Da var det tid for enda en liten fristelse her på bloggen! Panna cotta med jorbær ble gårsdagens dessert og det er noe av det beste vi har hatt på leeenge. Det var så godt at jeg skulle til å lage det igjen til morgenen i dag, men så manglet vi fløte. Dere som ikke har smakt panna cotta må bare se å gjøre det med en eneste gang. Kombinasjonen av vanilje og friske bær.. NAM! Desserten skal riktig nok stå og stivne i kjøleskapet i 3-4 timer, men sett bortifra det tar det toppen 15 minutt å lage. Supereasy!
Du trenger – Panna cotta:
4 dl fløte
1,5 gelatinplater
2 ss sukker
1 vaniljestang
Slik gjør du:
1. Skjær vaniljestangen i to og skrap ut frøene som er inni.
2. Ha frøene, selve stangen, 4 dl fløte og 2 ss sukker i en kjele. Varm opp til det nesten koker.
3. Det skal IKKE koke. Skru varmen av, og sett kjelen til side. La blandingen trekke i 5 minutt.
4. Legg nå 1,5 plater gelatin i kaldt vann. Disse skal ligge slik i 5 minutt.
5. Ta ut vaniljestangen av fløteblandingen og varm kjelen enda en gang til fløten nesten koker.
6. Sett kjelen til sides, ta gelatinplatene opp fra vannet, press dem og legg dem så i fløteblandingen.
7. Rør godt slik at gelatinplatene smelter inn og fordeler seg godt med resten. Panna cottaen er klar!
8. Nå er det bare å helle blandingen i glass og sette i kjøleskapet i 3-4 timer.
Du trenger – Jordbær:
1 kurv friske jordbær
Skallet av 1 lime
3 ss sukker
Slik gjør du:
1. Bland skallet av en lime med 3 ss sukker. Jeg brukte en rasp til limen.
2. Kutt jordbærene i små biter og bland også disse godt sammen med lime og sukkerblandingen.
3. La denne blandingen stå i kjøleskapet en stund før servering så smakene får sette seg.
Blandingen av lime, jorbær og sukker er bare fantastisk!
Så er det bare å helle jordbærblandingen over den ferdige panna cottaen!
Noen som ble fristet til å prøve dette selv?
Ååh jaa, det så jammen godt ut! Det tror jeg jeg må prøve å lage i helga 🙂
Det så veldig godt ut! Ha en fin dag, Marthe 🙂
Haha, ikke frist meg! Du er superflink på kjøkkenet, mmm 🙂
Mamma har laget det før, det er sykt godt!!!
hvis du er glad i sjokolade, anbefaler jeg deg å ha oppi 50g hvit sjokolade oppi fløten når den er varm.. blir helt utrolig godt:) lagde 60porsjonsglass til pappas 50årslag i fjor og det ble suksess:)
http://lindastuhaug.blogg.no/1366821709_sunn_panncotta_med_br.html
Dette så helt fantastisk ut marthe, men se evt denne oppskriften på en sunnere panacotta, smaker helt fantastisk og skal lage den selv for 2.gang på en uke idag 🙂
Åå, det såg himmelsk ut! Dette må eg prøva 🙂
åh gud, det så godt ut.
Det så bare ufattelig godt ut 😀 Det skal jeg prøve!
Nam! utrolig godt 🙂
Mmm, det så helt himmelsk ut! Og så gode smaker sammen 🙂
Du burde prøve med pasjonsfrukt på toppen, det er helt utrolog godt! Og hvis ikke det faller i smak bør du prøve å la pannacottaen stivne halveis og ha sjokolademousse oppå. Det smaker himmelsk!
Naam 🙂 Har bare smakt med bringebær, men det var kjempegodt det også!
Det så nydelig ut! Du er så flink:-) men jeg lurer på en ting…
er det ikke noe væske i jordbærblandingen? Det ser sånn ut?
Du er sykt pen 🙂 minner meg mye om fotballfrue!
nam!
:O Det så veeeldig godt ut! Likte bildene med den blurry bakgrunnen, har jo samme objektiv selv, men får det ikke så blurry:(
Så kjempe godt ut 🙂 Har laget det selv flere ganger og det er virkelig en dessert man ikke går lei av! Kjempe godt sammen med jordbær 🙂
okei, det der så bare helt fantastisk ut. nam!! bær er noe av det beste jeg vet, om da spesielt jordbær 🙂 og jordbær og vanilje slår heller aldri feil så dette er nok en super kombinasjon. må få prøvd dette, kan nesten ikke gå glipp av den smaksfesten i munnen 🙂
Fy søren det så godt ut, Gud velsigne deg 😀
Åe, namm! Det så utrolig godt, gjett om jeg skal prøve det en gang da 😀
Vi lagte dette på skolen en gang, og jeg skulle lage pannacotta. Så leste jeg 3/4 dl sukker så tenkte det var 3-4 dl sukker, så jeg tok 4 dl sukker i den :s Og det skulle jo bare litt under 1 dl i den.Den ble skikkelig seig og vannete… hahha, måtte bare dele det med deg !
Hei Marthe! Jeg elsker oppskriftene dine, men det er ikke alltid så lett å finne tilbake til dem. Hadde det vært mulig å lage en fane øverst på bloggen hvor du kunne klikke og komme til alle oppskriftinnleggene dine. De er veldig hjelpsomme, og det er utrolig bra at du tar bilder for hvert minste lille skritt du tar. Hadde vært supert å ha lettere tilgang til dem.
Åh, det så fantastisk godt ut! Kjenner jeg får vann i munnen, hehe 🙂
Det så rett og slett lekkert ut. Må testes!! Ha en fin kveld 🙂
åh, det ser utroolig godt ut!
Åååh nam, det så godt ut =)
Oh.. Ser helt nydelig ut 😀
Åh så fristende, men hvor mange er oppskriften beregnet til? 🙂
Så farlig godt ut ja 😀
Cecilie: Det er bare beregnet til to desserter 🙂
Camilla: Hmm.. Har du husket å sette F på 1,4? 🙂
Kristin:: Tusen takk! Nei, det er ingen væske i. Det blir bare slik med en gang man blander sukker sammen med jordbærene. 🙂 Smaker nyyydelig!
Oda: Åh *Vann i munnen*. Begge deler høres heerlig ut! <3
Dette er kjempe godt! 🙂 Bruker selv nesten samme oppskrift på kjøkkenet jeg jobber, og det er så godt at det blir borte med nesten en gang 😉 Ha en fortsatt fin kveld videre 🙂
Astrid: Åh, så morsomt å høre 😀 Jeg har hatt lyst på dette hver kveld etter at jeg lagde det. Hehe, superdeilig! Du må ha en fin kveld selv Astrid 🙂
Ser ut som panna cottaen er varm når den ligger i glasset, må man vente til det blir kaldt før man kan helle det i glasset eller går det greit å sette det i kjøleskapet når det fortsatt er varmt :)? Elsker bloggen din!! Og jeg elsker panna cotta, pleier alltid å bestille det når jeg er på restaurant hehe, så nå skal jeg prøve dette på søndag!! Takk søte Marthe <3
Du får det til å se så sykt enkelt ut, så ja, dette SKAL jeg prøve på lørdag!! 🙂
Vi har hjemmedag i mat og helse på torsdag, og jeg falt for denne oppskriften! så gjenstår spørsmålet, er dette med gelatinplater veldig vanskelig? har hørt det av de som har prøvd det på skolekjøkkenet:) EEEELSKER BLOGGEN DIN FORRESTEN!! 🙂
Tonje: Gelatinplater er absolutt ikke vanskelig! Det er så enkelt som det kan få blitt 😀 Dette får du til Tonje 😀
Hvor har du kjøpt den sukker boksen hen? Jeg elsker panna cotta – jeg fikk 5’er på skolen når jeg lagde det! Jeg gikk kokk 😀
Terese Hagen: Vet du hva, den kjøpte jeg faktisk på nett et sted, men jeg kan jammen ikke huske hva nettbutikken het! Jeg tror det var en slags interiør-nettbutikk. Kjøpte så mye dilldall da Jonas og jeg akkurat hadde flyttet sammen. <3 Så flink du er! Panna cotta er jo helt nydelig! Fikk lyst på det selv nå 🙂
Hvordan får du jordbærene så blaut? Som saus? Jeg skal lage det i morgen, men tenkte å mose alt til saus..
Terese Hagen: Du trenger ikke å mose bærene i det hele tatt! Med en gang du blander dem med sukker og sitron så blir det slik. Ikke mos det for da blir det bare ren saus 🙂
kopiert fra trinesmatblogg?