God morgen! Ny uke, ny oppskrift. Her kommer den etterlengtede oppskriften på bestemors marengskake! Dette er en av mine favorittkaker, og den er så enkel at selv jeg skulle fått til å lage den. Cupcakes og kjeks mestrer jeg, men kaker har aldri vært min sterke side. Denne vet jeg likevel at både du og jeg ville fått til. Her snakker vi kake som jeg fint kan spise opp på egenhånd. Det er nesten farlig!
Du trenger:
3 egg – Kun eggehviten
1,5 dl sukker
3 dl kremfløte
2 ts sukker
Valgfrie bær
Mørk kokesjokolade
Slik gjør du:
1. Mål opp 1,5 dl sukker og skill 3 egg. Her skal kun det hvite i egget brukes.
2. Finn frem kjøkkenmaskinen og hell i sukker og eggehvitene.
3. Visp på full styrke til massen er blitt hvit og luftig.
4. Smør røren utover et stekebrett med bakepapir på. Marengsrøren skal være en tykk kakebunn.
5. Stek midt i ovnen på 100 grader i 4 timer. Bunnen skal IKKE være seig.
6. Skru av ovnen og åpne døren halveis. La marengsen stå inni til ovnen er avkjølt.
7. Pisk nå kremen! 3 dl fløte skal piskes med 2 ts sukker til det er blitt krem.
8. Pass på å ikke piske kremen til smør. Hakk 2 remser mørk kokesjokolade og finn frem bær.
9. Når den ferdig stekte marengsbunnen er helt kald, kan du smøre på krem og pynte.
Man kan også blande inn litt vaniljekrem i kremen om ønsket!
-Og man kan velge å steke marengsen mindre og få den seigere.
Nam, det så godt ut! En form for pavlova? Eller tar jeg helt feil nå? God mandag, Marthe
så kjeempe godt ut, må prøves!
Kaken heter pavlova
Så kjempe god ut!
TIPS: bland kremen med vaniljekrem, BLIR MYE BEDRE
Er ikke det pavlova :)?
du burde ha vaniljekrem under kremen, mye bedre :))
hei Marthe
! det så kjempe digg ut, men syn det tar så lang tid..
Har du lyst til å hjelpe meg med å bestemme hvilken header jeg skal bruke? Gå ikke på blogen min og stem
Nam, jeg elsker denne kaken! Vi pleier å spise den på 17.mai.
Skru opp ovnen på 150grader, ha kaken midt i ovnen – ferdig på en time!
Oi nam nam. Den så dritgod ut
Fargerik og lekker 
Amalie: Da blir den vel seig? Her liker vi den heeelt hard så den smelter på tungen!
Tiril: Ja, den passer jo perfekt til 17 mai med de fargerike bærene
Anonym: Pavlovakake er med både krem og vaniljekrem
Jeg har smakt det også, og det er godt det og! 
INGER H.: Tusen takk og i like måte Inger!
Det er ikke helt som pavlova, men en enklere versjon uten den seigheten og vaniljekremen 
vi bruker også å lage slik kake til bursdager og slikt
jeg liker den ikke da, i og med at jeg ikke liker krem. men alle de andre elsker den ! 

her heter den foresten verdens beste
Blir ikke seig nei! Helt perfekt!
ÅÅ NAM TAKK FÅR OPPSKRIFTEN
Hei! Jeg har prøvd å kommentere før, om at jeg har sendt deg en mail. Men jeg prøver igjen jeg
Jeg har ihvertfall sendt deg en mail, om en forskningsoppgave jeg har på Universitetet i Oslo, og jeg hadde blitt så ueeeendelig glad om du hadde satt av noen minutter til å svare på noen korte spørsmål. Jeg har sendt deg litt informasjon om oppgaven på mail, og så sender jeg gjerne en mail til med spørsmålene om du hadde hatt mulighet til å svare. Lover at det ikke vil tatt mer enn ca. 5 minutter av din tid, men det hadde hjulpet meg så utrolig så mye at du aner ikke! På forhånd tusen takk, og håper du har en fin dag videre:) Håper også du hadde en fin feiring med din kjære i går!
Klem Cathrine
nam! ser godt ut:D
Mmmm, god og frisk sommerkake
Jeg hadde en sån kake i selskapet mitt i går <3 Den er kjempe god. Ja som du sier så er den nesten farlig! <3 Digger bloggen din og leser den fast <3
Nammmmm! Herregud, den så utrolig god ut! Skal prøve ut den oppskriften i helgen!
pleier ofte å lage denne kaken til bursdager og sånt, sååå god! Som oftest kjøper jeg marengsbunnen da, men har laget den selv en gang og det ble supergodt
Ser så fin ut også!
Åh, TUSEN TAKK for en flott oppskrift! Denne skal testes ut med det samme komfyren vår kommer hjem fra reparasjon!
♥ Lizbethosnes.com
Naam, så godt ut! Du er så flink og kreativ:-) Men jeg bare lurer, når du baker; hvem er det som spiser opp? Cupcakes, kaker, kjeks osv. Spiser du og Jonas opp alt, fryser du ned eller deler du med andre?
åå den kaka så veldig god ut!<3
gjerne ta en titt innom bloggen vår
maleneeline.blogg.no
Heter den ikke pavlova?
T: Tusen takk!
Jeg spiser som regel opp mesteparten selv og det som blir igjen blir kastet. Jonas spiser det stort sett bare når det er ferskt og nybakt, mens jeg går og spiser både til frokost, lunsj, middag og kvelds. Hehe! <3
tonjelutcherath: Ja, det er jo ingen dum idè å kjøpe marengsbunnen heller! Da får man den jo akkurat som den skal være
Anna: Åh, så hyggelig å høre
Masse lykke til med helgebaking Anna! <3
Cathrine T Pettersen: Heisann Cathrine! Jeg skal se på mailen din i kveld og se hva jeg kan få gjort
Jeg har en tendens til å bruke tre timer på å svare på slike mail, men jeg skal prøve å beherske meg
Hehe!
CrispyRed: BARE HYGGELIG
Den så kjempe god ut! Den må jeg prøve
Er den veldig usunn eller er den sunn? Du legger jo som regel bare ut sunne ting, men tenkte og spørre! Elsker bloggen din!
Anonym: Ja, jeg forstår det slik at den har mange navn
Hehe! Noen kaller den pavlova selv om den ikke har vaniljekrem eller seig bunn og andre kaller den verdens beste.
Vi kaller den bare marengskake
Hehe! GOD er den uansett 
ooh yummy, dette frista som bare det. marengskake er noe av det enkleste men samtidig det beste man kan få servert
med masse bær på toppen, namnamnam <3
Takk for at du deler oppskrifter som denne, du har delt oppskriften på “Misslykket sjokoladekake” før som her i huset har fått navnet “smørje” haha. Den er helt utrooolig god og den har blitt brukt til både konfirmasjoner, familieselskap eller så har vi byttet ut lørdagsgodtet for en porsjon smørje og is. Takk for at du delte den oppskriften, skal definitivt prøve ut marengskaken også!
Så flott!
hehe, forstår hvordan det kan være. Men da sender jeg deg en ny mail med spørsmålene, så kan du ta en titt på den også
Håper du har anledning. Ha en fin kveld videre!
Isa: Å! Så hyggelig å høre
Misslykket sjokoladekake er også.. HIMMELSK. Spesielt med is til. Åh, så godt! Herlighet for et kakemonster jeg er. Det er så hyggelig når dere tester ut oppskriftene jeg legger ut og får det til
Håper du prøver ut marengskaken også. Den kan umulig bli misslykket 
ååå, den kaken er så god! jeg er helt enig med deg i at man kan spise hele kaken selv. den er helt nydelig god
Den kaken ser farlig god ut
Hei Marthe
Kjempefin blogg du har!
Angående kaken: må man servere den med det samme, eller kan det stå 1 dag i kjøleskapet eller liknende? Vurderer den for 17. mai
hahah, hvordan klarer du å holde deg så tynn? får en følelse av at du spiser mye dritmat, men du er fortsatt fint tynn og godt trent! bra for deg da : – D
Et tips til stivpisket eggehvitte og sukker er å la maskinen gå mens du tar i én og én skje med sukker. Da blir den enda mer luftigere, og perfekt!
Lise: Hei Lise! Tusen takk for det
Kaken kan fint stå i et par dager, men kremen kan trekke ned i marengsen og da kan den bli litt mykere enn når den er fersk så jeg ville laget marengsen en dag i forveien og pyntet med krem og bær samme dag 
Så digg ut!!
Blir marengsen større i ovnen? jeg syns røren såg så liten ut da jeg spurte den på stekepapiret, håper den ikkje blir kjempetynn :S …fikk en luftig og fin marengs da
frkalnes: Hmm. Den blir ca slik som du smører den på stekebrettet, men det sto mer du pisker den i kjøkkenmaskinen, det sto større og mer luftig blir den. Kanskje du skulle pisket enda litt mer? <3
Bunnen står å gjør seg klar i kjøkkenmaskinen nå! Vi skal ha to av denne i helgens konfirmasjon
Bunnen ble kjempebra:) Tusen takk Marthe for den gode oppskriften som du delte med oss <3
frkalnes: Åå så bra!
Kjempegodt å høre! Det er en fryd å dele oppskrifter når jeg får tilbakemeldinger på at dere lesere også får det til
Blir så glad!
Går det ann å få marengsen like god uten kjøkkenmaskin? ved å piske for hånd eller med en håndmikser?
hvor lenge står den i kjøkkenmaskinen?
Hvor mange personer er denne oppskriften beregnet på?
Pernille: Bare to personer
Vi hadde denne kaken i min brors bursdag 13. Mai. Jeg ble veldig fornøy med den og det var nok med en kake til 12 personer. Alle spiste ikke men det var litt igjen. Tror folk likte den;-) Skal lage den igjen i dag. Du eier!