dl kremfløte 2. 3 dl melk 3. 5 gelatinplater 4. 100g sukker 5. 100g mørk kokesjokolade

Slik gjør du:
1. Start med å legge gelatinplatene i en bolle kaldt vann. La dem ligge heldekket slik i 7 minutt.
2.
Hakk opp kokesjokoladen og hell melk, kremfløte og sukker i en kjele. Rør og varm opp til kokepunktet.
3.
Når fløteblandingen småkoker, tar du kjelen av plata og heller i sjokoladebitene. La dem smelte inn.
4.
Ta opp en og en gelatinplate, klem ut alt vannet og legg platene i den varme fløte/sjokoladeblandingen.
5.
La glatene smelte inn mens du rører forsiktig. Hell det hele over i porsjonsglass og sett i kjøleskapet.
6.
Jeg anbefaler å la glassene stå i kjøleskapet i minst 4 timer før servering. Jo stivere pannacottaen er, jo bedre!



Server gjerne med vaniljesaus, litt opphakket kokesjokolade, bringebær eller blåbær!



Så det ikke godt ut? Det er bare å hive seg på kjøkkenet!

17 kommentarer

Siste innlegg