Kokos kyllinggryte med basmatiris


Nå har jeg akkurat inntatt en nydelig liten kyllingrett her som jeg gjerne kunne tenke meg å dele med dere også! En liten bloggupdate har vi tid til før ukens siste kveldsvakt kaller. Denne tirsdagen skal bli så fin! Jeg har kost meg på verandaen i bikinien hele formiddagen, og så fort jeg er ferdig på jobb drar jeg ut i båt for å fiske krabber hele natten. Om vi får noe denne gang gjenstår å se, men moro blir det nok uansett! I morgen har jeg en fridag, og den har jeg fryktelig lyst til å bruke på å spise helt ferske krabbeklør. Sikler jo bare av tanken… Anyways: Her kommer dagens oppskrift! Håper dere lar dere friste. Ikke la dere skremme av ingrediensene, for dette her er laget på 20  små minutt.


Du trenger: 1. 400g kylling i strimler 2. 1 kyllingfond 3. En liten kopp vann 4. En liten squash 5. 1/2 paprika 6. 1/2 løk 7. 1 liten mango 8. basmatiris for to 9. en boks kokosmelk 10. 3ts red curry paste 11. 2ss karri 12. Litt salt/pepper 13. Saften av 1/2 lime 14. 1ss sukker 15. 1ss hvetemel 16. 1ss smør


– Middagsoppskrift for tre –


Slik gjør du: 
1.
 Hakk opp kylling, løk, paprika, mango og squash i små terninger.
2. Stek kyllingen og løken sammen i en stekepanne og rør inn 3ts red curry paste.
3. Ta det ferdigstekte ut i en skål og stek så kun paprika og squash med litt salt og pepper i samme panna.


4. Ta også dette ut av panna og i en skål når det har stekt i ca 3 minutt. Hell så en boks kokosmelk i stekepanna sammen med 1ss smør. Visp inn 1ss hvetemel mens kokosmelken putrer i panna. La den gjerne putre i 4-5 minutt.
5. Hell oppi det du har satt til side (ferdigstekt kylling, løk, paprika og squash) og tilsett et lite glass vann sammen med en kyllingfond og saften av 1/2 lime. Gi det hele et oppkok på 5-6 minutt til.
6. Smak sausen til med 2ss karri, 1 ss sukker og eventuelt litt mer red curry paste for en sterkere rett.


– Mangoen rører du inn et par minutt før servering – 


Server med basmatirisen og nyyyt dere!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg