Kylling med plommesalsa

Riktig god helg fra meg! Håper den har startet bra? Jeg jobber natt hele denne helgen, og har derfor bare hatt en helt magisk deilig formiddag med kokkelering, lang tur i skogen med doggo, samt litt rydding og stelling i heimen. Deilig å få så mye ut av dagen til tross for at en må sove ganske lenge på morgenen! 🙂 Da Daniel og jeg var på familietreffet forrige helg tipset kusinene mine om en nydelig plommesalsa som de stadig lagde seg til ulike typer kjøtt. SÅ i dag har jeg laget den, og YUMS sier jeg bare! Her kommer oppskriften til dere også. Utrolig smakfull, og veldig passende til kyllingfilet.

Jeg skulle egentlig ha delt denne oppskriften for to timer siden, men jeg ble så mett her at jeg sovnet med pcen på fanget under oppdateringen og sov i halvannen time! Flaks at alarmen sto på så jeg rakk innom bloggeriet i det hele tatt før nattevakt. Haha, jeg begynner om akkurat en time nå, så jeg får se og hive meg på badet, få på meg litt sminke, pakke med redbullen og komme meg avgårde! Nyt fredagskvelden dere som har fri. Her i sør er det skalldyrsfestival i helgen, så jeg vet hvor jeg hadde vært dersom jeg hadde tid. Hoho, i Mandals krabbeboder 😉

Du trenger: 1. Tre røde plommer 2. 1/2 chilli 3. Litt limesaft 4. Ørlite revet ingefær 5.1 sjalottløk 6. En håndfull hakket korriander 7. 1 hvitløk finhakket 8. Pommes frites for to 9. To kyllingfileter 10. En valgfri saus til (Vi brukte Toro’s Bretange kyllingsaus).

Slik gjør du:
1. Finhakk alt av grønt til en deilig, smakfull liten plommesalsa.
2. Bruk kyllingfiletene i en varm stekepanne på begge sider i 2-3 minutt.
3. Krydre med litt salt/pepper og stek filetene i ovnen på 220grader i 20 min.
4. Stek pommes fritesen etter anvisningen på pakken, og lag sausen etter anvisning,

Du må gjerne hakke poteter i båter og lage pommesen eller sausen selv også! Men jeg gjorde det enkelt i dag og det ble også veldig godt 🙂 Plommesalsa skal definitivt brukes som tilbehør flere ganger!

9 kommentarer

Siste innlegg