Det er lørdag, og Marthe og prøvd seg på hjemmelagde sjokoladetrøfler for andre gang! Denne gang med en litt annen oppskrift. Jonas og jeg er veldig glade i sjokoladetrøflene til svigermor (som jeg lagde og delte oppskriften til i fjor), men i år ville jeg prøve meg på en egen variant! Oppskriften gir ca 30 sjokoladetrøfler som smelter i munnen.. Halvparten av dem valgte jeg å rulle i knust pistasje, mens andre halvdel ble dekket i kakaopulver. Pistasje-varianten ble utrolig crunchy, og den salte smaken fra nøttene blandet med det søte fra sjokoladen ble en veldig god kombinasjon. Likevel likte jeg aller best sjokoladebitene som ble rullet i kakaopulver. Her snakker vi EKTE sjokoladetrøfler! Fy søren som jeg har forspist meg på disse.
Du trenger:
1. 200 g mørk kokesjokolade 2. 100g lys kokesjokolade 3. 1 dl Kremfløte 4. 50 g smør 5. 3 dl melis 6. Kakaopulver/pistasje
Slik gjør du:
1. Start med å knekke opp all sjokoladen i mindre biter.
2. Mål opp 1 dl kremfløte og varm i en gryte. Ta gryta av ovnen rett før fløten begynner å koke.
3. Hell den varme fløten over sjokoladebitene og 50g smør i terninger. La alt smelte sammen.
4. Rør godt før du tilsetter en og en dl med melis til du har blandet inn ca 3 dl.
5. La sjokoladerøren stå i kjøleskap i 30-40 minutter. Sjekk jevnlig. Den må bli såpass avkjølt og stiv at du kan forme den med hendene. Det tok ca 40 minutter før jeg kunne starte på formingen.
6. I mellomtiden hakker eller knuser du en håndfull pistasjenøtter og helle litt kakaopulver i en skål.
7. Når sjokolademassen er stiv nok, former du små kuler av “deigen”, før du ruller dem i enten knust pistasje eller kakao.
Rull, dypp, spis!
Forbered deg på å bli grisete på hendene!
-Men forbered deg også på et resultat som er verdt det.
Bare innom for å ønske deg en finfin lørdag :))
*sikle sikle* dette må jeg lage! 🙂 det, risboller, kjeks, nam nam, samt kakemenn! Jul <3
Nammm, så utrolig godt ut, kanskje jeg kan prøve å lage dem, virker ikke så vanskelig.
Enten må folk la være å blogge ellers så får de blogge som deg! og hvorfor du ikke er nr. 1 på topplista har ikke jeg skjønt ennå! du gir meg masseee inspo og sikker maaaange andre! pst! du er mitt forbildet! elsker deg!
Kulin: Hehehe! Herlig 😀 Tusen takk for en fin, liten oppmuntring. Du er god <3
Keths!: Tusen takk for det! Du må ha en fin lørdag selv! 🙂
Disse skal jeg garantert lage! Så utrolig godt ut 😀
De ser veldig gode ut! 🙂
Det går and og ha store biter med karamell fudge inni så har du uten pistasje, smaker vidunderlig
Hei!
Jeg har lest både Senor Pregriono og drømmehjertet av Cecilia Samartin, og nå skal jeg begynne på den tredje boken. Førstnevnte likte jeg kjempegodt, mens drømmehjerte ikke falt like godt i smak hos meg.
Lurte på hvilke bok du ville anbefalt meg å lest av Mofongo og Salvadoreña? Hadde blitt glad for svar! 🙂
Mina: Mmm! DET hørtes deilig ut 😀
Karoline: Så bra! Lykke til 😀
Åh, dette så fantastisk godt ut! 🙂