Entrecõte med deilig tilbehør

God kveld, god kveld! Her sitter jeg i sofaen, spriiiikkmett etter et superdigg biffmåltid. Jeg skulle vel egentlig ha vært hos Annika og sett Eurovision Song Contest i skrivende stund, men jeg er helt nødt til å sette foten ned en gang i blant og prioritere de ikke fullt så festlige tingene i hverdagen. Hehe. Blogging er heldigvis ganske festlig det også. Spesielt når man har sånn en deilig oppskrift å dele med omverdenen! Det er lenge siden jeg har delt en middagsoppskrift nå, er det ikke? Det føles ihvertfall sånn, så nå håper jeg dere sitter klare med papir og penn til skriving av handleliste! 

Du trenger: 1. Entrecote for to 2. To store søtpoteter 3. En lime 4. 10 finhakkede cherrytomater 5. En håndfull finhakket basilikum 6. 2dl risottoris 7. 1,5 grønnsaksbuljong utblandet i 7 dl varmt vann. 8. 1/2 finhakket gul løk 9. 2 fedd hvitløk 10. 50g smør 10. En håndfull friske aspargesbønner 11. 2ts gurkemeie

Slik gjør du:
1.
Skrell søtpotetene, skjær dem i mindre biter og kok dem myke. (20-30 minutt)
2. Finhakk løk og hvitløk og surr dette i en gryte med litt smør. Ha også i risottokornene og rør til løk og korn har fått en blank farge. (2-3 minutt)
3. Tilsett litt og litt buljongvann til alt vannet er brukt opp og risottorisen er gjennomkokt. Dette tar ca 20 minutt, og vend inn finhakket cherrytomat, gurkemeie og basilikumblader like før servering. Gurkemeien kun for å farge risottoen gul.

4. Sil vannet av søtpotetene og mos dem med en gaffel. Tilsett 1-2 ss smør og saften av en lime. Smak den gjerne til med litt salt, pepper eller cayennepepper. Jeg synes sistnevnte er veldig godt i søtpotetmos.
5. Stek til slutt kjøttet i en stekepanne med smør. Først på høy varme i 2 minutt på den ene siden, så 2 minutt til på den andre siden. Ta så pannen av plata, skru ned varmen til lav styrke og når plata har nådd ny temperatur, tar du pannen på igjen for steking i 3-4 minutter til. La så kjøttet hvile på en tallerken noen minutter før servering.
6. Mens kjøttet hviler, steker du aspargesbønnene i panna, i et par minutter.

Du kan gjerne ha på en dæsj urtesmør på kjøttet også! Jeg valgte denne varianten med ramsløk og flaksalt. Veldig god! -Men ikke nødvendig, for retten har flere enn nok smaker fra før med søtpotetmosen og den deilige risottoen.

Håper dere lar dere friste! Nå har jeg akkurat inntatt dagens tredje kakestykke(!) til dessert, og kjenner litt på dårlig samvittighet for å ikke ha klart å snike inn så mye som en gåtur ute i frisk luft denne lørdagen. -Meeen den flinke praksis-veilederen min sa alltid at jeg skulle fokusere på alt jeg fikk til i hverdagen, fremfor det jeg ikke fikk til. -Så da sier jeg meg i dag fornøyd med å ha fått unnagjort en hel del pc-jobb, bildeknipsing og mailsvaring. Det kommer forhåpentligvis en dag i morgen også, og da skal jeg ut på en forfriskende løpetur samme hvor hardt regnet måtte plaske. 

– En smakfull rett til både hverdags og fest –

16 kommentarer
    1. Dette så veldig godt ut:) ja takk til flere sunne middags oppskrifter 🙂
      Lurte på en ting. Blir du aldri invitert på blogevents ?
      Ser ikke at du er med på noe som helst av det

    2. Nam!! 😍 Har aldri brukt risotto før og er student, er det budsjettvennlig? Finnes det billigversjoner (typ eldorado, firstprice osv)? 😀

    3. Nora J: Å da må du prøve det! Jeg vil helst ha det til absolutt alt jeg lager meg. Synes det er så godt med litt løk og grønnsaker i 😀 En pakke risotto pleier å stå der risboksene står på butikken og jeg tror ikke det er spesielt dyrt for en boks heller. -Også varer en boks i en evighet! 2dl risottoris blir en hel HAU så skal du bare ha en porsjon har du meer enn nok med 1 dl 🙂 Bare jeg som liker å varme opp restene og spise dem i to dager 😀 Jeg ville tatt turen på Kiwi og sett hvilke merker de har der! Det er der jeg har kjøpt de siste gangene ihvertfall 🙂

    4. Anonym: Så bra! Flere skal bli 🙂 Joda, jeg synes jeg får invites i hytt og pine, men jeg setter meg ikke på noe fly ubetalt for å drikke vin og mingle med andre bloggere én kveld. Er det derimot en utenlandsreise som går over flere dager med jobb, sightseeing og litt mer moro på planen så takker jeg ja 🙂 -Men sist en slik invite tikket inn i mailboksen var i desember, og deet passet dårlig midt i eksamensinnspurten 🙂

    5. Ååå, Marthe, du MÅ jo prøve å ha hvitvin i risottoen! La vinen redusere nesten helt inn før du begynner med å spe med kraft/buljong. Det hever retten MANGE hakk. PS: Hvor mange ganger må jeg kommentere at det heter “haug” og ikke “hau”? 😀 Sistnevnte er ikke et ord 🙂 Digger bloggen din <3

    6. Hvordan kan man synes det er forsvarlig å lage en slik måltid som består av mestedels kjøtt? Liker din blogg generelt ellers men dette er ille :/

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg