EF skolen i Costa Rica

God morgen! Tenkte jeg skulle gi dere en liten “tour” rundt EF skolen denne onsdagen. For dere som ikke har fått med dere hva jeg gjør her.. Jeg går på språkkurs for å lære spansk! I fjor var jeg både i Malaga og Barcelona på de to ulike EF skolene de har her, og i år har jeg altså vært så heldig å blitt sendt til Costa Rica for å bygge videre på spansken. Skolestart er hver eneste mandag og man kan selv velge hvor intensivt studiet skal være. Noen av studentene kommer hit mest for å ligge på stranden, mens andre har intensive studieprogram med mange flere skoletimer. Du velger selv hva du vil ha ut av ferien din.

Første skoledag får du en liten “spansk-test” kun for å sjekke hvilket nivå du ligger på, og dag 2 blir du satt i en liten klasse hvor alle elevene ligger på omtrent samme nivå som deg. Det er maks 10 personer i en skoletime, så klassene er dermed veldig små og intime. Dette er noe jeg setter stor pris på! Det er så mye enklere å lære når læreren ikke har hundre andre å fokusere på. Hvor lenge man ønsker å være på språkkurs kan man også velge helt selv! Mine medelever er her i alt fra 2 uker til 16 uker, men man kan også velge å ta et studieår på 6,9 eller 11 måneder. Akkurat dette er det oppstart på i september, januar, april og juni. Høres det interessant ut så vil jeg anbefale dere å klikke hjem en gratis EF språkkurs brosjyre HER. I denne finner dere nemlig bilder og all informasjon om alle de ulike destinasjonene EF har å tilby.

Alderen på de som er her er veldig variert. Det er ikke som i Malaga hvor de aller fleste var mange år yngre. Veldig mange velger å bruke friåret etter videregående til å kombinere reise med språklære, og dermed er det vanvittig mange elever i 18-19 års alderen her. -Men jeg har også blitt kjent med studenter på min egen alder og helt opptil 40 år. På EF skolen i Costa Rica er det med andre ord en god blanding og uansett om aldersforskjellen måtte være stor så blir man kjent med hverandre. Jeg har ikke truffet en eneste person som ikke har reist alene, og når man reiser alene så er man stort sett åpen for å bli kjent med nye mennesker.


Her får dere en liten sniktitt på skoleområdet! Er det ikke fint her? Elsker at bassenget ligger midt mellom klasserommene. EF Campus ligger faktisk i selve skoleområdet så de elevene som bor her kan gå rett fra soverommet til klasserommet til poolen! Tenkte jeg skulle lage et time for time innlegg også en dag så dere får et litt bedre innblikk i hvordan en dag ser ut her. Tror det kan bli spennende! Mer om gårsdagen får dere om litt. Jeg har det fremdeles bare alle tiders her nede. <3



Etter at skoledagen var vel gjennomført, deltok vi på en av aktivitetene EF skolen har å tilby. Hver ettermiddag foregår det nemlig noe nytt! Mandag var det fotball og i går ettermiddag var det beach-volleyball. Det er vel ingen tvil om at jeg ville være med på det? Foråsidetsånn. Jeg var den siste som forlot banen. Vi spilte til det var så mørkt at vi ikke lengre kunne se ballen og deretter dro de andre på karaokebar. Haha, akkurat den biten måtte jeg stå over. Karaoke har aldri vært min sterkeste side.

Reserverer dere språkkurs innen 31 juli får dere bloggrabatter!
Dere kan spare alt fra 2 til 10 000 kroner. Mer om dette HER.

         Reisen er sponset

14 kommentarer

Siste innlegg