Moules Frites – Oppskrift

Huff, det ble ingen fristende oppdatering på dere i går likevel. Rett og slett fordi jeg var umenneskelig etter lørdagens festligheter. Æsj altså.. Jeg sov bort omtrent hele formiddagen, og da ettermiddagen kom og jeg begynte å føle meg hakket bedre bestemte vi oss for å dra til svigers for å få servert deilig søndagsmiddag der.. Vel, jeg begynte å svette omtrent med en gang vi kom inn døren og klarte nesten ikke å sitte oppreist med middagsbordet engang.. Heldigvis sendte svigermor noen middagsrester med hjem til meg, så jeg fikk spise når kroppen tillot meg det. Haha! Huff.. Nå er det heldigvis ingen flere 30 års dager på agendaen min fremover..

Lørdagen var ihvertfall veldig fin! Før bursdagshyggen også! Jeg bestemte meg nemlig for å ta en liten tur til byen for å kjøpe meg blåskjell. Det var så lenge siden sist jeg hadde laget meg det, så lørdag klokken tolv, nøt jeg årets desidert beste lunsj. Mmm, jeg kan faktisk ikke begripe at ikke alle liker denne retten. Blåskjell dampet i hvitvin og kremfløte (laktosefri for min del), er altså bare helt sykt godt..

Du trenger: 1. Et nett blåskjell 2. 1 dl kremfløte 3. 1dl hvitvin 4. 2ts finhakket hvitløk 5. 1 liten rødløk 6. 1 sjalottløk 7. En håndfull persille 8. Pommes frites 9. Aioli


Slik gjør du: 
1. Start med å pelle ut de blåskjellene som ikke er spiselige. Ta et og et skjell ut av nettet og hakk litt på dem. De som ikke lukker seg helt igjen innen 30 sekund er døde og kan ikke spises. Kast disse.
2. Grovhakk 1 rødløk, finhakk 1 sjalottløk og ha dette sammen med 1dl hvitvin, 1dl kremfløte, en håndfull grovhakket persille og 2 ts hakket hvitløk i en gryte. Kok opp.
3. Hiv oppi blåskjellene og legg på lokk i 3-4 minutt. Etter 3-4 minutt er blåskjellene dampet ferdig, åpne og spiseklare. Yums!

Denne deilige hvitvin/fløtesausen er nydelig å dyppe pommes frites eller brød i!

Jeg brukte bare ferdig aioli fra Jacobs, men den er nok aller best hjemmelaget. Meny har forresten en flaske alkoholfri matvin dersom du ikke ønsker å åpne en hel flaske hvitvin for å bruke 1dl i denne retten. Jeg kjøpte meny sin nå i helgen og den var helt super på smak, men den koster 49kr så kanskje litt dyr.


– Moules Frites på en lørdag –

Håper dere lar dere friste til å teste denne oppskriften, for ikke bare smaker det godt, men ingrediensene er få og hadde det ikke vært for at pommes frites trenger mer enn 6 minutt i ovnen så hadde retten tatt ca 6 minutt å lage..

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg