Greske kjøttboller med tomatsalat

Har dere en bra helg?! Jeg koser meg ihvertfall glugg her i den nye heimen. Jeg tok meg to hele fridager fra nettet denne helgen jeg.. Orket bare ikke tanken på å begynne engang etter en lang dag i praksis i går. Samme hvor trivelig jeg synes det er der borte i Vennesla, så kjenner jeg jo at det tærer en smule på energien. Meget fristende å bare slenge seg på sofaen og sette på en film når sola har gått ned da vet dere! Uansett.. Nå sitter jeg sprikkmett i sofaen etter både årets søndagsfrokost (pannekaker med kesam og bær), ooog denne nydelige middagstallerkenen her. Ettersom jeg lengter vilt etter sol, varme og ferielivet i Hellas, ble det en smakfull gresk variant denne søndagen. Håper dere får lyst til å handle inn til den selv.

-Kanskje allerede i morgen? Mihi. Nå skal jeg se noen repriser av farmen på tven her mens jeg scroller igjennom finn reiser etter en ferie for Hannemor og jeg. Vi har snakket litt om å booke en “bloggreise” etter hjemmeeksamen i mai/starten av juni og bare knipse og kose oss i en hel uke i strekk sammen, så nå får jeg se om jeg finner noe da. Det er alt for lenge siden jeg var og snorklet i Egypt, og har fryktelig lyst til å dra ned dit igjen for femte(?) gang, men er redd det blir for varmt tidlig i juni? Dubai er ihvertfall helt uaktuelt på den tiden av året. Jeg klarer jo ikke å drikke nok, så når gradstokken bikker 30+, svimler jeg hele veien ned til beachen. Lol. Noen som har erfaring med Egypt og temperatur i juni? 🙂
 

– Greske kjøttboller med tomatsalat, tzatziki og båtpoteter –

Du trenger: 1. 1/4 agurk 2. 3ss naturell yoghurt 3. 1 fedd hvitløk 4. 1 pakke kjøttdeig 5. 1 egg 6. 1 rødløk 7. 1/2 basilikumplante 8. 12 cherytomater 9. 3-4 poteter 10. 200g fetaost 11. Salt/pepper 12. Matolje til steking

Slik gjør du: 
1.
Skjær potetene i båter, ha dem over i en ildfast fort og ringle over litt matolje, salt og pepper.
2. Stek dem midt i ovnen på 225 grader i ca 40 minutt. Åpne døren litt innimellom for å få dem sprø.
3. Kna sammen1 pakke kjøttdeig med 1 egg, 1/2 rødløk finhakket, og 100g fetaost finhakket.
4. Ha litt salt og pepper i, ogrull kjøttboller av deigen. Stek dem i en panne med litt matolje.

5. Til tomatsalaten: Finhakk den andre halvdelen av rødløken og 1/2 potte basilikumplante.
6. Bland dette med 100g finhakket fetaost og ca 12 cherrytomater. Smak til med salt og pepper.
7. Riv 1/4 agurk, klem ut vannet og finhakk 1 fedd hvitløk. Bland dette med 3ss naturell yoghurt.
8. Smak også tzatzikien til med salt og pepper, og tre de ferdig stekte kjøttbollene på spyd.

– Så gjenstår det bare å nyte –

17 kommentarer
    1. Tusen millioner takk skal du ha for at du delte denne fantastiske og supre oppskriften fra meg.. Jeg har en forkjærlighet for Hellas og det greske kjøkken, og når jeg fant innlegget ditt her inne, så gjorde det dagen min så mye bedre. tusen takk skal du ha 🙂
      Kan du vær så snill ta en tur innom min blogg? Legge igjen en kommentar?

    2. Anbefaler ikke å reise til Egypt i begynnelsen av juni. Det blir veldig fort alt for varmt!!
      Jeg skal selv en tur til Kroatia i juni for tredje gang, og det er virkelig en plass som anbefales. Krystallklart vann og perfekte forhold til snorkling, spennende mat og drikke og superhyggelige mennesker.

    3. Nam! Dette går på lista over ukesmiddager! Kan være det bare er jeg som tenker på dette, men er det muligheter for at du kan finne en annen måte å skille ingrediensene på? Ehe! Søndagshodet mitt gikk helt i surr av alle tallene 😅 kan selvsagt skylde på gårsdagen, har ikke tenkt over dette før!
      Gleder meg til å se resten av leiligheten! God ny uke Marthe 😀

    4. Åh, jeg elsker oppskriftene dine. Jeg har prøvd mange av de og det er alltid noe som faller i smak for både meg og samboer. Men det som er litt dumt er at når jeg går inn på kategorien din «food», så funkerer det helt fint i 5 minutters tid, men plutselig får jeg beskjed om at det har oppstått en feil og siden blir lukket. Dette gjelder både på pc og telefon. Er dette noe du kunne fikset? Skulle gjerne funnet oppskrifter som er lengre ned, men kommer aldri så langt. Ha en ellers fin søndagskveld! <3

    5. Maria: Huff! Det er nok fordi food kategorien er proppet med oppskrifter nå. Har postet så mye igjennom de siste årene, men jeg skal ta en real opprydning og slette noe av det supergamle så blir det nok litt lettere å få bladd seg igjennom. Selv pleier jeg bare å google “Martheborge” og den retten jeg vil ha oppskriften til, når jeg skal finne tilbake til oppskriftene mine! Hehe 😀

    6. Ingvild: Jaay! Hyggelig at du vil prøve deg på denne her 😀 Vedder på at det faller i smak hos deg også <3 Hmm, tenker du at tallene går i hverandre? At du blir i tvil om det bare er oppskrift nr. 5 eller 5 poteter liksom? Skal prøve å finne en ny løsning der isåfall!

      Tusen takk! Og en fin ny uke må du også ha 😀

    7. Ida: Okei. Arh! Da får jeg titte letter andre steder. Kroatia har jeg aldri vært, så det kunne absolutt vært et aktuelt sted om Hannemor er med på den! 🙂

    8. TAKK for oppskrift 🙂 Laget dette til middag i går, og det ble en suksess i heimen 🙂 For en som nesten aldri lager middag ble det stjerne i boka hos mannen for å si det sånn!! Ooog den tomatsalaten!! Beste jeg har smakt på lenge 😀 🙂

    9. Ser sykt digg ut! Men blir du mett av det tallerkenet du har på bildet eller forsyner du det flere ganger? 😛 hehe

    10. Tina: Jeg tror porsjonene ser mindre ut på bilde enn de er i virkeligheten. Denne tallerkenen er enorm, og jeg spiser nok ikke mer enn 10 kjøttboller på en gang, så dette holder i massevis, men så går det 3 timer også spiser jeg gjerne litt til 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg