Panna cotta med jordbær

Da var det tid for enda en liten fristelse her på bloggen! Panna cotta med jorbær ble gårsdagens dessert og det er noe av det beste vi har hatt på leeenge. Det var så godt at jeg skulle til å lage det igjen til morgenen i dag, men så manglet vi fløte. Dere som ikke har smakt panna cotta må bare se å gjøre det med en eneste gang. Kombinasjonen av vanilje og friske bær.. NAM! Desserten skal riktig nok stå og stivne i kjøleskapet i 3-4 timer, men sett bortifra det tar det toppen 15 minutt å lage. Supereasy!

  

Du trenger – Panna cotta:
4 dl fløte
1,5 gelatinplater
2 ss sukker
1 vaniljestang

Slik gjør du:
1.
Skjær vaniljestangen i to og skrap ut frøene som er inni.
2. Ha frøene, selve stangen, 4 dl fløte og 2 ss sukker i en kjele. Varm opp til det nesten koker.
3.
Det skal IKKE koke. Skru varmen av, og sett kjelen til side. La blandingen trekke i 5 minutt.
4. Legg nå 1,5 plater gelatin i kaldt vann. Disse skal ligge slik i 5 minutt.
5. Ta ut vaniljestangen av fløteblandingen og varm kjelen enda en gang til fløten nesten koker.
6. Sett kjelen til sides, ta gelatinplatene opp fra vannet, press dem og legg dem så i fløteblandingen.
7. Rør godt slik at gelatinplatene smelter inn og fordeler seg godt med resten. Panna cottaen er klar!

 

8. Nå er det bare å helle blandingen i glass og sette i kjøleskapet i 3-4 timer.

 
 

Du trenger – Jordbær:
1 kurv friske jordbær
Skallet av 1 lime
3 ss sukker

Slik gjør du:
1. Bland skallet av en lime med 3 ss sukker. Jeg brukte en rasp til limen.
2. Kutt jordbærene i små biter og bland også disse godt sammen med lime og sukkerblandingen.
3. La denne blandingen stå i kjøleskapet en stund før servering så smakene får sette seg.

Blandingen av lime, jorbær og sukker er bare fantastisk!

Så er det bare å helle jordbærblandingen over den ferdige panna cottaen!

Noen som ble fristet til å prøve dette selv?

45 kommentarer

Siste innlegg