Luftig og myk sitronfromasj

I går var jeg på middag hos svigers og fikk en nydelig dessert med sitrongele og sjokoladesaus til, som minnet meg på at sitron faktisk er innmari friskt og godt! Det går litt for lang tid mellom hver gang jeg lager meg en dessert med hint av sitronsmak, og derfor bestemte jeg meg for å starte denne torsdagen med ei litta tur på butikken. 3 ingredienser måtte handles inn til en luftig og myk sitronfromasj! Jeg har nemlig min aller første kveldsvakt i praksis i dag, og hadde derfor litt tid til kokkelering igjen på morgenkvisten. Fromasj med gelatinplater høres kanskje både vanskelig og tidskrevende ut dersom man aldri har laget det før, men dette her er noe av det enkleste jeg lager meg. Det går SÅ fort, og krever heller ikke all verdens med ingredienser. Har du bare noe å piske krem med, så er dette laget på 15 minutt. Kanskje du kan overraske mor med disse deilige glassene førstkommende søndag? Du får sikkert tid til både det og baking av fastelavensboller!

– Frisk sitronfromasj med blåbær –

Du trenger: 1. 6 plater gelatin 2. 6 ss sukker 3. 2 egg 4. 1,5 sitron (saften av dem + 1ss revet skall) 5. 4dl kremfløte 6. Blåbær

Slik gjør du: 
1.
Start med å legge gelatinplatene i en skål med kaldt vann. Bare for å få dem myke.
2. Visp 2 egg og 4 ss sukker til eggedosis.
3. Visp krem av 4 dl kremfløte. 
4. Bland saften av 1,5 sitron sammen med 1ss revet sitronskall og 2ss sukker.

5. Kok opp 1/2dl vann i en liten gryte, og sett gryten til sides.
6. Klem vannet av de myke gelatinplatene og legg dem over i gryten med det varme vannet. Rør til de er smeltet inn, og tilsett så sitronsaften med sukker og skall.
7. Rør eggedosisblandingen inn i den ferdig piskede kremen, og hell så over gelatinvannet med sitronsaft og skall også.
8. Rør alt godt sammen, og smak om blandingen trenger mer sitronsaft eller mer sukker før du heller det hele over i glass med blåbær i bunnen. Noen liker tross alt fromasjen syrligere enn andre.

Sett til stivning i kjøleskapet 3-4 timer og NYT!

Jeg pyntet også med litt bær og sitronskall på toppen.
Oppskriften gir dere 6 gode porsjoner <3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg