Du trenger:
1. 200g mykt smør
2. 175g sukker
3. 175g brunt sukker
4. 1 ts vaniljesukker
5. 4,5 dl hvetemel
6. 3 ts bakepulver
7. 2 egg
8. 1 mørk kokesjokolade finhakket
1. Pisk først sammen ingrediens 1 til 4.
2. Pisk så inn ingrediens 5 og 6.
3. Til slutt piskes eggene inn og sjokoladen helles i.
4. Sett ovnen på 200g og bruk en spiseskje til å legge kjeksene i porsjoner. Stek midt i ovnen i 10 min.
RESULTAT..
Kanskje også noe som egner seg som spiselige julegaver?
Kjeempegode ble de ihvertfall!
32 kommentarer
Nam, de så gode ut! 🙂
naam!!
så kjempe godt ut 🙂
mm, de så nydelige ut! fik lyst til å lage det, men har ikke sjokolade =/
Men julebaking blir det idag, uansett 🙂 Kokosmakroner er en av tingene som skal bli bakt idag <3
nam, så nydelig ut ♥
Så kjempe deilige ut!
Linn: Da får du teste ut denne oppskriften en dag du har kokesjokolade i hus 😀 Kjeksene ble kjempegode! Lykke til med kokosmakronene 😀
De så fantasktiske ut! kanskje jeg også skal prøve å lage de i dag 😀
Naam!
Å jeg bare elsker deg Marthe! forbildet mitt, du er så perfekt at det ikke skulle vært lov!..<3
Åh, det så fantastisk godt ut!! 🙂
Nam, ser godt ut! 🙂
NAM! Men presset du de ned eller ble de bare så flate? 🙂
Et tips hvis du vil ha de runde er å rulle de til små boller før du setter dem i ovnen 😉
De så kjempe gode ut!
ser godt ut 😀
Såg veldig gode ut, men hvis du heller vil har runde litt tjukke kjeks, det synst jeg er bedre. Da må du ta eggene oppi før melet, pisk 2min for hvert egg, pisk også smør og sukker minst 5-7 minutter. Da blir deigen fluffy og renner ikke utover, pleier hvertfall ikke gjør det 🙂 Og ikke legg de så tett 🙂
Ozygirlza; Malin & Andrea: De blir sånn når de blir varme 🙂 Jeg satte dem inn akkurat som de er på bildet 🙂
Kristianne: Tusen takk! De første kjeksene jeg lagde ble ganske tykke og myke da jeg hadde litt for mye deig på hver kjeks, men det andre brettet ble runde og passe i størrelsen 🙂 Veldig gode!
Digger bloggen din <3 du inspirerer meg synsykt mye, Så sykt godt ut <3
aaah, nam de så helt nydelige ut! sånne sjokoladekjeks er faktisk noe av det aller beste, og de der så utrolig gode ut 🙂 måtte vise dette til mamma, og jammen med står hun på kjøkkenet nå og kokkelerer, deilig 😀
Åh nam! 😀 De så kjempegode ut! Gleder meg til å bake Sara Bernard og smultringer! Det er utrolig godt 😀
Hvor mange blir dette ca.? 😀 Så kjempegode ut!
Ahh, skjønner ikke hvor du henter all bake inspirasjonen og oppskriftene dine fra ! De så kjempe gode ut ! 🙂
Har brukt helgen på å bake og lage julegaver til familie, har blitt Yo-yo kaker, krumkaker, pepperkaker og neste uke blir det peppermyntedrops med mer ! 🙂 Er jo kjempe koselig å bake ! 🙂
Helle: Åh så deilig! 😀 Disse julekakeoppskriftene har jeg fått fra svigermor faktisk! Hun har vanvittig mange gode oppskrifter på lur 🙂
Sofie: Jeg fikk 25 digre kjeks, men jeg kunne fint nesten halvert størrelsen på dem og fått 40 🙂 Det kommer jeg til å gjøre neste gang. <3
Namm, hvor mange kjeks fikk du av deigen og hvor store ble de?
Endelig en blogger som ikke bytter ut alle ingrediensene med steviasukker og kesam, cottage cheese, proteinpulver og kokosmel.
Er ikke 175 g sukker og 175 g brunt sukker for mye?
Når du laget disse småkakene, var dem sprø eller myke?
Anbefaler deg å hakke mandler (evt salte peanøtter??) og tilsette i røren! blir litt mer å bite i, hihi 🙂
Jeg bruker nesten samme oppskriften selv 🙂 den eneste forskjellen er at jeg bruker perlesukker i steden for vanlig sukker. smaker kjempe godt ! 🙂