Pannacotta med passionsfrukt

Hvis ikke dette ser godt ut så vet ikke jeg! Panna cotta er noe av det beste jeg får når den er hjemmelaget og kombinert med sure eller søte bær til. I dag bestemte jeg meg for å lage pannacotta toppet med passionsfruktsaus, og resultatet ble bare helt vilt. Dette er dere bare nødt til å prøve. Pannacotta høres kanskje avansert ut med gelatinplater og det hele, men det er det så absolutt ikke. Desserten må stå og stivne i kjøleskapet i 3-4 timer før servering, men det tar ikke mer enn 15 minutt å lage hele sylamitten. Så fort du putter en skje med litt panna cotta og litt passionsaus i munnen, vil du ikke angre på at du satte av de femten minuttene på kjøkkenet. Det smaker SÅ godt! Oppskrift på panna cotta med jordbær finner du HER.

Du trenger: 1. 4 gelatinplater 2. 6 ss sukker 3. 2 ss melis 4. 8 passionsfrukter 5. 5 dl kremfløte 6. 1 vaniljestang


Slik gjør du:
1. 
Del en vaniljestang i to og skrap ut frøene med en kniv. Hell dem oppi en gryte. 
2.
 I samme gryten heller du 5 dl kremfløte og 6 ss sukker. Varm opp til kokepunktet mens du rører så sukkeret smelter inn. 
3. Bløt 4 gelatinplater i kaldt vann. La de ligge slik i 2 minutt før du tar dem opp igjen og vrir av vannet. 
4. Rett før fløteblandingen når kokepunktettar du gryta av plata og siler av fløten for vaniljestangsrester. 
5. Legg de ferdig vridde gelatinplatene i den varme fløteblandingen og la også disse smelte inn mens du rører forsiktig.
6. Hell det hele over i glass og avkjøl i minst 3-4 timer. Pannacottaen er klar når den er blitt helt stiv. 
7. I mellomtiden kan du kutte passionsfruktene i to, skrape ut kjøttet og blande det sammen med 2-3 ss melis. Smak til så du får den perfekt. Noen liker sausen litt sur. Andre vil ha den mer søt. Jeg liker sausen til den søte pannacottaen litt syrlig..

Sausen heller du bare over så fort panna cottaen har stivnet. Pynt gjerne med litt rips!

 

 

Håper dere vil prøve den ut! Den er virkelig verdt det. 
Oppskriften ga to store glass med panna cotta. <3

24 kommentarer

Siste innlegg