– Oh looord, this pizzaaa! –
Du trenger: 1. 8 dl hvetemel 2. 3 dl lunket vann 3. 2 ss tørrgjær 4. 1 ts salt (gjerne havsalt) 5. 1 dl olivenolje 6. 2-3 kyllingfileter kuttet i strimler 7. 1 boks ferdig tikka masalasaus 8. Litt Mozerellaost/annen ost 9. 10 cherrytomater 10. 1/2 boks mais 11. Litt frisk korriander 12. Rømme
Slik gjør du – Middels tynn pizzabunn:
1. Rør tørrgjæren sammen med 3 dl ikke varmt og ikke kaldt, men lunket vann.
2. Hell 8 dl hvetemel i en bolle med 1 ts salt og rør inn vann og gjær.
3. Hell tilslutt ca 0,5 dl olivenolje på deigen og gnur alt sammen til en litt klissete deig.
4. Dekk bollen med plastfolie og sett til heving et lunt sted så lenge som mulig. Minst 1 time.
Slik gjør du – Pizzafyll:
1. I mellomtiden steker du kyllingstrimlene ferdigstekte i en stekepanne.
2. Hell boksen med tikka masalasaus over kyllingen og kutt opp cherrytomatene.
3. Når deigen er ferdig hevet kjevler du den ut med litt hvetemel til du har en så tynn deig som du selv ønsker. Dekk et stekebrett med bakepapir og smør 0,5 dl olivenolje over hele bakepapiret. Flytt pizzadeigen over på brettet med det oljete bakepapiret og smør tikka masalasausen + kyllingstrimlene over hele bunnen.
4. Strø over en halv boks mais, 10 cherrytomater delt i to og litt mozerellaost eller annen ost.
5. Stek midt i ovnen på 225 grader i 20-25 minutt! Nå skal oljen ha gjort bunnen supersprø og god.
6. Før servering kan du drysse over litt hakket, frisk korriander og topp med rømme.
Beste pizzaen jeg har spist siden jeg lagde varianten med biff, bacon, pommes frites og bearne. Tusen takk til snapchat-følgeren min som sendte bilde av sin nanbrød-tikkapizza i helgen. Det er du som fristet og inspirerte meg så mye at jeg ble nødt til å prøve meg på en variant selv. Fy søren så god den ble!
Håper det smaker hos dere også! Pizzaen metter fire mager <3
så godt ut! 🙂
Så gøy å se at den falt i smak! 🙂
Dette ble en av våre favoritt pizzaer også:)
Haha, jeg blir like sulten hver gang jeg er inne på bloggen din, men denne så EKSTRA god ut!! 😀
Nam, den både så og hørtes utrolig god ut 😀
Denne så god ut! Må garantert prøves i nærmeste fremtid, til helgen kanskje? 😀
Den ser fantastisk deilig ut! Skal absolutt prøves ut!
Ser kjempegodt ut 😀 Lager selv hjemmelagd pizza, bare med skinke og sopp 😀 Enkelt og godt.
Gud så godt det så ut!
Dette må jeg teste ut! Ser kjempegodt ut! Jeg elsker jo tikka masala fra før, så da blir sikkert pizzaen like god eller enda bedre 🙂
Så utrolig godt ut! …lite tips til deg; det heter bernaise(saus), ikke bearne 🙂
Jeg lagde det til middag i dag og milde himmel det var godt! Elsker bloggen din over noe annet! Du er helt klart forbildet mitt <3
Det ser jo så ekstremt godt ut. Trur kanskje jeg må prøve den til helgen.
WOW! <3
Kremt.. Skal du ikke opplyse om hvor du har fått oppskriften fra? 😉
Det så veldig godt ut!!
Åh, så godt det ser ut! Denne oppskriften skal absolutt testes ut, men det må desverre vente da det står kyllingsuppe på menyen i dag.. Elsker at du deler så mange gode oppskrifter 🙂 Gleder meg til å prøve denne!
Anonym: Jeg har gjort det kjære deg 🙂
Åh, det så nydelig ut! Tusen takk for oppskrift 🙂
Dette så knallgodt ut! tror ikke jeg har smakt det før 😀
Hvorfor har du olje på bakepapiret? Har det noe å si for hvordan den ferdige bunnen blir?: )
Veronica: Jeg smører bakepapiret med litt matolje for å få hele bunnen og kantene på pizzaen sprø. Du må bare prøve det! Det gir et superdigg resultat 😀 Du kan bruke hvilken som helst olje <3
Dette må prøves! Elsker tikka masala 🙂
Så veldig god ut! 😀