Marthe tipser – 17. mai updo

Tenk nå er det bare én dag igjen til selveste 17. mai. Hurra! Jeg gleder meg faktisk skikkelig i år, og det bekymrer meg litt. Det er liksom ikke noe særlig å ha så høye forventninger at de blir umulige å nå opp til. Hehe, tror jeg må prøve å jekke de litt ned i løpet av kvelden. Uansett! Jeg har startet dagen med litt pavlova-baking jeg i dag! Jeg fikk den ikke til på første forsøk, så jeg ble nødt til å bruke en liten mengde egg før jeg klarte å knekke koden, men det gikk til slutt og nå står kaken på kjøkkenbordet mitt, bare lyyyser opp heimen! Ah, det er så utrolig kjedelig å bake når man ikke får det til, men så utrolig GØY når det går i boks og et lite mesterverk står klart til å serveres fine gjester. Skal vise dere senere!


– Men først til dagens frisyretips! Jeg lovte dere en updo-oppskrift før den store dagen i morgen, så her kommer det en variant som passer veldig fint til en hvilken som helst bunad! Er det noe som er uklart eller uforståelig så må dere bare hyle ut. Frisyren er veldig enkel, og kan fint lages uten hjelp fra verken andre hender eller speil. Jeg gjorde det bare på meg selv, og brukte kun speil helt i slutten for å gjøre siste finpuss.

Du trenger: 1. Lusespenner (så mange du føler behov for) 2. To små gummistrikk


Slik gjør du:
1.
Start med å flette en flette av en seksjon hår fra rett over øret. Som vist på aller første bilde. Gjør det på begge sider, og dra litt i dem slik at de blir litt tykke og fyldige. Gjør ingenting om du overdriver. Jo mer tilfeldige slike frisyrer blir, jo finere spør du meg!
2. Fest flettene med et par tynne, små gummistrikk og dra flettene bakover som vist på bilde nr.2. Dytt den ene gummistrikk-enden inn under den andre fletten og fest med et par lusespenner.

3. Del håret bak i tre seksjoner. Del en og en seksjon i to, og tvinn de godt. Ta så tak i et par av de lengste hårstråene i den tvinnede seksjonen din, og dytt det resterende tvinnede håret oppover som vist på bilde nr.3. Dette får å få litt fylde på frisyren!
4. Surr den tvinnede, bustede seksjonen rundt til en liten, tilfeldig dott som du fester med lusespenner like under fletten i bakhodet. Del så de to neste seksjonene i to, tvinn, skyv opp, surr i en dott og fest med lusespenner akkurat som ved første seksjon. Det blir fint nesten uansett hvordan du gjør det.

Du må gjerne stikke noen blomster ned i flettene øverst i denne frisyren også! Synes nesten det er et must dersom du finner noen i matchende farge som bunaden. Ellers er det alltid fint med brudeslør-blomster i håret. De er hvite, enkle å stikke i håret, og passer til absolutt alle antrekk. Jeg viste dere min 17. mai frisyre på snap i går, men jeg skal ta noen ordentlige bilder av den når den er ferdig fikset i morgen også. Håper bare blomstene mine overlever en dag til. Haha, de grønne fingrene mine er liksom ikke-eksisterende de. 

Kan dere ha en nydelig 16. mai? Dere har sikkert litt å ordne dere og i dag?
Stay tuned for pavlova-oppskrift senere da dere <3

15 kommentarer

Siste innlegg