– Prepping for 17. mai –


Da var vi kommet til den store 17. mai uken gitt. Er det bare meg eller kom den litt brått på? Jeg følte nettopp det var 1. mai, men det er vel bare fordi disse maidagene har vært så innmari fine <3 I går brukte jeg min formiddag på å bake en liten 17. mai kake! En red velvet variant med en nydelig ostekrem og friske blåbær på toppen. Det ble litt vel mye krem i midten av kaken (kunne behersket meg litt mer der), men ellers var den bare supergod.

Kvelden i går brukte jeg hos Cathrinemor! Hun skulle nemlig farge vippene mine, og gi dem et lite “løft”. Jeg har brukt mye vippeserum de siste månedene og har fått utrolig lange naturlig vipper, og når hun da kjørte ei litta vippebøy-behandling på meg.. Ja, byebye mascara! Det ser seriøst ut som jeg har vippeextentions, også er det bare mine! Jeg skal vise dere på snap senere.. Ikke noe sponsede greier, bare helt rått <3 


Du trenger – Kakebunn: 1. 100g romtemperert smør 2. 3dl sukker 3. 6dl kulturmelk 4. 1,5ts bakepulver 5. 1ss bakekakao 7. 1ts natron 8. 5dl hvetemel 9. Rød konditorfarge (Her må en prøve seg frem)

Du trenger – Myk hvit frosting: 1. 2 ts vaniljesukker 2. 800g melis 3. 400g romtemperert philadephia kremost 4. 200g romtemperert smør 5. Flagg og bær som topping


Slik gjør du:
1.
Pisk sammen det romtempererte smøret med sukkeret. Rør så inn kulturmelken og sikt inn det tørre. Rør til slutt inn konditorfargen. Bruk såpass at du får en knallrød kakerøre. Jeg brukte en svak rødfarge og måtte derfor bruke nesten 3 hele tuber. For at fargen ikke skal påvirke smaken, bruk heller mindre av en sterkere konditorfarge.
2. Bruk en kjøkkenmaskin under røringen for å sikre deg at røra blir helt klumpfri. Hell den så over i en rund, smurt form på ca 24cm i diameter og stek midt i ovnen på 175 grader i 50-60 minutt (Min var ferdig etter 55 minutt).


3. Avkjøl kaken i formen på kjøkkenbenken. Når kaken er avkjølt, skjær den i to på midten slik at du får to kakedeler.
4. Pisk det romtempererte smøret sammen med med osten og pisk så inn litt og litt melis og vaniljesukker til du har en luftig og klumpfri krem. Ha litt av ostekremen på en av kakedelene (litt mindre enn meg), legg den andre kakedelen over (med retteste side opp), smør et nytt lag på toppen igjen, og litt rundt kantene så hele kaken er dekket.
5. Hvis du nå ønsker å lage roser på toppen, og ikke bare pynte med flagg og bær, så må du tilsette mer melis i frostingen for å få den stiv nok til å kunne formes. Jeg tilsatte nesten en boks til med melis for å få til dette, men kaken har mer enn nok krem uten rosene, så jeg vil anbefale dere andre å bare pynte med friske bær og flagg.


Håper den faller i smak hos deg og dine gjester også!
Mine red velvet cupcakes er minst like gode. De finner du HER <–

6 kommentarer

Siste innlegg