Sjokoladekjeks med peanøttkrem

God helg fra meg! Jeg er faktisk klar over at det er torsdag i dag, men jeg har skolefri i morgen, og dermed har jeg tatt meg en aldri så liten langhelg. Hurra! To julebord to dager på rad har jeg i vente, og i dette sinnsyke været (det regner sidelengs i liten kuling), skal det bli greit utfordrende å holde frisyren og ikke ankomme klissvåt og kald.. Huff, jeg krysser fingre og tær for at det snur innen morgendagen! Ellers sitter jeg her dritspent på hvordan det har gått med kjærestens tredje eksamen. Han ringer vel hvert øyeblikk tenker jeg, enten storfornøyd eller lettere irritert! Hoho <3

I går var en fin dag <3 Etter en superspennende skoledag hvor vi fikk møte en tidligere psykiatrisk pasient og høre hennes historie, dro jeg hjem, pakket inn julegaver og bakte enda en porsjon med julekaker! Disse her… De ble så gode at dere er helt nødt til å bryne dere på dem! Fy søren, og jeg liker ikke engang peanøttsmør. Jeg lagde dem egentlig for mannens skyld, men her sitter jeg jammen og oppdaterer dere med en kake i hver hånd. Det skal sies at de er meget mektige, så det holder med to om gangen for å si det sånn. Sykt deilig å få til en skikkelig GOD kakeoppskrift igjen! Jeg har prøvd meg på karamellfudge to ganger den siste uken og får det bare ikke til! Jeg har til og med fulgt Ida Gran Jansen sin supersimple oppskrift fra bloggen hennes, men det blir rett og slett ikke verken karamell eller fudge ut av det. Tror bare jeg skal gi opp den der, og holde meg til det jeg kan. Sjokoladekjeks er liksom ikke feil det heller.

Du trenger: 1. 3 egg 2. 200g brun farin 4. 50g smeltet smør 5. 150g mørk kokesjokolade 6. 100g lys kokesjokolade 7. 1ts bakepulver 8. 1,5dl hvetemel 9. 250g peanøttsmør 10. 70g romtemperert smør 11. 1,5 dl kremfløte 12. 150g melis 13. Litt havsalt

Slik gjør du:
1.
Pisk eggedosis av egg og brunt sukker.
2. Smelt 50g smør og all sjokoladen (250g) enten over vannbad eller i mikroen.
3. Rør dette inn i eggedosis-blandingen og sikt inn bakepulver og hvetemel.
4. Dekk et stekebrett med bakepapir og ha ni kjeks per brett. (1 stor ts deig per kjeks)
 5. Stek kjeksene midt i ovnen på 180g i 8-10 min. Følg med så du ikke steker dem for mye.

Når kakene er avkjølt, lager du peanøttkremen bare ved å mose peanøttsmør med 70g romtemperert smør, 1,5dl kremfløte og 150g melis. (Jeg brukte en stavmikser). Ha litt mer melis om du ønsker kremen fastere, og litt mer kremfløte om du vil ha den mykere. Legg en ts krem på undersiden av en kjeks og topp med en annen kjeks, akkurat som på bildene. Strø litt havsalt på toppen, og eventuelt ringle over litt smeltet lys sjokolade. Blir jo ikke bedre! 

Håper de faller i smak i heimen din også <3 
Jeg fikk 27 kjeks ut av denne oppskriften. Altså 13 doble + en.

21 kommentarer
    1. Hvis du er interessert i psykiatri: Les Arnhild Lauveng sine bøker. Bl.a boka I morgen var jeg alltid en løve, og boka unyttig som en rose. Fantastiske. Hun er nå psykolog men tidligere psykiatrisk pasient med diagnosen schizofreni.

    2. Kristin: Hmm, jeg lurer på om det er den sirupen jeg har manglet for å få det til å bli “fast” nok! Jeg er veldig glad i lakris, så kunne gjerne ha prøvd meg på oppskriften som den er! 🙂 Tusen takk for tips!

    3. Hei
      Har ingenting med dette innlegget å gjøre, men hvor har du kjøpt de pidestallene du har i stuen?
      Takk for svar 🙂

    4. Hei fine deg!
      Et spørsmål som ikke har noe med innlegget å gjøre, men bare lurer på dine tanker rundt dette.
      Jeg har tidligere slitt med mat og har derfor et noe anstrengt forhold til det. Men jeg har følt veldig på at den dagen jeg får kjæreste vil jeg ha vanskelig med å spise usunt eller være redd for å legge på meg i frykt for hva han vil tenke.. Hva er dine tanker rundt det å spise usunt med en kjæreste eller fokus på kropp når du er singel vs, når du er i et forhold? 🙂
      Ha en fin uke videre!

    5. Hei Marthe!
      Dette har egentlig ingenting med dette innlegget å gjøre, men jeg føler det er viktig å få sagt dette til deg. Jeg begynte å lese bloggen din for flere år siden og har vært en fast leser siden jeg var 15 år gammel. Jeg er idag 19 år. Jeg ville bare fortelle deg at du gjør en utrolig bra jobb med bloggen og du har vært en stor inspirasjon for meg igjennom årene. I motsetting til mange andre bloggere har du vært en jordnær, sunn og et inspirerende forbilde. Isteden for å reklamere for silikon, botoks og slenge deg på den overfladiske “blogge-trenden” som har vært, har du laget din egen vei til mange lesere, igjennom gode innlegg og inspirerende ord i form av reiser, naturopplevelser, mat, forhold, studier (listen er lang). Jeg ønsker og håper at jeg gjennom årene kan være så godhjertet og omtenksom som du fremstår på bloggen. Det er virkelig en fryd å se at noen kan klare det uten å basere seg på alt det overfladiske. Jeg er vanligvis ikke en av de som kommenterer noe særlig, men jeg følte virkelig at du fortjente denne lille kommentaren om hvilken bra jobb du gjør, spesielt med tanke på at du nå i tillegg studerer. Stå på!

    6. Det så helt nydelig ut, nam! 🙂
      Nettet florerer av rykter om at du er sammen med Daniel igjen! Håper det stemmer, ble så glad når jeg leste det! Dere er virkelig helt nydelige sammen, og veldig glad på deres vegne <3

    7. Victoria: Åh for noen fine ord! Tusen tusen takk for at du la igjen denne :’) Blir så glad av tilbakemeldinger som dette, og det er sånne ord som motiverer meg til å fortsette skrivingen hver dag. SÅ hyggelig at du har fulgt med helt siden du var 15 Victoria. Da håper jeg du titter innom her helt til siste slutt også 😀 God klem til deg!

    8. Victoria: Hei hei! Veldig leit å høre at du tidligere har slitt med mat. Du er nok ikke alene om det, og det er trist at det er blitt såpass “vanlig” blant ungdom spesielt i dag. Men til spørsmålet ditt: Jeg har ingen spesielle tanker rundt dette med å spise usunt rundt kjæresten. Jeg spiser akkurat det jeg vil når jeg vil jeg, og veldig ofte spiser jeg større porsjoner enn mannen også, uten å bry meg noe om det. Noen er mer glad i mat enn andre og sånn er det jo bare 😀 Det er nok ikke noen forskjell på matinntak eller fokus på kropp i forhold til når jeg er singel eller i et forhold, men jeg spiser mer når jeg har det bra, og derfor kan jeg fort spise litt ekstra når jeg har kjæreste. Heh. (Er en kjærestejente jeg). Jeg ville vært åpen om at jeg tidligere hadde slitt med mat i din situasjon, slik at kjæresten din bare er klar over det, og da kan han også være med på å hjelpe deg til å forstå at det er helt greit å spise usunt, og at han bare synes det er hyggelig at dere to kan unne dere gode matopplevelser sammen 🙂 For det gjør han garantert 🙂 Menn er simple! Mitt mannfolk får ikke med seg om jeg har hatt 1 eller 3 middagsporsjoner. Han har nok med seg selv og sin tallerken, og det tror jeg gjelder for de fleste 😀

    9. Disse ble utrolig gode! Fikk mange komplimenter <3 Helt enig i at de var ganske mektige, haha.. sitter her stappmett etter 2 stykker
      Bare et lite spørsmål: finner du på disse oppskriftene selv, eller finner du de andre steder? Uansett er jeg veldig glad du deler! Hvis du finner på selv, må jeg bare si at jeg er utrolig imponert

    10. Stine: Så bra! 😀 Kjempehyggelig å høre 🙂 Jeg mikser og trikser alltid på egenhånd, men jeg tar som regel utgangspunkt i noen av mine gamle oppskrifter eller andre oppskrifter jeg finner på nett. Får mye inspirasjon av å se bilder av andres bakst på nett eller pinterest spesielt 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg