Hjemmelagde karameller

Du trenger:
1. 2dl sukker
2. 2dl lys sirup
3. 2dl kremfløte

 
 

1. Mål opp ingrediens 1,2 og 3 og bland alt sammen i en gryte.
2. Rør godt til det småkoker. Så er det bare å la det stå og småkoke i 45 minutt. Ikke rør for ofte.


3. Etter 45 minutt vil det se slik ut. Massen har blitt karamellbrun og seig.


4. Finn frem små eller middels store muffinsformer og hell i så bunnen er dekket av karamell.


5. La dette stå i en halvtime, og karamellene er klare for å spises. BESTE julegodteriet!

Enklere blir det ikke, og disse karamellene er virkelig mine storfavoritter!
Jeg fikk 30 små og 20 store karameller av denne oppskriften.

42 kommentarer
    1. Naaaam! er så godt med hjemmelaget julesnop! Anbefaler deg å prøve å lage hjemmelaget mint eller marsipan om du liker det..Er supergodt!

    2. Det så veldig godt ut!:) Gjett om jeg skal prøve det i løpet av helga!! Men blir karamellene veldig seige? altså vanskelig å få ut av muffins formen da du skal spise dem eller er det lett å få dem ut? 🙂
      Tusen takk for at du legger ut oppskrifter/tips!

    3. det er mye godteri som er dødsgodt i julen, men hjemmelagde karameller topper virkelig alt! det er så sinnsykt godt og itillegg ganske enkelt å lage 🙂 skal få mamma til å lage de her, kommer til å elske de!! tusen takk for oppskrift 😀

    4. Amanda: Tusen takk! 🙂
      Thea: De er myke først og stivner etterhvert. Vil du ha dem helt harde så burde du sette dem i kjøleskapet, men hvis du vil ha dem myke så kan de gjerne stå på kjøkkenbenken 🙂 Jeg liker dem litt mykere. 🙂 Det er ikke vanskelig å vaske kjelen etterpå. Bare sett den i varmt vann med en gang den er tom for karamellrøre så er det ingen problem! 🙂
      Maria: De blir veldig harde om du har dem i kjøleskapet så jeg har valgt å ikke ha dem så kaldt. Jeg liker dem litt mykere 🙂
      helene: Bare hyggelig! Heldig du er som har en mamma som er glad i å bake 😀 Disse kommer definitivt til å falle i smak 🙂
      Jennie: Mine ble mer harde enn myke og glir derfor rett ut av muffinsformen, men vil du ha dem litt mykere så anbefaler jeg å tilsette 1-2 ss smør rett før du tar gryten fra ovnen. 2 minutt før koketiden er over tilsetter du bare smøret og rører rundt så får du litt mykere karameller 🙂
      Hilde: Åå <3 Hjemmelaget mint står som neste ut! 😀 Love!

    5. Hei Marthe 🙂
      Ble så inspirert av julebaksten din, at jeg måtte teste ut denne selv! Men mine karameller ble ikke harde? :s De har stått i kjøleskap siden i går ettermiddag, og er fortsatt en seig masse.. Har du noe erfaring med hvorfor det blir sånn? Hadde håpet de skulle bli litt hardere, slik at man slipper å sleike dem i seg 🙂

    6. Frk.olsen: Hei! Nei så rart! Man skal egentlig sette dem i kjøleskapet for at de skal bli harde, men jeg behøvde ikke det engang jeg! De ble harde etter bare en liten halvtime på stuebordet. Hmm. Kanskje de skulle vært kokt litt lengre? Koketiden varierer jo litt etter hvordan ovnen er og hva du har satt platen på. Jeg kan ikke komme på noe annet ihvertfall. Det skal jo bare være å helle ingrediensene i, røre litt og la det stå og småkoke. Men jeg regner med at karamellene blir hardere og hardere etter hvor lenge du lar det stå og småkoke så hvis du likte smaken på dem og vil prøve deg igjen en annen gang så prøv å la det koke litt lengre! Håper du får det til da. Kjedelig å ha karameller hengende fast i hver eneste tann. Hehe 🙂
      Thea: Det sto ikke at det skulle være lys sirup i oppskriften, så det gjør det helt sikkert! 🙂
      Marie: Mine ble harde 🙂 Vil du ha dem myke så hell i 1-2 ss smør rett før du tar gryta av platen. Da tror jeg de vil bli litt mykere i konsistensen 🙂

    7. Ja, synes det var veldig merkelig. Ble nesten litt skuffet når de ikke ble som jeg hadde sett for meg, når jeg hadde lagd så mange! 🙂 Men får prøve igjen en annen dag, og kanskje la røren koke litt lenger. Når du lagde dine, var røren helt seig når du hadde den i formene? Min var helt flytende..

    8. frk.olsen: Den skal ikke være helt flytende nei. Det skal ikke kunne gå ann å bare helle oppi muffinsformene. Du må bruke skje da den er såpass seig. Da måtte den nok ha vært kokt lengre ja. Kjedelig å ikke få det til på første forsøk! Men smaken ble vel god til tross for den klissete kosistensen tenker jeg? 🙂

    9. Jeg vil lage karameller å gi i julegave. Er disse egnet til det?? Kan man pakke dem inn og legge dem i poser liksom? De må jo ikke bli klissete inne i gaven 🙂

    10. Da tenker jeg de har kokt for lite ja! Kunne ha røren i en ause når jeg skulle ta den i formene:) De var kjempegode, ja – men litt kjipt at de ble sånn at man må sleike av papiret for å få dem i seg. Bedre lykke neste gang! 🙂
      Takk for svar:))

    11. Tror 45 min var litt lenge, for mine kokte i 30 min og de ble helt brent. Så prøvde jeg en gang til og da kokte det i ca. 20 min og da ble de stein harde, så ble karamelldrops isteden på meg da 🙂 Men øvelse gjør mester, god smak er det hvertfall på de! 🙂

    12. Lagde noen slike i går, de ble aalt for myke. Så må nesten prøve ut på nytt siden de smaker så godt! Takk for alt du delte oppskriften fortsett med det! 🙂

    13. laget karameller i kveld etter din oppskrift. Jeg la til 2 skiver med brunost, dvs. kun brunost…Småkokte det minst i 1 time og satt det hele inn i kjøleskapet. MEN det ble ikke så hardt som jeg ville ha det. Men det smakte fantastisk. Kan du kjelpe meg med å lage HARDE karameller? Heter det kanskje knekk? Håper å høre fra deg.

    14. Haha, skal lage dem nå! Har lett kjempe lenge etter dette innlegget, flere dager faktisk! Men endelig fant jeg det igjen, woho! 😀 Skal lage dem før jul og, disse er de beste karamellene jeg vet!

    15. Hei, takk for super oppskrift.første forsøk her, og de koker enda. Godt mer enn 45 min, men den er ikke seig nok enda… Så her trengs det lenger tid… Koker på svak varme da. Gleder meg:) lukter godt, og har smakt litt på røren av rørepinnen etter avkjølt litt, og det smaker litt som smørbukkaramellene, og de elsker jeg. Håper de blir like myke og gode:) fortsett å dele gode oppskrifter til god inspirasjon:)

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg