hits

DIY - Adventslys

God morgen! Håper dere har stått opp på et bedre ben enn det jeg har. Hoho, jeg kjenner det langt nedi bena når jeg hoster i dag. Er det et tegn? Formen min rakk aldri å bli noe særlig bedre. Jeg har vært på jobb og hatt så mange spennende planer at jeg helt har glemt å slappe av. Nå har jeg ihvertfall avlyst det lille som var av søndagsplaner og byttet ut møte med paracet, te og hjemmekos. Jeg har blant annet knipset bilder til et lite DIY innlegg! Som jeg koser meg med disse innleggene. Jeg skulle bare ønske inspirasjonen ikke tok slutt for to måneder siden. Nå er det ihvertfall jul, og med julen kommer mye ny inspirasjon! Det er jeg glad for.

Under får dere oppskriften på årets adventslys. Det er tross alt første desember og første advent i dag! Mange av dere har nok allerede staken på plass, men jeg er sikker på at det finnes noen som er litt sent ute. Slik er det jo alltid. Jonas og jeg gikk for hvite lys til stuen i år. De fleste går nok for lilla. Jeg syntes bare det ble så rotete med lilla i tillegg til rødt, hvitt og sølv. Stuen vår er ikke vandt til å bli preget av så mange farger! Vi får heller ha en egen lilla adventstake i gangen. Her skal alt være rent og pent.

 
 

Du trenger:
1.
Sølvfargede kongler fra Upstairs 2. Fire adventslys 3. Tall 1-4 4. Et pent fat 5. En blondetrå 6. "spikre" fra Upstairs 7. SaksSlik gjør du:
1. Start med å måle hvor langt båndet må være for å akkurat rekke rundt kubbelysene. Klipp dem til med en saks.
2. Legg det ene oppklipte båndet rundt første lys. Der hver ende av båndet møtes, legger du første tall på og trykker gjennom en "spiker" slik at det hele blir sittende fast slik. Du må selvsagt bruke tall som har hull over seg slik at du får muligheten til å feste dem på denne måten. Noen adventstall har allerede en spiker festet på baksiden. Disse kan man jo bare tre rett inn. Finner du ingen slike tall som er beregnet til stearinlys så må du ty til lim, men det er heller ingen problem. Jeg kjøpte både spiker med diamantdetaljer og tall på butikken Upstairs. De hadde mange varianter og slikt dill er nærmest gratis. Spikrene kostet 13 kroner og blondebåndene 5 kroner.

  
 

Konglene kjøpte jeg også på Upstairs for tja 3 kroner stykk. Alt jeg har brukt i dette DIY innlegget er fra Upstairs bortsett fra fatet. Det kjøpte Jonas og jeg samme dag på Living. Ble det ikke bra? Dette prosjektet tar fem minutt og ikke koster det all verdens heller.

Ble dere inspirert til å lage noe lignende selv?
Eller kjører dere bare adventsstake med fire vanlige lys i?

33 kommentarer

Så kreativt og stilig :)

Å, så fint det ble<3

Ingelin Rystad

Ingelin Rystad

Så fint :-) Du er skikkelig kreativ du Marthe :-) Maase god bedrig <3 Håper du blir frisk snart <3

Du er kjempe kreativ og har et nydelig hjem :) Hvor er det hvite sminkebordet kjøpt?

Så fint det ble! Jeg lagde noe lignende i fjor, elsker å styre med sånt, men i år har jeg ikke hatt tid på grunn av eksamen. Da ble det fire enkle kubbelys i glass med tall på i stede :)

Jeg har "laget" :-) Kjøpte 4 røde lys, og tall som jeg bare stakk inn i lysene :-) Fatet har jeg pyntet med søte små julekuler fra Søstrene Grene i fargene rødt og blått/lilla, og en hjertesten som det står god jul på :D

herlig innlegg! de ble kjempefine !

Så flink!! Kos deg. :)

Så kreativt, og så fine de ble! Vet mamma har gjort slikt også :-)

Det ble jo kjempe fint : )

Kjempe fint var det ! :-) god bedring! Håper du snart blir helt frisk :)

Åh, det var kjempefint! :D

de va skikkelig fine! du er flink :)

Så fin! :-D Gikk for å ha granbar i bunnen, istedet for kongler. Har lagt ut bilder på min blogg, så du kan se om du vil! :-)

Trine: Åå det vil jeg gjerne! :-)

Renate: Tusen takk for det Renate. <3 Det hjelper nok på med litt pleie :-)

Lisa Marie: Å det hørtes kjempefint ut! Vil se :-D

Christina i London!: Tusen takk! Jaja, kubbelys med tall er nydelig. <3

Anonym: Tusen takk! Nå ble jeg glad :-) Det hvite sminkebordet er fra netthandelen :-)

Ingelin Rystad: Du er god. <3 Tusen takk!

Ble helt nydelig og rent og enkelt. Da ser man ofte detaljene som gjør at det blir så lekkert.

Her kjører vi lille lys med nesten like tall som du har og noen kvite glass stender i matt og gjennomsiktig som vi legger i bunne av lysfatet litt rundt lysene. Da blir det veldig glitretet og veldig jul :)

Dagen min begynte enda verre enn din -lå til 15 og skal hive i meg te og dusje og så besøke pappa på sykehuset. Antageligvis blir det ikkje helt ferdigpyntet i dag siden hodet og nakken streiker, men får heller ta det VELDIG igjen hahaha :D

Masse god bedring skjønne du :)

Lin;)

De ble suuuperfine! :)

I år kjøpte jeg 4 lilla kubbelys, tall fra 1-4 i hvitt fra kremmerhuset, et hvitt avlangt fat med pynt på kantene, så la jeg litt tujagreiener rundt kubbelysene og festet tallene langt nede på lysene :-) Ble riktig så koselig om jeg må si det selv :D

Benedicte: Åh, det hørtes ordentlig bra ut! :D

hva kostet fatet? :) superfint!

Så utrolige fine adventslys! Takk for dette innlegget! :-D

Skjønner ikke hvordan fu kommer på alt,du er kjempe flink😍du er super pen også❤elsker bloggen din❤❤❤

Skriv en ny kommentar