Oppskrift: Blomkålgrateng

Vet dere hva? I dag har jeg hatt den gøyeste skoledagen noen sinne. Fy søren for et spennende studie jeg har valgt. Jeg får faktisk ikke skrytt nok. En formiddag som denne var akkurat hva motivasjonen min trengte. Jeg har vært på kanten til møkklei anatomilesing den siste uken, og derfor smakte det så innmari godt med en hel dag i skolens øvingsavdelingen denne tirsdagen! Øvingsavdelingen er liksom universitetets “sykehus” med alt av utstyr som vi sykepleiestudenter skal lære oss å bruke i tiden fremover, og jeg koser meg sånn hver gang vi er her. I dag var det injeksjons-prosedyrer som sto på læreplanen, og etter å ha stukket ihjel noen appelsiner fikk vi prøve oss på hverandre også. Har dere hørt så spennende!? Haha, nei i dag har jeg all grunn til å føle meg litt stolt. Mine første subcutane og intramuskulære injeksjoner er satt, og pasienten min Ida overlevde <3

Hurra for det! Jammen fikk jeg noen stikk i både arm og stump selv også, men det vet vel dere som følger meg på snap allerede alt om. Ja til flere skoledager som denne altså. Praktiske forelesninger er stas!

Neste gang (om to uker) lover jeg å ta med kamera på skolen og knipse litt av disse morsomhetene til dere. Jeg hadde det med i dag også, men det fristet liksom ikke så innmari å dra det gigantiske apparatet frem når mine medelever lå med rumpene sine bare. Hihi, jeg tar det neste gang og da skal jeg skrive et fint lite innlegg om hele min oppfatning og erfaring med sykepleie-studiet så langt. Jeg vet at et slikt innlegg har vært etterlyst lenge.


Ellers er det vel på høy tid å dele gårsdagens middagsoppskrift med dere! Er dere klare med notatblokk og penn? For denne var GOD. Hvem skulle tro at gratinert blomkål skulle smake så digg? Dropper du baconterningene så har du også en nydelig vegetarsk rett her, men personlig synes jeg de sprø, salte baconbitene gjorde underverker akkurat i denne oppskriften og vil kanskje heller tilsette enda litt mer neste gang.

Du trenger: 1. 2 blomkål 2. 2 store champignon sopp 3. 1 gul løk 4. 1 paprika 5. 1 ss hvetemel 6. 1 ss margarin 7. Salt/pepper 8. 150g revet ost 9. 150g finhakekt bacon 10. Hvitløksbaguetter 11. 4dl melk

Slik gjør du: 
1.
Del blomkålene i små buketter og kok dem gjennomkokte i en gryte med vann.
2. Finhakk sopp, paprika, bacon og løk og stek dette ferdigstekt i en stekepanne.
3. Sil vannet av blomkålene og legg dem i bunnen av en ildfast form. Topp med den ferdigstekte soppen, paprikaen, bacon og løk, og krydre med litt salt og pepper.

Slik gjør du – Ostesaus:
1. Ha 1 ss margarin i en gryte og visp inn 1 ss hvetemel mens det smelter. 
2. Tilsett 4 dl melk (litt og litt) mens du fortsetter å vispe. 
3. La det hele få et lett oppkok og tilsett så et par never med revet ost. 
4. La osten smelte inn og krydre med litt salt og pepper.

5. Hell ostesausen over blomkål, sopp, bacon, paprika og løk-blandingen i formen og strø så over enda litt mer ost på toppen! Stek midt i ovnen på 200grader til osten på toppen har smeltet og blitt litt gyllenbrun. Server gjerne gratengen med noen ferske hvitløksbaguetter. Mmm!

– Oppskriften skal holde til fire personer –

Håper det smaker <3 Det gjorde det ihvertfall her i hus.
-Både til middag i går, og skolelunsj i dag. 

24 kommentarer
    1. Så fint at d trives i studiet ditt! Og middagen ser kjempe deilig ut! Dette skal jeg prøve ut!

    2. Storyen din måtte jeg rett og slett bare styre unna i dag pga. sprøyteskrekken min, hah. Men av det jeg rakk å se før jeg skjønte hvor detaljerte de snappene kom til å bli så virket det som om du koste deg (y)

    3. Altså, du er så flink! Elsker når du kommer med nye oppskrifter. Denne må prøves ut, bare med brokkoli og pølse i tillegg 😀

    4. Å den retten må prøves ut så nydeli ut!! De baguettene husker jeg spiste når jeg var mindre å de smakte så utroli go,men finner de ikke på butikkene lengre får jeg spørre hvor du har kjøpt de?

    5. C: Herlig å høre at jeg kunne friste 😀 Ja, ikke sant de er gode? Jeg smakte dem først i går, men heretter skal jeg ikke kjøpe noe annet! Jeg fant de i frysedisken på Coop Extra 🙂

    6. Så koselig å høre at du trives så godt! Har selv startet på første året sykepleien, men her er det bare teoretisk pugging først. Gleder meg til neste halvår da vi også skal få prøvd oss i dette. Den anatomi lesingen begynner å gå meg på nervene også, men du ligger jo så godt ann allerede ettersom hva jeg har sett! Masse lykke til på eksamen Marthe! Dette klarer vi fint 🙂

    7. Du er så flink Marthe! Kjempegøy at du er aktiv på snap,synes det er så gøy å følge deg *tommel opp*. Ha en strålende dag, liker bloggen din så godt <3 KlemKlem

    8. Hvis du synes dette blir privat så trenger du ikke å svare, hehe, men har du tips til hvor man kan få tak i fint undertøy? (da både bh og truse/hipster/styring) 🙂

    9. NAM! Dette så godt ut <3 Nesten sånn at jeg kunne byttet deg ut mot samboeren, bare fordi du er så dyktig på kjøkkenet, hah!! Håper du har en superfin dag, skjønne deg <3

    10. Caroline B. E. Likte tydeligvis innlegget ditt..både maten og måten du skriver på;) hehe. Du er flink!

    11. Kristin: Jeg kjøper nesten alt mitt på Lindex eller H&M 🙂 Ikke noe mer fancy sted enn det. H&M har ikke så mange varianter i min størrelse, men Lindex sin undertøysavdeling er undervurdert altså. De har veldig mye classy og fint for både store og små 😀

    12. Har du kaloriinnhold i denne? 🙂 prøver å spise sunt, så lurer på om dette er innafor 🙂 er ingen ekspert hehe

    13. heisann, kunne du lagt til alle oppskriftene dine i en kategori øverst på siden? hadde vært veldig greit når jeg skal se tilbake på oppskriftene dine

    14. Benedicte: Heisann! Jeg har alle oppskriftene i en kategori, men jeg er klar over at den er litt treg å komme inn på ettersom jeg har laget veldig mye mat den siste tiden. Det må jeg bare beklage, for jeg har ikke funnet noe god løsning på den fronten enda. :/ Jeg pleier faktisk bare å google “Martheborge – blomkålgrateng” hvis jeg skal finne tilbake til den oppskriften foreksempel. Eller “Martheborge – pizza” som jeg gjorde i dag 😀 Haha! Da velger jeg “bilder” på googlesøket mitt, finner bilde av retten og klikker på det, så kommer jeg rett inn på oppskriftsinnlegget 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg