Hvis ikke dette ser godt ut så vet ikke jeg! Panna cotta er noe av det beste jeg får når den er hjemmelaget og kombinert med sure eller søte bær til. I dag bestemte jeg meg for å lage pannacotta toppet med passionsfruktsaus, og resultatet ble bare helt vilt. Dette er dere bare nødt til å prøve. Pannacotta høres kanskje avansert ut med gelatinplater og det hele, men det er det så absolutt ikke. Desserten må stå og stivne i kjøleskapet i 3-4 timer før servering, men det tar ikke mer enn 15 minutt å lage hele sylamitten. Så fort du putter en skje med litt panna cotta og litt passionsaus i munnen, vil du ikke angre på at du satte av de femten minuttene på kjøkkenet. Det smaker SÅ godt! Oppskrift på panna cotta med jordbær finner du HER.
Du trenger: 1. 4 gelatinplater 2. 6 ss sukker 3. 2 ss melis 4. 8 passionsfrukter 5. 5 dl kremfløte 6. 1 vaniljestang
Slik gjør du:
1. Del en vaniljestang i to og skrap ut frøene med en kniv. Hell dem oppi en gryte.
2. I samme gryten heller du 5 dl kremfløte og 6 ss sukker. Varm opp til kokepunktet mens du rører så sukkeret smelter inn.
3. Bløt 4 gelatinplater i kaldt vann. La de ligge slik i 2 minutt før du tar dem opp igjen og vrir av vannet.
4. Rett før fløteblandingen når kokepunktettar du gryta av plata og siler av fløten for vaniljestangsrester.
5. Legg de ferdig vridde gelatinplatene i den varme fløteblandingen og la også disse smelte inn mens du rører forsiktig.
6. Hell det hele over i glass og avkjøl i minst 3-4 timer. Pannacottaen er klar når den er blitt helt stiv.
7. I mellomtiden kan du kutte passionsfruktene i to, skrape ut kjøttet og blande det sammen med 2-3 ss melis. Smak til så du får den perfekt. Noen liker sausen litt sur. Andre vil ha den mer søt. Jeg liker sausen til den søte pannacottaen litt syrlig..
Sausen heller du bare over så fort panna cottaen har stivnet. Pynt gjerne med litt rips!
Håper dere vil prøve den ut! Den er virkelig verdt det.
Oppskriften ga to store glass med panna cotta. <3
Det såg utrolig godt ut! 🙂
Er pasjonsfrukt dyrt?
Så veldig godt ut!
Deeet så godt ut.. ååh
åh, det så helt himmelsk ut!!
Åh det så sinnsykt digg ut 😀 Dagen har gått i ett, Kjøretime 09:55, rett på trening etter kjøre timen, etter trening var det å hoppe i dusjen, å etter det så jeg på tv 😛 så på Skiskytingen, Norge var rå ass 😀 HURRA FOR NORGE 😀 <3 HEHE
Ha en fortsatt fin dag/ kvleld 🙂
Maren: Det er dyrt per kilo, men åtte passionsfrukter veier ingenting 🙂 <3
Det så faktisk godt ut! 🙂
Åh, så fantastisk det ser ut! Frister sånn å prøve å lage 😀 Husker at du la ut den gamle panna cotta oppskrifta som så helt himmelsk ut! Må testes.
Nå har jeg kommet hjem fra en herlig ferieuke, men etter å ha sett på videoen av deg og søte Kristina, så må jeg si meg skuffa over brunfargen, haha! Veldig morsomt med video også, forresten! Har iallefall fått bladd meg gjennom masse bra lesestoff fra deg. Masse flotte bilder som vanlig, av ei like pen jente 😀
ha en fin kveld! <3
Så flink du er:)
Nam! Det så utrolig godt ut 🙂
♥ Lizbethosnes.com
Det så utrolig godt ut! 🙂
Åå det så godt ut 😀 må prøves!!
Det såg godt ut på samme tid som det ikkje gjorde det, hehe! Skulle nesten ha prøvd det 🙂
Ser kjempegodt ut! Elsker virkelig bloggen din ♥
Nam, så godt ut! 😀
miinemor: Så bra! 😀 Å så hyggelig å høre 🙂
Nam nam, det såg helt fantastisk ut! 🙂
Åh, det ser herlig ut! Dette må jeg lage selv!:)
Hei Marte 🙂
Så fine panna cotta. Om du avkjøler fløteblandingen til 38-40 grader(kropstemp) så fordeles vaniljefrøene jevnt over, og ikke bare i et lag på bunnen. Lite tips 🙂
Hilen Victoria.
det så godt ut! 🙂
jeg lurer på hvordan stilsett du bruker på bloggen din? 🙂
hvor selges porsjonsfrukt?
Anonym: passionsfrukt selges på alle dagligvarebutikker 🙂
Namnamnaaaaaam!
wow! De der så sykt gode ut….Pannacotta er helt nydelig!!!!