Oppskrift – Skolebrød med krem

Jeg føler jeg har fått gjort så utrolig mye denne mandagen! Jeg startet dagen med å fullføre disse 50 spørsmålene som ble publisert i forrige innlegg, og deretter kastet jeg meg på kjøkkenet for å bake skolebrød med gul krem. Disse bollene skulle egentlig ut på bloggen i går, men da jeg drepte den viktigste ingrediensen med litt for varm melk, ble bollene grå, flate og alt annet enn klare for fotoshoot.. Kunne liksom ikke skrive “Prøv Marthes deilige skolebrød” og dele bilder av den steinharde galskapen! Så da var det bare å prøve igjen denne mandags formiddagen! Jeg tror herved jeg kan si jeg er et levende bevis på at øvelse gjør mester også på bakefronten!

Ellers har jeg fått trent, laget meg indisk middag, tatt ukens husvask og kost meg med mailskriving denne mandagen. Herlig å starte den nye uken med å få unnagjort noe fornuftig i heimen! <3 Håper dere har fått en bra dag selv, og finner oppskriften på skolebrødene fristende. Jeg må bare si meg fornøyd med at de denne gang ble både luftige og gode på smak! Kristine, Annika og Cathrine er forresten i full gang med å svare på denne spørsmålsrunden jeg satte i gang forrige uke. Kjenner jeg grugleder meg litt til å lese selv! Hihi, nei. Gleder meg mest! Svarene vil nok være klare med bilder til bloggen i løpet av onsdagen. <3 Så vet dere det!

Du trenger: 1. 50g fersk gjær for søte deiger 2. 100g margarin 3. 3,5dl melk 4. 1 ts kardemomme 5. 1l hvetemel 6. 1 dl sukker 7. Gul krem fra Piano 8. Litt melis/kokos til pynt 9. 1/2 ts bakepulver 10. 1 egg + en liten skvett melk til pensling

Slik gjør du:
1. Smelt smør i en gryte og bland inn melken. Temperaturen på blandingen skal være 37 grader.
2. Smuldre gjæren i en bolle og hell over melkeblandingen. Tilsett så sukker, kardemomme, og bakepulver.
3. Rør inn litt og litt hvetemel til du har en fast og fin deig som slipper bollen.
4. Dekk bollen med plastfolie og sett den et lunt sted til deigen har nådd dobbel størrelse (ca 30-40 minutt)
5. Sett ovnen på 225 grader, dekk et stekebrett med bakepapir og rull 9 små boller av den ferdighevde deigen.
6. Trykk dem flate med hånden, lag et enda dypere hull i midten av hver bolle, og dekk stekebrettet med plastfolie for etterheving i 15-20 minutter. Visp så et egg sammen med litt melk og smør bollene før steking.
7. Legg en god teskje gul krem i midten på hver bolle og stek midt i ovnen i 12-15 minutt. Avkjøl på rist og pynt med melis og kokos!

Dere får legge melisen i hjerteform og servere disse på Valentines day!
Har dere tid så er det heller ikke vanskelig å lage eggekremen selv. <3

23 kommentarer
    1. De ser og høres helt fantastiske ut! Fikk så utrolig lyst på skolebrød nå 😀 Haha, skjønner godt at det ble disse i dag og ikke de du beskrev ble til i går 🙂 Går ikke alltid som planlagt, men det pleier jo alltid å løse seg 😀
      Ha en fantastisk fin kveld videre søte deg 🙂

    2. Cecilia Catharina: Hihi, nei man må jo bare prøve igjen da! Hehehe 😀 Må ikke la det gå så lenge til neste gang jeg baker så jeg glemmer hvordan jeg skal ta vare på gjæren igjen. Heh! Tusen takk <3 Det må du også ha 🙂

    3. Dette så fryktelig godt ut ! 😀 Har bare baka boller en gang før, og da ble de som dine i går: tunge og rare. Torde aldri å prøve igjen, men kanskje jeg skal gi det en ny sjanse 😉

    4. Anonym: Så hyggelig å høre 😀 Ja, du har nok bare drept gjæren. Får du bare væsken lunken nok før du blander i gjæren så blir resultatet en heel del bedre! 🙂

    5. Hei Marthe! Åååå, nam nam NAM 😀 Send over noen til Oslo a 🙂 Hihi. Dette skal jeg absolutt lage en dag nå snart, jepp – det skal jeg! Allerede til søndag 😀 Bakesøndag it is. Kos deg resten av mandagskvelden. Klem<3

    6. Naam, så utrolig digg! Elsker gjærbakst.. Synd magen min hater det 🙁
      Den indiske middagen din hørtes også veldig fristende ut. Vil du legge ut oppskrift av den også? 😀

    7. Du trenger ikke 37 grader for fersk gjær. Men det er viktig at det ikke er over 37 grader. Det er faktisk best med kaldere væske. Da får gjæren bruke tid på å gjære/ altså deigen får heve over litt lengre tid. Jeg pleier ellers å bare trille de ut som boller, lage en stoooor grop i midten og dra deigen utover og ha masse vaniljekrem i, mer enn en teskje, men så er det vaniljekremen jeg elsker med disse bollene. Mye vil ha mer 🙂

    8. Ååå, herregud. Magen min skriker etter disse!! Du er så flink til å lage så mye godt både i helgene og i hverdagene.. Viktig å kose seg litt ekstra til tider 😀

    9. Ha en fin dag 🙂
      Gå gjerne inn på bloggen, å Facebook siden vår og trykk liker og del, vis du er i mot mobbing 🙂
      da vi kan nå ut til flere, og det vil gjøre oss veldig takknemlig.
      Takk

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg