And dinner is served!

Vel, så ble det ikke fisk i dag heller. -Men dere må si dere enige i at dette så mye bedre ut? Jeg kan aldri tro at torsken ville ha smakt like godt uansett hvordan jeg hadde tilberedt den. Jeg skulle gjerne ha tatt all creds for denne gode middagen selv, men det var faktisk dette jeg fikk servert av besøket jeg hadde forrige helg! Ja jeg vet.. Her er det ikke snakk om å verte opp besøket.. Jeg hadde rett og slett blitt lovet tidenes entrecote, og middagen falt så godt i smak at jeg tok meg friheten til å stjele oppskriften, lage retten om igjen, og dele den med dere! Det smakte riktignok hakket bedre forrige helg, men hallo.. Det var ikke langt ifra fest i munnen i dag heller. Endelig har frøkna lært å lage biff! Er det noe jeg tidligere ikke har vært god på så er det biff og grilling! Nå har jeg ihvertfall blitt en kjøkkenerfaring rikere!

Åh, det er så gøy å lage mat når man får det til. -Og som regel gjør man jo det om man bare har en god oppskrift å følge! Kanskje noen av dere nå får lyst til å gå til innkjøp av litt middagsingredienser og overraske kjæresten med et deilig entrecote-måltid i morgen? *Fingers crossed* <3

Du trenger: 1. To 200g Entrecotèr  2. 2-3 søtpoteter 3. 1 løk 4. 200g champignon 5. En håndfull asparges 6. 100g smør 7. 1,5 dl barbequesaus 8. Salt/pepper/Annet krydder

Slik gjør du: 
1. Start med å sette ovnen på 200 grader. Dekk et stekebrett med et bakepapir og smør det med litt smør.
2. Skrell søtpotetene og del dem i mindre skiver. Dekk stekebrettet med søtpotetskivene. 
3. Hell over noen ss med smør og krydre godt med salt/pepper, eventuelt et annet godt krydder. 
4. Sett stekebrettet lavt i stekeovnen og la det stå i 30 minutter.
5. Skjær i mellomtiden opp løk og champingnon.
6. Legg 1 ss smør i stekepanna, og la den bli god og varm før du legger på entrecote stykkene. 
7. Kjøttet skal krydres godt med salt og pepper før det stekes i 1 minutt på hver side.
8. Legg det så over i en ildfast form og sett inn i ovnen, over søtpotetene i 4 minutt.
9. Nå kan du steke løk og champignon i en varm stekepanne. Tilsett barbequesaus og gi aspargesen et lett oppkok.
10. La kjøttet hvile i ca 10 minutt før du serverer!

Kjøttet skal nå være medium stekt. Ha det i lengre om du ønsker det godt stekt.

Håper jeg klarte å friste noen sjeler denne mandagen også!

14 kommentarer
    1. Lenge siden jeg har lagt igjen noe i kommentarfeltet ditt nå, så nå er det på tide! (Har såklart hatt øynene limt fast i skjermen når du poster nye innlegg, vet du).
      Dette var jo tidenes festmåltid! Har også kjempelyst til å lære meg å lage god biff. Det er en liten utfordring spør du meg.
      I dag har jeg tatt meg fri fra jobben og fått besøk av familien. Brukte derfor formiddagen på å bake de beste kanelsnurrene jeg noensinne har laget, stekt vafler, trent og bare kost meg! Herlig.
      Håper alt står bra til med deg, Marthe! Alltid like spennende å følge med både på bloggen og instagram. Masse variasjon og godt lesestoff fra den flotteste dama i Kristiansand! Du er flink, og veldig, veldig inspirerende! Husk det.
      Klemmer <3

    2. Så utrolig godt ut! Tror du det blir like godt å bytte ut søtpoteten med vanlig potet?
      Også et spørsmål til: har du trukket vinnere av Juicy Couture – parfymen? 🙂

    3. Så utrolig godt ut! Tror du det blir like godt å bytte ut søtpotet med vanlig potet?
      Også et spørsmål til: har du trukket vinnere av Juicy Couture – parfymen? 🙂

    4. Kan du ikke komme med noen bra halloween konsepter? både som kan kjøpes og evt noen DIY, for de som ikke har all verdens penger å bruke på kostymet! Legg gjerne til/ut noen linker som du syns har noen gode forslag 😉

    5. Hei Marthe, dette angår ikke innlegget i det hele tatt, men jeg vet ifra tidligere at du er Planfadder. Ang. dette lurte jeg på om du kunne gjøre meg en tjeneste, jeg er med på russebuss i år, og vi på bussen har funnet ut at vi vil hjelpe andre fordi vi har ressursene til det. Vi jobber både på et gamlehjem som frivillige hver søndag og vi skal sitte i telefonen for PLAN Norge 13.desember for å ta imot nye faddere. Og her kommer spørsmålet mitt, slik at dette kan gå rundt til fler personer at du kunne fortalt om hvor bra det er og bli fadder og si du hørte en historie om noen jenter som samlet seg for å lage buss også fant de ut at de kunne gjøre så mye mer enn festing den tiden før russetiden faktisk starter. Vi vil gjøre en forskjell og håper på at flere grupper med de samme ressursene som oss (klasser, andre russebusser osv.) kan gjøre det samme. Så vær så snill å spre budskapet om å gjøre en forskjell for de som har ressursene til dette! Vet at fler av dine lesere har det så det hadde vært fantastisk. Legger igjen mail om du skulle vært interessert og lurer på noe.

    6. Det så veldig godt ut! Kanskje det blir biffmiddag på kjæresten når han kommer hjem på fredag? 🙂 Hvis du ikke har testet det ut, har jeg et krydder å anbefale. Kitch’n har en serie som heter Cemo. Potetkrydderet deres er bare noe av det beste som finnes. Skjær poteter i båter, legg dem på et brett, hell over litt olje, salt, pepper og dette krydderet. Det er bare helt fantastisk! 😀

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg